ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μία ακόμη σημαντική δράση της Δημοτικής Αρχής: με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 30-7-2010 αποφάσισε αλλαγές στην οδό Μακεδονίας. Μονοδρομούνται οι δύο κλάδοι της οδού αυτής. Ο ανατολικός κλάδος μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Θράκης προς και μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη.

Ο δυτικός κλάδος μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Κολοκοτρώνη προς και μέχρι την οδό Θράκης.

Στο πρώτο τμήμα της οδού , όπου δεν υπάρχει μεσαία διαχωριστική νησίδα, θα γίνουν αντίστοιχη διαγράμμιση και οριοθέτηση με μάτια γάτας.
Tαυτόχρονα θα γίνουν πρόσθετες εργασίες για την αισθητική αναβάθμιση της οδού αυτής καθώς και της γύρω περιοχής.

Η μονοδρόμηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία μετά την διάνοιξη τμήματος της οδού Μακεδονίας και εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για την περιοχή Ανω Ψαλίδι .

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν άμεσα.
Ακόμη όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο:
Θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το Ηράκλειο.
Αυτές περιλαμβάνουν διαγραμμίσεις, απελευθέρωση στροφών που καταλαμβάνονται από οχήματα, «μάτια γάτας» στις μεσαίες διαχωριστικές γραμμές, επισήμανση με πληροφοριακές πινακίδες , βελτίωση θέσεων επικίνδυνων διασταυρώσεων Αλλά και χάραξη θέσεων διαβάσεων πεζών-οι τελευταίες ελλείπουν παντελώς σήμερα από το Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Γεωργόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο : Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για να υλοποιηθούν, αλλά είναι εργασίες που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια - και αυτοί που δεν έχουν πράξει τίποτε απολύτως προς την κατεύθυνση αυτή δεν νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση να κατηγορούν την σημερινή Δημοτική Αρχή επειδή δραστηριοποιείται και παράγει έργο.