Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ?


Επαναφέρω το θέμα σχετικά με το πάρκιν στο υπόγειο του δημαρχείου το οποίο διαχειρίζεται ιδιώτης.
Φυσικά και δεν πήραμε κάποια απάντηση από την δημοτική αρχή, εξάλλου έχουμε χωνέψει πλέον ότι μας αγνοεί πανηγυρικά.

Για όσους φίλους δεν γνωρίζουν θα κάνω μια περιληπτική αναφορά…

Ο δήμος έχει παραχωρήσει το υπόγειο πάρκιν σε ιδιώτη, από τον οποίο είναι άγνωστο το ποσό ενοικίασης, άγνωστο όμως δεν είναι πόσα χρήματα πληρώνει ο δήμος στον ιδιώτη για τις «προβλεπόμενες» θέσεις που αφορούν νομικά πρόσωπα, αντιδημάρχους, τον δήμαρχο, και κάποιες θέσεις διαθέσιμες για επισκέπτες.

Για τα νομικά πρόσωπα προβλέπονται 2 θέσεις οι οποίες κοστίζουν κάθε μήνα περίπου 150 ευρώ.
Αυτές οι θέσεις είναι τουλάχιστο 10 ποσό που αναλογεί στα 1500 ευρώ.

Δεν μπορώ ειλικρινά να φανταστώ το ενοίκιο για την χρήση του πάρκιν, αλλά ήδη μου φαίνεται ένα πρώτης τάξεως πάγιο έσοδο, αυτό των 1500 ευρώ.
Το θέμα του πάρκιν δεν είναι το μοναδικό ερώτημα που έχουμε θέσει προσπαθώντας να υπολογίσουμε τα χρήματα που εισρέουν στον δήμο μας από τη χρήση δημοτικών χώρων.
Δεν μας έχει απαντηθεί ακόμα το ποσό που εισπράττει ο δήμος ετησίως από τα τραπεζοκαθήσματα στην πλατεία του Ηρακλείου και περιμετρικά.


ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ


Το αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου έχει ξαμολήσει νεαρούς αστυνομικούς οι οποίοι κόβουν κλήσεις με την σέσουλα.

Ακόμα και Σάββατο στις 8 το βράδυ οι νεαροί αστυνομικοί ξεχύνονται στους δρόμους με τα μπλοκάκια τους και ότι είναι σταματημένο το γράφουν.
Φυσικά το παρκάρισμα απαγορεύεται σε όλους τους δρόμους της πόλης, ακόμα και σε στενά, και αν κάποιος αποφασίσει να τηρήσει αυστηρά τον ΚΟΚ τότε δεν γλιτώνει κανένας.
Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή που η έξαρση της εγκληματικότητας αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα, η αστυνομία παίζει τον ρόλο του εισπράχτορα του κράτους.

Το περίεργο είναι ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Ηρακλείου, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, μάλιστα συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες από πολίτες και παράγοντες του Ηρακλείου.
Φαίνεται η μετονομασία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι πλέον οι περιπολίες αλλά η είσπραξη από κλήσεις ενόψει εορτών.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ


Διακοσμητικός είναι εδώ και καιρό ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Κων/νος Μήνας, αφού ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος του έχει αφαιρέσει την έγκριση δαπανών που αφορούν τον δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά ο Κων/νος Μήνας παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα και δε λέει να την αφήσει, μη ξεχνάμε ότι «καθαρίζει» 2000 ευρώ περίπου για την θέση του αντιδημάρχου.
Η κατάσταση με την διοίκηση του δήμου μας είναι «πανικός και ομίχλη» καθώς αντιδήμαρχοι και νομικά πρόσωπα δεν βρίσκονται στις θέσεις τους, έχουν γίνει πλέον περαστικοί, ενώ ο Στ. Γεωργόπουλος επιμένει να θέλει να γίνονται τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, όπως επίσης να αναλαμβάνει αρμοδιότητες τους.

Με αυτό τον τρόπο διαδικασίες προχωράνε μετά δυσκολίας, ακόμα και τα εντάλματα για τις μισθοδοσίες των δημοτικών επιχειρήσεων αργούν να υπογραφούν από τον Στ. Γεωργόπουλο, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας.

3 χρόνια στην διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος μας δεν έχει καταφέρει ακόμα να εναρμονιστεί με το επιτελείο του, δεν πήρε κανένα απολύτως μάθημα για το τι εστί διοίκηση ασχέτως αν ο ίδιος κοκορεύεται ότι είναι ειδήμων.


ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΑΚΕΠ: ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Η παραπομπή του Δήμαρχου της Πόλης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας, για την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με διαφημιστική εταιρεία, φέρνει στην επιφάνεια το χάος που υπάρχει στην διαχείρηση από τους Δήμους του ζητήματος της τοποθέτησης υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων.

Βασικά οι Δήμοι προσβλέποντας σ΄ένα αρκετά σημαντικό έσοδο από την ενοικίαση Δημοτικών χώρων, ήλπιζαν ότι θα βελτίωναν τα οικονομικά τους μεγέθη. Προϋπόθεση γι΄αυτό αποτελούσε η αυστηρή τήρηση του νομικού πλαίσιου που διέπει την τοποθέτηση υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων.
Άδεια Δημάρχου ύστερα από αίτηση που συνοδεύεται από τα απαραίτητα στοιχεία για προσδιορισμό του τέλους διαφήμισης, προκαταβολή τέλους, καταβολή μισθώματος Δημοτικού χώρου, είναι σε χοντρές γραμμές ότι προβλέπεται απ΄τον νόμο.

Στην πράξη σπάνια έως καθόλου εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο νόμος, που οι προϋποθέσεις ισχύος του είναι πλέον αυστηρά περιορισμένες, κυρίως με ευθύνη των Δήμων, που σαν Δημόσια Αρχή θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες της νομιμότητας και λιγότερο με ευθύνη των εταιριών που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για εύκολο και μεγάλο κέρδος.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Σε άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής τέθηκαν θέματα σχετικά με το μαζικό αθλητισμό και τους αθλητικούς χώρους του Δήμου, έπειτα από επισημάνσεις Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ορμώμενος από τη συζήτηση που είχε προηγηθεί με τη φιλοξενία της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ στο γήπεδο της Ζεφύρου οδού, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, σημείωσε πως έχει καταργηθεί το τμήμα βόλεϊ του Δήμου, που έχει ιστορική παράδοση όπως είπε, και έχουν μειωθεί τα τμήματα του μπάσκετ.

Επίσης, παρατήρησε πως οι ακαδημίες ποδοσφαίρου έχουν μεταφερθεί στο γήπεδο της Λ. Κύμης από το γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου όπου παίζουν τα σωματεία.
Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, είπε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα χρήσης των γηπέδων, το οποίο έχει προέλθει έπειτα από συμφωνία των σωματείων. Ο Δήμαρχος είπε πως η Δημοτική Αρχή είναι υπέρ του μαζικού αθλητισμού, ενώ σχετικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου είπε πως έχουν κάνει θαύματα και πρόσθεσε πως έχουν "συνηθίσει το γήπεδο της Λ. Κύμης.


ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2


Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές επεξεργάζεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα, πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου, σαν Δημοτική πολυσυλλεκτική Κίνηση, είναι αναρμόδια να πάρει θέση υπέρ ή κατά της Διοικητικής Αποκέντρωσης και Μεταρρύθμισης που προωθεί η κεντρική εξουσία, απλά γιατί ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα προβλήματα και τις ανάγκες της Πόλης μας,τα οποία θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα. Αντίθετα οι κομματικοί Δημοτικοί Συνδυασμοί,για να δικαιολογήσουν ή να διεκδικήσουν το χρίσμα των κομμάτων στις Δημοτικές Εκλογές, αναλώνονται σε αγώνα δρόμου για το ποιος θα στηρίξει ή μη, επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, που κάποιες φορές αποβαίνουν σε βάρος της Πόλης.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2009

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2, ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Θα ήθελα να αναφερθώ στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον Καποδίστρια 2.

Χωρίς να κατέχω κάποιες ειδικές γνώσεις, έχω εντοπίσει κάποια σημεία τα οποία είναι αξιοσημείωτα, επί πλέον με το παρόν κείμενο, δίνεται η δυνατότητα να γράψετε και εσείς τις παρατηρήσεις σχετικά με τον Καποδίστρια 2.

Θεωρώ κουτό το να υπολογίζεται η δυναμική ενός δήμου από τους ψηφίσαντες δημότες και όχι από το σύνολο των κατοίκων της κάθε περιοχής.
Για παράδειγμα στον δήμο μας κατοικούν 120.000 περίπου ενώ εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 35.000 περίπου.
Δηλαδή η δυναμική του δήμου Ηρακλείου είναι οι 35.000 δηλαδή το 1/4 περίπου του συνολικού πληθυσμού της πόλης μας?

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΤΥΠΟ


“Ο Δήμος πρέπει να γυρίσει σελίδα”

Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος αναλύει στο www.xtypos.gr τους άξονες και τις προτεραιότητες βάσει των οποίων προτίθεται να διοικήσει το Δήμο Ηρακλείου όταν οι δημότες τον τιμήσουν με την ψήφο τους δίνοντάς του το δικαίωμα να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου.

Μας μιλάει ακόμα για την επαφή του με τους πολίτες μέσα από τις επισκέψεις που πραγματοποιεί μαζί με τους συνεργάτες του στις συνοικίες του Ηρακλείου.
Επισημαίνει ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης και ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή για τη μέχρι σήμερα πολιτική της.

Δίνει εξηγήσεις και απαντήσεις για τη θητεία του στη Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Μαστοράκου, αφήνοντας και αρκετές αιχμές για τους πρώην συνεργάτες του, και υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να επέλθει η ενότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Αττικής.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Πέντε “καυτά” ζητήματα για την πόλη, έθεσε ο πρώην δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Πέντε θέματα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τη λειτουργία του Δήμου Ηράκλειου, όσο και για την περαιτέρω πορεία των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν γενικότερα στους ΟΤΑ μετά και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των stage και των συμβάσεων έργου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαστοράκος.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Μαστοράκος επανέφερε με ερώτηση του το εάν έχουν γίνει νεότερες προσεγγίσεις από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου με τους πολιτικούς προϊστάμενους του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τον ανασχεδιασμό των λεωφορειακών γραμμών και των διαδρομών οδοποιίας στο Λεκανοπέδιο,
προκειμένου να τεθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης.

Ο Γιώργος Μαστοράκος κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να αναθερμάνει τις ενέργειες της για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ και ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να πλαισιώσουν
με απόφαση τους το αίτημα που έχει υποβάλει ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Γεωργόπουλος προκειμένου να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η διαπραγματευτική ρότα του Δήμου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» παρότρυνε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράσουν τις θέσεις τους για τον τρόπο χειρισμού των συμβάσεων μίσθωσης έργου και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος γιατί ως δεδομένο έχει απασχολήσει ήδη το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ και αναμένεται να επηρεάσει στο άμεσο μέλλον και τη λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Μαστοράκος ζήτησε να γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτενής συζήτηση για το θέμα της δεύτερης φάσης της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, (σ.σ αναφέρεται στον «Καποδίστρια 2») και ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει την απόφαση της για την ανάθεση της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων στην Millenium ΒΑΝΚ έναντι της ΑΤΕ όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Από την τοπική εφημερίδα ΖΩ
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Καιρό έχουμε να σας γράψουμε παραλειπόμενα από τον δήμο μας.
Ο λόγος είναι ότι φαινομενικά ο Στ. Γεωργόπουλος έχει «ηρεμήσει» αν και έρχονται μπόρες για τον ίδιο.

Πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του όπως λέει και ο σοφός λαός, και τυχαίνω στην κατάλληλη στιγμή…

Ίσως να έχετε να επισκεφτείτε τον 3ο όροφο του δημαρχείου αρκετό καιρό, εξάλλου ο όροφος του δημάρχου πήγε στο 1ο, οπότε και ο περισσότερος κόσμος συχνάζει πλέον στον 1ο όροφο του δημοτικού καταστήματος.

Να σας πληροφορήσω ότι ο 3ος όροφος έχει αρκετά άδεια γραφεία, ούτε καν έπιπλα δεν υπάρχουν, και για κάποιον που βρίσκεται στον όροφο του δίνεται η εντύπωση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στο δημαρχείο.

Πόσο μάλλον όταν μίλαγε ο Στ. Γεωργόπουλος για υπεράριθμους υπαλλήλους στον δήμο, όταν η αντιπολίτευση μιλάει για υπερβολικές προσλήψεις μέσω των γνωστών προγραμμάτων stage.

Τι έγιναν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, τους εξαφάνισε ο Στ. Γεωργόπουλος?
Απασχολούνται στον δήμο Ηρακλείου ή δουλεύουν από τα σπίτια τους?
Πως γίνεται να υπάρχουν άδεια γραφεία, που πήγαν?

Υποτίθεται ότι μετακόμισαν αρκετά γραφεία από το απέναντι κτήριο του δημαρχείου στην Καραγιώργη, και μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο…

Το περιστατικό που βρέθηκα παρόν, ήταν όταν ο Στ. Γεωργόπουλος, κάνοντας «επιθεώρηση» στο 3ο όροφο, πέρασε από ένα γραφείο στο οποίο υπήρχαν εργαζόμενοι, γραφεία, υπολογιστές, και ο Δήμαρχος είπε στον οδηγό του «να βγάλετε τα πράγματα τους έξω και να φύγουν»!

Αμέσως μετά έπιασα κουβέντα με κάποιους εργαζόμενους του ορόφου, οι οποίοι μου είπαν ότι σε παλαιότερη επίσκεψη ο Δήμαρχος μίλησε μέχρι και για να γίνει παραβίαση της κλειδαριάς και να πεταχτούν τα γραφεία και ότι υπήρχε εντός του χώρου στον διάδρομο του 3ου ορόφου!

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντίρρηση να μεταφερθούν αλλά δεν υπάρχει χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο, και δεν τους έχει υποδειχτεί άλλο γραφείο που θα φιλοξενηθούν. Το τραγελαφικό είναι ότι το ακριβώς διπλανό γραφείο είναι άδειο, όπως και άλλα γραφεία του ορόφου.

Δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτα από αυτό ο Κος Δήμαρχος, διότι το πρώτο αφενός το άκουσα με αυτιά μου, αφετέρου δεν είχε την στοιχειώδη ψυχραιμία να ελέγξει τον τόνο της φωνής του, οπότε δεν ήμουν ο μοναδικός αυτήκοος μάρτυρας στο περιστατικό. Σε ότι αφορά το δεύτερο μου μεταφέρθηκε αλλά δεν έχω λόγους να μην το θεωρήσω αξιόπιστο.

Καταρχήν ποιος είναι ο ρόλος του οδηγού του Στ. Γεωργόπουλου, που του λέει να βγάλει τα πράγματα του γραφείου έξω, κατά δεύτερον τι δουλειά έχει ο Δήμαρχος της πόλης να ασχολείται με τα γραφεία και τους υπαλλήλους, δεν έχει υφιστάμενους που κάνουν αυτή την δουλειά?

Δηλαδή ο Κος Γεωργόπουλος προσπαθεί να το παίξει μπαμπούλας στους υπαλλήλους αλλά όταν βγαίνει στους δημότες να το παίζει καλός χριστιανός και πονόψυχος χαρακτήρας?

Η δουλειά του Κου Γεωργόπουλου είναι να προπηλακίζει τους εργαζόμενους, να τους εκδιώκει από τα γραφεία τους, και μάλιστα όταν δεν τους έχει εξασφαλίσει που να μεταφερθούν?

Θα ασχοληθώ με το θέμα, και μάλιστα σε κάθε επίσκεψη στο δημαρχείου της πόλης μας, θα ανεβαίνω στον 3ο να δω τελικά αν το γραφείο και ο κόσμος θα παραμείνει, και δε θα έχει φροντίσει ο «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ» Στ. Γεωργόπουλος, να παραβιάσει την κλειδαριά και να πετάξει έξω τα έπιπλα και τον εξοπλισμό καθώς και τους υπαλλήλους από τον συγκεκριμένο χώρο.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης αποτέλεσε η χρήση διάφορων αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τις προηγούμενες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Καπαπίτσα από τη φιλοξενία της ΑΕΚ στο κλειστό γήπεδο της οδού Ζεφύρου, η λειτουργία του κυλικείου και του καταστήματος ρούχων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Πρασίνου Λόφου, αλλά και η χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στην οδό Ιωαννίνων στα “Ηπειρώτικα” ήταν τα θέματα που προκάλεσαν μια αλυσιδωτή κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ TΗΝ EURONET OUTDOOR A.E.

Με την από 8/10/09 ανακοίνωσή μας ρωτούσαμε τον Δημοτικό Συνδυασμό «Όραμα για το Ηράκλειο Στ. Γεωργόπουλος», αν ο κ. Δήμαρχος έχει κληθεί σε απολογία από την Περιφέρεια για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου ή βαρείας αμέλειας, για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με την εταιρεία EURONET OUTDOOR A.E.

Με την ένοχη σιωπή τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σημασία του γεγονότος και να το κρύψουν «κάτω απ΄το χαλί». Συνηθισμένοι-ες στην βελούδινη αντιπολίτευση που συνήθως τους ασκείται και την παντελή έλλειψη κριτικής για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «σφυρίζουν αδιάφορα» όταν καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα.

Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς-ες, η Α.Κ.Ε.Π. δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια σιωπής, γιατί δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει τίποτα. Αφου πλέον φαντάζει κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κανείς δεν πρόκειται να ενημερώσει τους πολίτες, θα το κάνουμε εμεις.

Στις 3/9/09 λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε σε έγγραφη απολογία, για το πειθαρχικό παράπτωμα που αναφέρουμε παραπάνω, την οποία και υπέβαλε στον Περιφερειάρχη. Η Περιφέρεια αφού έλαβε υπ΄οψη την απολογία, παρέπεμψε, στις 6/10/09, τον φάκελο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που θα γνωμοδοτήσει αν θα επιβάλει στον κ. Δήμαρχο ποινή παύσης από τα καθήκοντά του και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ειλικρινά ελπίζουμε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας να μην είναι καταδικαστική. Γιατί με δεδομένο ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος είχε παυθεί για δέκα ημέρες για άλλο παράπτωμα, δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό για την Πόλη μας και τους πολίτες της να επιβληθεί ποινή παύσης από τα καθήκοντά του και σε δεύτερο κατά σειρά Δήμαρχο.

Είναι απορίας άξιο πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης. Αν δεν τους κάνει κόπο μπορούν να το θέσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, μήπως λάβουν απάντηση, για να ενημερωθούν και επίσημα οι πολίτες. Εκτός και αν έχουν επιλέξει, για την συγκεκριμένη υπόθεση την σιωπή, για δικούς τους λόγους, που βέβαια θα πρέπει να μας τους εκθέσουν.

Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π. Ηρακλείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡ.ΔΑΥΙΔ
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΑΠΗΑ


Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται το τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων του δήμου, που έχουν άμεση σχέση και αναφορά και στην οικονομική διαχείριση. Στο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου 2009 ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε από την δημοτική αρχή να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις και τις διαδικασίες με τις οποίες η...

...Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού (ΚΕΑΠΗΑ) παραχώρησε την εκμετάλλευση αθλητικών χώρων σε ανώνυμη εμπορική εταιρία. Συγκεκριμένα ο κος Μπάμπαλος ανέφερε ότι χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες δημοπρασίας-εκμίσθωσης δημοτικού χώρου, η Αθλητική Επιχείρηση χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, μόνο με απόφαση Προέδρου παραχώρησε στην εταιρεία «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε. ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Πρασίνου Λόφου πάνω στο σκεπαστό τμήμα της Αττικής Οδού, χώρους για τη λειτουργία αναψυκτηρίου-κυλικείου και για κατάστημα πώλησης αθλητικών ενδυμάτων.

Η παραχώρηση αυτή είναι παράνομη και σε βάρος των συμφερόντων της Αθλητικής Επιχείρησης και του Δήμου. Κατήγγειλε δε, ότι ο χώρος που λειτουργεί το αναψυκτήριο- κυλικείο είναι αυθαίρετος , δηλαδή δεν υπάρχει άδεια κατασκευής από την πολεοδομία, ενώ δεν έχει εκδοθεί και άδεια λειτουργίας από τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Επίσης ανέφερε ότι από την ημέρα εκμίσθωσης των χώρων δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την ανώνυμη εταιρία για μισθώματα, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος στους παραπάνω χώρους επιβαρύνει την αθλητική επιχείρηση, μολονότι εξυπηρετούνται συμφέροντα ιδιωτών και όχι των Δημοτών. Οι απαντήσεις και εξηγήσεις που δόθηκαν από τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες .

Οι πράξεις αυτές στα αθλητικά πράγματα της Πόλης έρχονται ως συνέχεια στα όσα συμβαίνουν στο κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο της Καναπίτσας, όπου και εκεί χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου , δεν γνωρίζουμε με απόφαση ποίου, παραχωρήθηκε το Κλειστό σε ομάδα της Α1 κατηγορίας Βόλεϊ χωρίς σύμβαση και με προφορική υπόσχεση ότι το σωματείο θα καταβάλλει στην Αθλητική Επιχείρηση 20.000 ευρώ. Και εκεί μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ . Επειδή συνεπώς υπάρχει τεράστιο ζήτημα πολιτικής ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στα αθλητικά πράγματα, περιμένουμε από τον Δήμαρχο κο Σταύρο Γεωργόπουλο να πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την κατοχύρωση των συμφερόντων του Δήμου και την αναζήτηση και απόδοση της πολιτικής ευθύνης .

Ο Γραμματέας της παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Από το www.zonews.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ??


Καθησυχαστική είναι η δημοτική αρχή του Ηρακλείου απέναντι στους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης, που είναι αντίθετοι στην λειτουργία των μπαρών απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων. Στο κέντρο του Ηρακλείου έχουν τοποθετηθεί δύο...

...τέτοιες μπάρες (χωρίς να έχουν τεθεί σε λειτουργία) μία στη διασταύρωση της οδού Πευκών και Νεότητος και άλλη μία στην διασταύρωση των οδών Μελίνας Μερκούρη και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Παπαδημητρίου η δημοτική αρχή δεν έχει αποφασίσει ακόμη τίποτα οριστικό και αναμένεται να γίνουν συναντήσεις των καταστηματαρχών με την δημοτική αρχή για να καταγραφούν οι απόψεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει παλαιότερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Στ. Γεωργόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο στόχος είναι να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών στο κέντρο της πόλης και να αυξηθεί και η επισκεψιμότητα αυτών στην τοπική αγορά. Από την πλευρά τους καταστηματάρχες της οδού Πευκών σημειώνουν ότι τουλάχιστον τις εργάσιμες ώρες δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αυτού, ενώ είναι επιφυλακτικοί ακόμη και στην μερική εφαρμογή του μέτρου, τονίζοντας ότι «είναι πολύ πιθανό μετά να υπάρξει συνολική εφαρμογή του».

Από το www.zonews.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ


Μεταλλικούς κάδους για την περισυλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου έχει τοποθετήσει ο Δήμος στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος ανακύκλωσης και αυτών των συσκευών που υλοποιεί σε συνεργασία με εταιρεία. Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο, και σε δύο σημείο της οδού Πευκών, έξω από τις σχολές του ΟΑΕΔ και στο ύψος του 1ου Γυμνασίου.

Σημειώνεται πως εκεί μέσα μπορούν οι πολίτες να αποθέτουν τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Για τις πιο μεγάλες πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία για να έρθει να τις παραλάβει δωρεάν.

Από το www.xtypos.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Παραμένει το θολό τοπίο με τις σχολικές επιτροπές και την πληρωμή των καθαριστριών στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, αλλά και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας.
Οι Πρόεδροι τεσσάρων από τις εννέα σχολικές επιτροπές του Δήμου Ηρακλείου δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΚ, καθώς κρίνουν ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας, όπως έχει επισημάνει και η ίδια η ΚΕΔΚΕ δια του νομικού της συμβούλου στο Υπουργείο Παιδείας (σ.σ. είχαμε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ).

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται πρόβλημα στην πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων που ανήκουν στις σχολικές επιτροπές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τέσσερις Πρόεδροι δέχονται πιέσεις, από διάφορες πλευρές, για να υπογράψουν τις συμβάσεις. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα έγινε συνάντηση στο γραφείο του Αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Δημήτρη Τσαπραζλή, με καθαρίστριες και τις Προέδρους των σχολικών επιτροπών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Εν τω μεταξύ, αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει σε αυτό το μείζον θέμα και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπουργός, κα Άννα Διαμαντοπούλου, είχε υποβάλει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της απασχόλησης των καθαριστριών προς τον προκάτοχο της στο Υπουργείο, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
To ζήτημα με τις σχολικές καθαρίστριες έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης σε δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του Σώματος. Στην πρώτη σχετική ερώτηση είχε υποβάλει προς τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κουτρούλης παρατήρησε πως αρκετές σχολικές επιτροπές έχουν προχωρήσει στις συμβάσεις με τον ΟΣΚ, “με κίνδυνο οι Πρόεδροι να διωχθούν νομικά”, όπως είπε, και ρώτησε τη διοίκηση ποιες είναι οι ενέργειες της για να λυθεί το θέμα. “Είχα την εντύπωση ότι θα κάνατε παρεμβάσεις για να λυθεί το θέμα. Λύθηκε;” αναρωτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, που πρότεινε να δοθεί έστω και προσωρινά λύση εκ των έσω, με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο πρόβλημα που υπάρχει παρά να τίθεται ζήτημα νομιμότητας. Ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, αρκέστηκε να δηλώσει πως η ΚΕΔΚΕ έχει επιληφθεί του θέματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το θέμα τέθηκε επί τάπητος από όλες σχεδόν τις παρατάξεις και έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση επί του θέματος παρουσία εργαζομένων και Προέδρων Σχολικών Επιτροπών. Την αρχή έκανε με ερώτηση προς τη Διοίκηση η κα Μαρία Παντερή. Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Ενότητα, κ. Βασίλης Λυκούρας, τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να δώσει κονδύλια για να λυθούν οι εκκρεμότητες με τις απλήρωτες καθαρίστριες και να λυθεί άμεσα το θέμα. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο- Επόμενη Μέρα”, κ. Γιώργος Βλαντής, ζήτησε ο Δήμος να έχει μια ενιαία αντιμετώπιση του θέματος με τις σχολικές καθαρίστριες, αλλά και να μην ασκείται πίεση στους προέδρους των σχολικών επιτροπών που θέλουν να είναι νομοταγείς, όπως είπε. “Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν έχει δοθεί λύση”, είπε ο κ. Κουτρούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοκρατική Συνεργασία”, κ. Γιώργος Μαστοράκος, παρατήρησε πως η ίδια η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πρόσφατα πως δεν επιτρέπεται να μην πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες. Όταν ένας Υπουργός καταγγέλλει πρέπει να δίνει και μια λύση”, ήταν το σχόλιό του. Τον λόγο πήρε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Τσαπραζλής, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα πως είχε συνάντηση με υπηρεσιακή παράγοντα του Υπουργείου, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Αντιδήμαρχος πάντως πρόσθεσε πως δεν πρέπει να φοβούνται οι Πρόεδροι καταλογισμούς, καθώς όπως σημείωσε δεν μπορεί το κράτος να σου δίνει χρήματα για να πληρώσεις εργαζόμενους και μετά να έρχεται και να σου ρίχνει καταλογισμούς. “Δηλαδή τι θα γίνει με αυτούς που υπέγραψαν συμβάσεις και πλήρωσαν τις καθαρίστριες;” αναρωτήθηκε. Μια από τους Προέδρους που υπέγραψαν τις συμβάσεις και πλήρωσαν τις καθαρίστριες είναι η Δημοτική Σύμβουλος, κα Νίκη Σαρηγιαννίδου (3η Σχολική Επιτροπή). “Ξέρω ότι οι Σχολικές Επιτροπές σαν Νομικά Πρόσωπα δεν έχουν δικαίωμα να υπογράφουν συμβάσεις... Ήταν μονόδρομος για εμένα. Είτε έπρεπε να υπογράψω τη σύμβαση είτε θα έμεναν τα σχολεία χωρίς καθαρίστριες. Εγώ πήρα την ευθύνη. Δεν γινόταν διαφορετικά... Ας πάω φυλακή“, δήλωσε με ειλικρίνεια η κα Σαρηγιαννίδου.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, τόνισε ότι θα οριστεί μια επιτροπή που θα διαχειριστεί το θέμα και πως θα γίνει παρέμβαση και από το νομικό σύμβουλο του Δήμου.

Καθαρίστριες: “Έχουμε φτάσει στα όριά μας”
Σε εξαιρετική δύσκολη θέση είναι οι καθαρίστριες αρκετών σχολείων, καθώς εξαιτίας αυτής της εκκρεμότητας δεν πληρώνονται κανονικά. Εκ μέρους τους μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο η κα Σταματία Μωραΐτου, η οποία είναι απλήρωτη φέτος από δύο σχολεία στα οποία εργάζεται και ανασφάλιστη από ένα.“Έχουμε φτάσει στα όριά μας... Αν δεν βρεθεί λύση ή θα αναγκαστούμε να κάνουμε καταγγελίες ή θα κλείσουμε τα σχολεία. Έχουμε οικογένειες... Το θέμα γίνεται μπαλάκι και απαιτούμε να δοθεί λύση. Δουλεύουμε για 200 ευρώ”, είπε η κα Μωραΐτου.

Υπόμνημα έξι Προέδρων Σχολικών Επιτροπών
Σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα από το Υπουργείο έξι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ηρακλείου έχουν καταθέσει υπόμνημα προς τον Προϊστάμενο του 3ου Γραφείου Πρωτπβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των συμβάσεων με τον ΟΣΚ. Πρόκειται για τους κ.κ. Μιρέλλα Κασιμάτη (1η), Δημήτρη Χατζημήτσο (2η), Νίκη Σαρηγιαννίδου (3η), Γιώργος Αγγελής (4η), Μαγδαληνή Δημητριάδου (5η) και Καλλιόπη Μέλιου (6η). Οι Πρόεδροι επισημαίνουν πως οι Σχολικές Επιτροπές είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και στις αρμοδιότητές τους δεν προβλέπεται η σύναψη συμβάσεων με τις καθαρίστριες των σχολείων, ενώ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά αν υπογράψουν οποιαδήποτε τέτοια σύμβαση. Επίσης, σημειώνουν τις γνωμοδοτήσεις τόσο του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ όσο και του νομικού συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου, κ. Παρασκευόπουλου (σ.σ. επισυναπτονται στο υπόμνημα). Μάλιστα, ο τελευταίος τονίζει πως απαιτείται συνολική και νόμιμη ρύθμιση του θέματος και προτείνει, προς το παρόν, να μην υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ΟΣΚ. “Διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα χρονιά τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχει λυθεί εκ των προτέρων ένα σημαντικό ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία τους, το οποίο είναι η καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Μετά από το πρόβλημα που προέκυψε με τη νέα γρίπη, περιμένουμε το Υπουργείο να ευαισθητοποιηθεί και να λύσει αμέσως το συγκεκριμένο πρόβλημα, έστω και μετά την έναρξη των μαθημάτων”, καταλήγει το υπόμνημα των έξι Προέδρων.

Από το www.xtypos.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ


Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2009 στελέχη της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μπάμπαλο, Δημήτρη Τσεκούρα και Μαριάννα Ζούρου επισκέφθηκαν τις γειτονιές της Καναπίτσας. Συγκεκριμένα περπάτησαν στους...

...δρόμους Μενελάου , Βάκχου , Ζεφύρου, Μιαούλη, Ευριπίδου κλπ , μίλησαν με κατοίκους και άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα παράπονα που εξέφρασαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.

Η καθαριότητα , η κατάσταση των αθλητικών χώρων , η παιδική χαρά της Μενελάου , η κατάσταση της πλατείας Σιαμαντά είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν κάνει τους κατοίκους να μιλούν με αγανάκτηση για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής.

Πραγματικά η εικόνα της Καναπίτσας δεν ταιριάζει στην Πόλη μας, πολύ περισσότερο δεν ταιριάζει και δεν αξίζει στους κατοίκους της.

Η πορεία στις γειτονιές και η επαφή με τους κατοίκους της Καναπίτσας θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το στοίχημα για τη νέα πόλη - Φιλική στον Πολίτη και το περιβάλλον, προσβάσιμη, ασφαλής

Η σημερινή γενική εικόνα του Δήμου και ειδικότερα η παρουσίαση της περιοχής της Καναπίτσας, κάθε άλλο παρά ταιριάζει στην εικόνα της Πόλης μας, έτσι όπως την θέλει και φαντάζεται ο κάτοικός της.

Η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγράμματος με ξεκάθαρους και σαφείς στόχους που να εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Η έντονη οικιστική ανάπτυξη με την προσέλευση και εγκατάσταση νέων κατοίκων τα τελευταία χρόνια, χωρίς την ανάλογη υποδομή και προετοιμασία υποδοχής από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή δημιουργεί συνθήκες διαβίωσης όχι ιδιαίτερα ανεκτές, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων..

Προβλήματα όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, η συγκοινωνία και η δημοτική συγκοινωνία, η απουσία χώρων πρασίνου και οι αναπλάσεις των υπαρχόντων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, φύτευση δένδρων, λουλουδιών κτλ), η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια του δημότη, ο ελλιπής ή ανύπαρκτος φωτισμός της περιοχής είναι μερικά από αυτά που ο κάτοικος της Καναπίτσας τα ζει, τα βιώνει.

Η Δημοτική Αρχή είναι σήμερα απούσα, δεν δείχνει ικανή να διαχειριστεί και να δώσει λύση στα προβλήματα. Δεν έχει σχέδιο για την περιοχή. Δεν γνωρίζει καν τις ανάγκες της. Δεν έχει όραμα και προοπτική.

Η παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» έχει ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής της Πόλης μας, με σκοπό να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθημερινότητα του πολίτη.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

· Την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας και κάλυψη ολόκληρης τη περιοχής της Καναπίτσας.

· Την κατασκευή πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας,

· Τις αναπλάσεις των πλατειών, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Σωκράτους, Αχαιών, Χλόης.

· Την ανάπλαση του ρέματος Λύτρα.

· Την έναρξη διαδικασιών απαλλοτρίωσης για την απόκτηση των δεσμευμένων χώρων και την απόδοσή τους στην κοινή χρήση.

· Τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην οδό Αγ. Νεκταρίου (διαδημοτικό τμήμα της), Δεκελείας, Σαλαμίνος κλπ

· Την οριστική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της οδού Ιφιγενείας.

· Την επέκταση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρη την περιοχή για τη δημιουργία αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας στους κατοίκους.

· Την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων

· Τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Ζεφύρου

Οι πόροι χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων, μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, νομαρχιακών έργων, κοινοτικών προγραμμάτων ακόμα και αυτοχρηματοδοτήσεις, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να επιβαρύνουν τους πολίτες

Οι θέσεις μας αυτές πιστεύουμε ότι δίνουν όραμα και προοπτική στο Δήμο για τα επόμενα χρόνια, ταυτόχρονα όμως δίνουν το στίγμα των κατευθύνσεων και του περιεχομένου των εξειδικευμένων προτάσεων που πρέπει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή.

Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια άλλη αντίληψη στο τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική διοίκησης και διαχείρισης των τοπικών πραγμάτων .Η Δημοτική Αρχή πρέπει να πολιτεύεται έχοντας ως γνώμονα και εργαλεία τις αρχές :

της συμμετοχής, της δημόσιας διαβούλευσης, της διαφάνειας, της κοινωνικής λογοδοσίας, της αξιολόγησης, της ποιότητας

Πεποίθησή μας είναι η ανάγκη συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων και των πολιτών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολίτη, σε κάθε ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις όποιες θέσεις και απόψεις του.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο ανθρώπινη

Για την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Μπάμπαλος

Δημήτρης Τσεκούρας

Μαριάννα Ζούρου

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗΝ Α' ΕΠΣΑ


Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ επέστρεψε το Ηράκλειο, μετά τη νίκη του με 2-1 σε βάρος του Αττικού και την ισοπαλία της Δάνης με τον Αστέρα 2004. Ωστόσο το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αττικό ήταν το...

...τελευταίο του Φώτη Θανέλλα στον πάγκο του Ηρακλείου. Ο έμπειρος τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα ύστερα από κοινή απόφαση με τη διοίκηση και αποχωρεί έχοντας τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, αφήνοντας τους «κυανόλευκους» στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Αιτία της αποχώρησης είναι πως το ΔΣ δεν έχει μείνει ικανοποιημένο από την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα στα έως τώρα παιχνίδια, ενώ το γυαλί στη σχέση της διοίκησης με τον τεχνικό ράγισε μετά από έντονη διαφωνία του τελευταίου με τον πρόεδρο Δημήτρη Μπελίτσο σε φιλικό της περασμένης εβδομάδας με τον Σαρωνικό.

Η διοίκηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Το Ηράκλειο είχε την τιμή να συνεργαστεί με έναν από τους πιο έντιμους και αξιοπρεπείς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, τον προπονητή Φώτη Θανέλλα. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους για λόγους καθαρά διαφορετικής φιλοσοφίας και αντίληψης των δεδομένων. Το Ηράκλειο ευχαριστεί τον αξιόλογο και δυναμικό προπονητή και του εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία».

Από το www.goalday.gr

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

ΣYΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ STAGE


Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009), αφορά τις συμβάσεις έργου προσωπικού που θα απασχοληθεί στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επεκτάθηκε συνολικά στο θέμα των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέντε βίντεο απο τη ΖΩ TV.Οι συμβάσεις έργου στο Δήμο Ηρακλείου - Οκτώβριος 2009 01

ZO t.v. | MySpace Video


Από το www.zonews.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer