ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ TΗΝ EURONET OUTDOOR A.E.

Με την από 8/10/09 ανακοίνωσή μας ρωτούσαμε τον Δημοτικό Συνδυασμό «Όραμα για το Ηράκλειο Στ. Γεωργόπουλος», αν ο κ. Δήμαρχος έχει κληθεί σε απολογία από την Περιφέρεια για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου ή βαρείας αμέλειας, για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με την εταιρεία EURONET OUTDOOR A.E.

Με την ένοχη σιωπή τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σημασία του γεγονότος και να το κρύψουν «κάτω απ΄το χαλί». Συνηθισμένοι-ες στην βελούδινη αντιπολίτευση που συνήθως τους ασκείται και την παντελή έλλειψη κριτικής για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «σφυρίζουν αδιάφορα» όταν καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα.

Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς-ες, η Α.Κ.Ε.Π. δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια σιωπής, γιατί δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει τίποτα. Αφου πλέον φαντάζει κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κανείς δεν πρόκειται να ενημερώσει τους πολίτες, θα το κάνουμε εμεις.

Στις 3/9/09 λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε σε έγγραφη απολογία, για το πειθαρχικό παράπτωμα που αναφέρουμε παραπάνω, την οποία και υπέβαλε στον Περιφερειάρχη. Η Περιφέρεια αφού έλαβε υπ΄οψη την απολογία, παρέπεμψε, στις 6/10/09, τον φάκελο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που θα γνωμοδοτήσει αν θα επιβάλει στον κ. Δήμαρχο ποινή παύσης από τα καθήκοντά του και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ειλικρινά ελπίζουμε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας να μην είναι καταδικαστική. Γιατί με δεδομένο ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος είχε παυθεί για δέκα ημέρες για άλλο παράπτωμα, δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό για την Πόλη μας και τους πολίτες της να επιβληθεί ποινή παύσης από τα καθήκοντά του και σε δεύτερο κατά σειρά Δήμαρχο.

Είναι απορίας άξιο πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης. Αν δεν τους κάνει κόπο μπορούν να το θέσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, μήπως λάβουν απάντηση, για να ενημερωθούν και επίσημα οι πολίτες. Εκτός και αν έχουν επιλέξει, για την συγκεκριμένη υπόθεση την σιωπή, για δικούς τους λόγους, που βέβαια θα πρέπει να μας τους εκθέσουν.

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π. Ηρακλείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡ.ΔΑΥΙΔ