ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2009 στελέχη της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μπάμπαλο, Δημήτρη Τσεκούρα και Μαριάννα Ζούρου επισκέφθηκαν τις γειτονιές της Καναπίτσας. Συγκεκριμένα περπάτησαν στους...

...δρόμους Μενελάου , Βάκχου , Ζεφύρου, Μιαούλη, Ευριπίδου κλπ , μίλησαν με κατοίκους και άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα παράπονα που εξέφρασαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Η καθαριότητα , η κατάσταση των αθλητικών χώρων , η παιδική χαρά της Μενελάου , η κατάσταση της πλατείας Σιαμαντά είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν κάνει τους κατοίκους να μιλούν με αγανάκτηση για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής.

Πραγματικά η εικόνα της Καναπίτσας δεν ταιριάζει στην Πόλη μας, πολύ περισσότερο δεν ταιριάζει και δεν αξίζει στους κατοίκους της.

Η πορεία στις γειτονιές και η επαφή με τους κατοίκους της Καναπίτσας θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το στοίχημα για τη νέα πόλη - Φιλική στον Πολίτη και το περιβάλλον, προσβάσιμη, ασφαλής

Η σημερινή γενική εικόνα του Δήμου και ειδικότερα η παρουσίαση της περιοχής της Καναπίτσας, κάθε άλλο παρά ταιριάζει στην εικόνα της Πόλης μας, έτσι όπως την θέλει και φαντάζεται ο κάτοικός της.

Η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγράμματος με ξεκάθαρους και σαφείς στόχους που να εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Η έντονη οικιστική ανάπτυξη με την προσέλευση και εγκατάσταση νέων κατοίκων τα τελευταία χρόνια, χωρίς την ανάλογη υποδομή και προετοιμασία υποδοχής από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή δημιουργεί συνθήκες διαβίωσης όχι ιδιαίτερα ανεκτές, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων..

Προβλήματα όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η συγκοινωνία και η δημοτική συγκοινωνία, η απουσία χώρων πρασίνου και οι αναπλάσεις των υπαρχόντων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, φύτευση δένδρων, λουλουδιών κτλ), η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια του δημότη, ο ελλιπής ή ανύπαρκτος φωτισμός της περιοχής είναι μερικά από αυτά που ο κάτοικος της Καναπίτσας τα ζει, τα βιώνει.

Η Δημοτική Αρχή είναι σήμερα απούσα, δεν δείχνει ικανή να διαχειριστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα. Δεν έχει σχέδιο για την περιοχή. Δεν γνωρίζει καν τις ανάγκες της. Δεν έχει όραμα και προοπτική.

Η παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» έχει ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής της Πόλης μας, με σκοπό να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθημερινότητα του πολίτη.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

· Την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας και κάλυψη ολόκληρης τη περιοχής της Καναπίτσας.

· Την κατασκευή πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας,

· Τις αναπλάσεις των πλατειών, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Σωκράτους, Αχαιών, Χλόης.

· Την ανάπλαση του ρέματος Λύτρα.

· Την έναρξη διαδικασιών απαλλοτρίωσης για την απόκτηση των δεσμευμένων χώρων και την απόδοσή τους στην κοινή χρήση.

· Τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό Αγ. Νεκταρίου (διαδημοτικό τμήμα της), Δεκελείας, Σαλαμίνος κλπ

· Την οριστική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της οδού Ιφιγενείας.

· Την επέκταση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρη την περιοχή για τη δημιουργία αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας στους κατοίκους.

· Την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων

· Τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Ζεφύρου

Οι πόροι χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, νομαρχιακών έργων, κοινοτικών προγραμμάτων ακόμα και αυτοχρηματοδοτήσεις, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να επιβαρύνουν τους πολίτες

Οι θέσεις μας αυτές πιστεύουμε ότι δίνουν όραμα και προοπτική στο Δήμο για τα επόμενα χρόνια, ταυτόχρονα όμως δίνουν το στίγμα των κατευθύνσεων και του περιεχομένου των εξειδικευμένων προτάσεων που πρέπει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή.

Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια άλλη αντίληψη στο τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική διοίκησης και διαχείρισης των τοπικών πραγμάτων .Η Δημοτική Αρχή πρέπει να πολιτεύεται έχοντας ως γνώμονα και εργαλεία τις αρχές :

της συμμετοχής, της δημόσιας διαβούλευσης, της διαφάνειας, της κοινωνικής λογοδοσίας, της αξιολόγησης, της ποιότητας

Πεποίθησή μας είναι η ανάγκη συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων και των πολιτών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολίτη, σε κάθε ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις όποιες θέσεις και απόψεις του.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο ανθρώπινη

Για την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Μπάμπαλος

Δημήτρης Τσεκούρας

Μαριάννα Ζούρου