ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ

Το αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου έχει ξαμολήσει νεαρούς αστυνομικούς οι οποίοι κόβουν κλήσεις με την σέσουλα.

Ακόμα και Σάββατο στις 8 το βράδυ οι νεαροί αστυνομικοί ξεχύνονται στους δρόμους με τα μπλοκάκια τους και ότι είναι σταματημένο το γράφουν.
Φυσικά το παρκάρισμα απαγορεύεται σε όλους τους δρόμους της πόλης, ακόμα και σε στενά, και αν κάποιος αποφασίσει να τηρήσει αυστηρά τον ΚΟΚ τότε δεν γλιτώνει κανένας.
Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή που η έξαρση της εγκληματικότητας αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα, η αστυνομία παίζει τον ρόλο του εισπράχτορα του κράτους.

Το περίεργο είναι ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Ηρακλείου, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, μάλιστα συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες από πολίτες και παράγοντες του Ηρακλείου.
Φαίνεται η μετονομασία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι πλέον οι περιπολίες αλλά η είσπραξη από κλήσεις ενόψει εορτών.


Είναι απαράδεκτο νεαροί αστυνομικοί που ανήκουν στην γενιά των 700 ευρώ, να δείχνουν τέτοιο ζήλο, όταν όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι ο ρόλος τους είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που τους ανατίθεται.

Δεν μπορεί με τέτοια ευκολία κάποιος αστυνομικός να κόβει κλήση 80 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα, όταν για τον ίδιο αυτό το ποσό είναι 2 μεροκάματα.

Είναι απαράδεκτο ο διοικητής του Ηρακλείου να δέχεται να παίξει σε αυτό το παιχνίδι που του αναθέτουν οι ανώτεροι του.
Είναι απαράδεχτο το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Χρισοχοίδης, ενόψει νέων φόρων να χρησιμοποιούν την αστυνομία για να μαζέψουν ότι μπορούν από τους ήδη ταλαιπωρημένους οικονομικά πολίτες.

Είναι απαράδεχτο όταν δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης να το εκμεταλλεύεται το κράτος που θα έπρεπε να τους είχε προβλέψει, και να τσεκουρώνει τον κόσμο.
Αν δε σας ενδιαφέρει κύριοι που θα βάλουμε το αυτοκίνητο μας, και εμάς δεν μας ενδιαφέρει που θα βρείτε τα χρήματα που ζητάτε από αυτά τα απαράδεχτα μέτρα.
Το θέμα πρέπει να συζητηθεί επειγόντως σε δημοτικό συμβούλιου, και ο δήμος να πάρει θέση για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Δεν μπορεί να έχουν ήδη τοποθετηθεί μπάρες προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση στην πλατεία του Ηρακλείου, αλλά να μην έχουν προβλεφθεί από την άλλη χώροι στάθμευσης.
Δεν έχω δει το Γεωργόπουλο να χρησιμοποιεί ποτέ μέσα μαζικής μεταφοράς όπως φυσικά και βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς παρατρεχάμενους, γιατί οι κύριοι αυτοί μας εκβιάζουν να το κάνουμε εμείς?

Η χρήση μιας κρίσιμης υπηρεσίας όπως της αστυνομίας, με τον τρόπο που λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες, σίγουρα δεν παραπέμπει σε σοσιαλιστική λογική.

ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ??