ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΑΠΗΑ

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται το τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων του δήμου, που έχουν άμεση σχέση και αναφορά και στην οικονομική διαχείριση. Στο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου 2009 ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε από την δημοτική αρχή να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις και τις διαδικασίες με τις οποίες η...

...Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού (ΚΕΑΠΗΑ) παραχώρησε την εκμετάλλευση αθλητικών χώρων σε ανώνυμη εμπορική εταιρία. Συγκεκριμένα ο κος Μπάμπαλος ανέφερε ότι χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες δημοπρασίας-εκμίσθωσης δημοτικού χώρου, η Αθλητική Επιχείρηση χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, μόνο με απόφαση Προέδρου παραχώρησε στην εταιρεία «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε. ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Πρασίνου Λόφου πάνω στο σκεπαστό τμήμα της Αττικής Οδού, χώρους για τη λειτουργία αναψυκτηρίου-κυλικείου και για κατάστημα πώλησης αθλητικών ενδυμάτων.

Η παραχώρηση αυτή είναι παράνομη και σε βάρος των συμφερόντων της Αθλητικής Επιχείρησης και του Δήμου. Κατήγγειλε δε, ότι ο χώρος που λειτουργεί το αναψυκτήριο- κυλικείο είναι αυθαίρετος , δηλαδή δεν υπάρχει άδεια κατασκευής από την πολεοδομία, ενώ δεν έχει εκδοθεί και άδεια λειτουργίας από τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι από την ημέρα εκμίσθωσης των χώρων δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την ανώνυμη εταιρία για μισθώματα, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος στους παραπάνω χώρους επιβαρύνει την αθλητική επιχείρηση, μολονότι εξυπηρετούνται συμφέροντα ιδιωτών και όχι των Δημοτών. Οι απαντήσεις και εξηγήσεις που δόθηκαν από τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες .

Οι πράξεις αυτές στα αθλητικά πράγματα της Πόλης έρχονται ως συνέχεια στα όσα συμβαίνουν στο κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο της Καναπίτσας, όπου και εκεί χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου , δεν γνωρίζουμε με απόφαση ποίου, παραχωρήθηκε το Κλειστό σε ομάδα της Α1 κατηγορίας Βόλεϊ χωρίς σύμβαση και με προφορική υπόσχεση ότι το σωματείο θα καταβάλλει στην Αθλητική Επιχείρηση 20.000 ευρώ. Και εκεί μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ . Επειδή συνεπώς υπάρχει τεράστιο ζήτημα πολιτικής ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στα αθλητικά πράγματα, περιμένουμε από τον Δήμαρχο κο Σταύρο Γεωργόπουλο να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την κατοχύρωση των συμφερόντων του Δήμου και την αναζήτηση και απόδοση της πολιτικής ευθύνης .

Ο Γραμματέας της παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Από το www.zonews.gr