ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ?

Επαναφέρω το θέμα σχετικά με το πάρκιν στο υπόγειο του δημαρχείου το οποίο διαχειρίζεται ιδιώτης.
Φυσικά και δεν πήραμε κάποια απάντηση από την δημοτική αρχή, εξάλλου έχουμε χωνέψει πλέον ότι μας αγνοεί πανηγυρικά.

Για όσους φίλους δεν γνωρίζουν θα κάνω μια περιληπτική αναφορά…

Ο δήμος έχει παραχωρήσει το υπόγειο πάρκιν σε ιδιώτη, από τον οποίο είναι άγνωστο το ποσό ενοικίασης, άγνωστο όμως δεν είναι πόσα χρήματα πληρώνει ο δήμος στον ιδιώτη για τις «προβλεπόμενες» θέσεις που αφορούν νομικά πρόσωπα, αντιδημάρχους, τον δήμαρχο, και κάποιες θέσεις διαθέσιμες για επισκέπτες.

Για τα νομικά πρόσωπα προβλέπονται 2 θέσεις οι οποίες κοστίζουν κάθε μήνα περίπου 150 ευρώ.
Αυτές οι θέσεις είναι τουλάχιστο 10 ποσό που αναλογεί στα 1500 ευρώ.

Δεν μπορώ ειλικρινά να φανταστώ το ενοίκιο για την χρήση του πάρκιν, αλλά ήδη μου φαίνεται ένα πρώτης τάξεως πάγιο έσοδο, αυτό των 1500 ευρώ.
Το θέμα του πάρκιν δεν είναι το μοναδικό ερώτημα που έχουμε θέσει προσπαθώντας να υπολογίσουμε τα χρήματα που εισρέουν στον δήμο μας από τη χρήση δημοτικών χώρων.
Δεν μας έχει απαντηθεί ακόμα το ποσό που εισπράττει ο δήμος ετησίως από τα τραπεζοκαθήσματα στην πλατεία του Ηρακλείου και περιμετρικά.




Δεν έχουμε λάβει απάντηση για το ποσό ενοικίασης του κτηρίου στο παράδρομο της λεωφόρου Κύμης που στεγάζονται ο Βασιλόπουλος και ο Μουστάκας.

Δεν μας έχει απαντήσει κανείς για τα έσοδα από τα μισθώματα των επαγγελματικών πινακίδων στον δήμο μας στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 500 επιχειρήσεις.

Αμφιβάλλω αν γνωρίζει κάποιος από τον δήμο, τα πρώην πεζοδρόμια τα οποία έχουν καταληφθεί από εστιατόρια και καφετέριες, αν ανήκουν στον δήμο μας ή αν έχουν πουληθεί, οπότε αν ο δήμος δικαιούται έσοδα από την χρήση αυτών.

Δεν συζητάμε για τις διαφημιστικές πινακίδες, για τις οποίες εδώ και 3 χρόνια το θέμα της είσπραξης των μισθωμάτων βρίσκεται στο μαύρο σκοτάδι.
Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για πολύ χρήμα το οποίο όμως δεν φτάνει στα ταμεία του δήμου, αφήστε που είναι πολύ πιθανό να αγνοεί η δημοτική αρχή πολλές από τις παραπάνω πηγές εσόδων.

Η αδιαφάνεια των εσόδων του δήμου είναι χαρακτηριστική, και δυστυχώς το ενδιαφέρον ανύπαρκτο.
Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι μιλάμε για δημόσια περιουσία, μιλάμε για απόντες ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς, που έχουν σαν συνέπεια να βγαίνει η κάθε δημαρχάρα και να μας μιλάει μόνο για τα έξοδα και τις δαπάνες, χωρίς όμως να αναφέρεται στα έσοδα και το αν αυτά έχουν εισπραχθεί.

Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αν θα πάρουμε κάποια απάντηση, αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το θέμα και κάθε τόσο θα το επαναφέρουμε μέσω του blog.