ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ

Διακοσμητικός είναι εδώ και καιρό ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Κων/νος Μήνας, αφού ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος του έχει αφαιρέσει την έγκριση δαπανών που αφορούν τον δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά ο Κων/νος Μήνας παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα και δε λέει να την αφήσει, μη ξεχνάμε ότι «καθαρίζει» 2000 ευρώ περίπου για την θέση του αντιδημάρχου.
Η κατάσταση με την διοίκηση του δήμου μας είναι «πανικός και ομίχλη» καθώς αντιδήμαρχοι και νομικά πρόσωπα δεν βρίσκονται στις θέσεις τους, έχουν γίνει πλέον περαστικοί, ενώ ο Στ. Γεωργόπουλος επιμένει να θέλει να γίνονται τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, όπως επίσης να αναλαμβάνει αρμοδιότητες τους.

Με αυτό τον τρόπο διαδικασίες προχωράνε μετά δυσκολίας, ακόμα και τα εντάλματα για τις μισθοδοσίες των δημοτικών επιχειρήσεων αργούν να υπογραφούν από τον Στ. Γεωργόπουλο, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας.

3 χρόνια στην διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος μας δεν έχει καταφέρει ακόμα να εναρμονιστεί με το επιτελείο του, δεν πήρε κανένα απολύτως μάθημα για το τι εστί διοίκηση ασχέτως αν ο ίδιος κοκορεύεται ότι είναι ειδήμων.




Η πλειοψηφία του Στ. Γεωργόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο είναι οριακή, αλλά δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από τους εναπομείναντες συμβούλους τους, καθώς τα ζεστά χρήματα από τα πόστα τους, δε τους αφήνουν τα περιθώρια να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση προκειμένου να ισιώσουν τον δήμαρχο.

Εντωμεταξύ υπάρχει και η εκκρεμότητα με τον Καποδίστρια 2, κάποιοι που σκεφτόντουσαν να προσεγγίσουν τον Π. Βλασσόπουλο και την ΑΚΕΠ, αναμένουν αν θα εφαρμοστεί το πλάνο και στον δήμο μας, οπότε έχουν καθίσει στα αυγά τους.

Το Ηράκλειο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση διοικητικά, και ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να φανούν περισσότερο οι συνέπειες της απραξίας και αδυναμίας ελέγχου από την νυν διοίκηση.
Γενικά επικρατεί μια φαινομενική ηρεμία, η οποία όπως πάει θα διατηρηθεί μέχρι το τέλους του χρόνου, καθώς ο Δεκέμβριος είναι χαλαρός μήνας.

Ο Δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος ζήτησε να χαράξουν σε μεταλλικές πλακέτες «Το παρόν έργο έγινε επί δημαρχίας του Στ. Γεωργόπουλου», η απορία μου είναι που θα τοποθετηθούν αυτές, από την άλλη καταδεικνύεται με αυτή του την πρόθεση ότι ο άνθρωπος είναι στον κόσμο του.