ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σε άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής τέθηκαν θέματα σχετικά με το μαζικό αθλητισμό και τους αθλητικούς χώρους του Δήμου, έπειτα από επισημάνσεις Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ορμώμενος από τη συζήτηση που είχε προηγηθεί με τη φιλοξενία της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ στο γήπεδο της Ζεφύρου οδού, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, σημείωσε πως έχει καταργηθεί το τμήμα βόλεϊ του Δήμου, που έχει ιστορική παράδοση όπως είπε, και έχουν μειωθεί τα τμήματα του μπάσκετ.

Επίσης, παρατήρησε πως οι ακαδημίες ποδοσφαίρου έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Λ. Κύμης από το γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου όπου παίζουν τα σωματεία.
Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα χρήσης των γηπέδων, το οποίο έχει προέλθει έπειτα από συμφωνία των σωματείων. Ο Δήμαρχος είπε πως η Δημοτική Αρχή είναι υπέρ του μαζικού αθλητισμού, ενώ σχετικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου είπε πως έχουν κάνει θαύματα και πρόσθεσε πως έχουν "συνηθίσει το γήπεδο της Λ. Κύμης.




Για το γήπεδο της Λ. Κύμης (το έθιξε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Στάθης Παπουτσής), ο Δήμαρχος τόνισε πως πρέπει τα απορριμματοφόρα να φύγουν και ζήτησε τη συνδρομή όλων των πλευρών για να δοθεί λύση. Η Δημοτική Αρχή, όπως είπε (και όπως έχουμε γράψει και στο Χ-τύπο), έχει κάνει πρόταση και ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα με τη μεταφορά του γκαράζ σε χώρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Πρόταση Βλαντή για τον "Τυφώνα"
Ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο-Η Επόμενη Μέρα", κ. Γιώργος Βλαντής, έθιξε το θέμα της επικείμενης παρέμβασης του Δήμου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Κουντουριώτου (γνωστό και ως γήπεδο του "Τυφώνα" από την ονομασία του αθλητικού συλλόγου που το χρησιμοποιεί).
Ο κ. Βλαντής υποστήριξε ότι η μελέτη που έχει ετοιμάσει ο Δήμος για τις παρεμβάσεις στο γήπεδο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του σωματείου και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ξαναδεί το θέμα. Ιδιαίτερα εστίασε στο ζήτημα της στέγης όπου πρότεινε να τοποθετηθεί "μπαλόνι". Ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε σύμφωνος με αυτήν την πρόταση αλλά ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, σημείωσε πως είναι μια δύσκολη περίπτωση για πολεοδομικούς λόγους.
Ο Αντιδήμαρχος είπε πως δεν έχουν γνωστοποιηθεί στον ίδιο παράπονα του σωματείου και παρουσιάστηκε ανοιχτός σε διάλογο για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Επισήμανση Μπάμπαλου για το γήπεδο 5X5

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη", κ. Νίκος Μπάμπαλος, υποστήριξε ότι συνεχίζεται το πρόβλημα με τη χρήση του γηπέδου 5Χ5 ποδοσφαίρου στην οδό Ιωαννίνων. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε πριν μερικές ημέρες υπήρξε επεισόδιο μεταξύ γονέων παιδιών αθλητικού σωματείου και κατοίκων.

Από το www.xtypos.gr