ΦΗΜΕΣ Ή ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ?

Έντονη φημολογία κυκλοφορεί τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη μας για ενδεχόμενη υποψηφιότητα με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Επισήμως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι (Μαστοράκος, Μπάμπαλος) υποβαθμίζουν την πληροφορία σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Η αλήθεια είναι πως και παλαιότερα ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε ακουστεί ότι ενδέχεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, συγκεκριμένα μετά από την ήττα του Μαστοράκου το 2006, και με αφορμή την ρήξη που υπάρχει ανάμεσα στον Μαστοράκο και τον Μπάμπαλο και που οδήγησε να περάσει ο δήμος μετά από πάρα πολλά χρόνια σε υποψήφιο με την ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον προσανατολίζεται στο μοντέλο Χαραλάμπους, το οποίο δούλεψε και επανέφερε την Ν. Ιωνία στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ακούγεται και το όνομα του Χατζόπουλου, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απέτυχε να εκλεγεί στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, αλλά δεν είναι βέβαιο αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί σε τοπικό επίπεδο καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα ο νεαρός Χατζόπουλος έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο.
Εξάλλου η παρουσία του ως επικεφαλής στο Ηράκλειο, αφενός λόγω του χαμηλών τόνων χαρακτήρα του, αφετέρου λόγω το νεαρό της ηλικίας του, φαντάζει απίθανο να μπορέσει να πετύχει την συσπείρωση των ΠΑΣΟΚων στο Ηράκλειο, καθώς και να καταφέρει να κάνει την απαραίτητη αποψίλωση από ονόματα που δημιουργούν αποστροφή στους Ηρακλειώτες και που είναι μόνιμοι υποψήφιοι τα τελευταία χρόνια με το ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής συνεργασίας.

Σε ότι αφορά τον Μαστοράκο, στην τελευταία κόντρα μεταξύ του Παπανδρέου Vs Βενιζέλου, είχε ταχθεί με το μέρος του Βενιζέλου, κάτι που είναι γνωστό στο ΠΑΣΟΚ, και κάτι που σίγουρα δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Από την άλλη ο Μπάμπαλος δεν έχει τις απαραίτητες δικτυώσεις με το κόμμα ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει το χρίσμα, από την άλλη του έχουν χρεώσει μερίδιο ευθύνης για το ότι το κόμμα έχασε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τον δήμο. Με λίγα λόγια, είναι απίθανο να πάρει το χρίσμα ο Μπάμπαλος από το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο ακούστηκε το όνομα του λόγω του αντάρτικου, παρά για την προσφορά του στο κόμμα.

Πάντως σε ότι αφορά την παράταξη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ την «Δημοκρατική Συνεργασία» τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, δεδομένου ότι στις συνάξεις της παράταξης συγκεντρώνονται περίπου 25-30 «σύντροφοι», σε ότι αφορά την στάση της σαν αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, αναφέρομαι στο ουσιαστικό κομμάτι, δεν υπάρχει προσανατολισμός για οποιαδήποτε δράση στα επόμενα 2 χρόνια που απομένουν, δεν γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για ανανέωση των προσώπων που θα δώσουν νέο αέρα στην παράταξη, δεν έχει γίνει καμία κουβέντα με τα πρόσωπα που αποτελούν τον κακό δαίμονα της παράταξης.

Η παράταξη του Μπάμπαλου «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» μια από τα ίδια.
Όσο περνάει ο καιρός μοιάζει να ξεφουσκώνει, να χάνεται το κέφι, και η φόρα που είχε πάρει μετά το 15% το 2006. Τελικά μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα όσοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση ξενερώνουν, δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον με το να είναι δημοτική αρχή, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι αντιπολιτευόμενοι είναι ότι είναι εξίσου σημαντική η θέση που κατέχουν, και θα έπρεπε να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον όπως αν αποτελούσαν την πλειοψηφία.