Κυριακή, Αυγούστου 08, 2010

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ


Στη προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε σε κάποια σημεία στον Γ. Μαστοράκο, ο οποίος εκτός από την αρνητική εικόνα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει στους δημότες, έχει και πολλά θετικά κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα ο Γ. Μαστοράκος είναι γεννημένος για πολιτικός, έχει όλα τα χαρακτηριστικά, θετικά και αρνητικά, που είναι απαραίτητα για κάποιον να επιβιώσει και να διαπρέψει στην πολιτική παλαίστρα.

Ο Γ. Μαστοράκος είναι Άνθρωπος, ευαίσθητος, πονόψυχος, και αυτό το έχει δείξει στην πράξη και πολλάκις, όσο ήταν δήμαρχος στο Ηράκλειο.
Ευαίσθητος επίσης ήταν και στον πολιτισμό και την τέχνη, μπορεί να μην γίνονταν τίποτα ιδιαίτερο, αλλά έστω και το λίγο ήθελε να το προστατέψει, δε το διαπραγματεύονταν.
Κάποια συμπλέγματα όμως φίλε Γ. Μαστοράκο ήταν και είναι εκείνα που φρενάρουν την μεγαλειώδη ικανότητα σου για τα κοινά.

Η ανθρωπιά και η ευαισθησία είναι και αφορούν οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι συνεργάτης του Γιώργου.

Έχει πουλήσει στο παρελθόν πολλούς συνεργάτες του ακόμα και φίλους, και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, μόνο και μόνο από ανασφάλεια και εγωιστικούς λόγους.
Όπως τον έχω ψυχογραφήσει τον Μαστοράκο, δεν θέλει οι συνεργάτες του να είναι προσωπικότητες που να έχουν άποψη, να είναι οξυδερκείς, να φέρνουν εύκολα αντιρρήσεις, να διεκδικούν.

Βέβαια με το σκεπτικό αυτό πορεύτηκε μέχρι σήμερα αλλά τελικά δεν εξασφάλισε ότι οι συνεργάτες που είχε επιλέξει δε θα σήκωναν τελικά κεφάλι και ότι την κατάλληλη στιγμή θα τους έβρισκε απέναντι του. Εξάλλου αυτός που είναι περισσότερο πιθανό να σου την φέρει δεν είναι κάποιος με δυναμική άποψη, αλλά κάποιος που το παίζει καλό παιδί όχι γιατί σε σέβεται αλλά επειδή περιμένει να τον προωθήσεις, να αρχίσει να δημιουργεί κύκλο και γνωριμίες, μέχρι να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Ο Μαστοράκος δεν ήταν άνθρωπος που το έπαιζε τεχνοκράτης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας καλής λογιστικής γραμμής σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό. Βέβαια και επί των ημερών του Μαστοράκου οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες, υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι δεν πατούσαν καν στην εργασία τους και αμείβονταν κανονικά, υπήρχαν συγκεκριμένοι που αμείβονταν ενώ οι συνάδελφοι τους είχαν να πληρωθούν 2 και 3 μήνες.

Ποτέ δεν κατάλαβα το σκεπτικό των διακρίσεων του Γιώργου, σε κάποιους ήταν εξαιρετικά ευεργετικός, ακόμα και αν ήταν πρόσωπα που τον εξέθεταν, ακόμα και αν δεν ήταν τόσο πιστοί όσο δήλωναν. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το διαπιστώσει και ο ίδιος.

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, ο Μαστοράκος χρεώνεται την τσιμεντοποίηση του Ηρακλείου, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, όταν το Ηράκλειο πριν από 20 χρόνια ήταν γεμάτο αλάνες, χρεώνεται το ότι δεν άκουγε τους πιστούς του φίλους αγνοώντας τους κατ’ επανάληψη.

Ο Μαστοράκος όμως δεν ήταν σαν δήμαρχος απρόσιτος, δεν το έπαιζε δήμαρχος ήταν ανοικτός ήταν υπεύθυνος, ποτέ δεν προσπαθούσε να χρεώσει σε συνεργάτες του ευθύνες που εξέθεταν τον ίδιο. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος ότι έχει γίνει αποδέκτης όλων των κακώς κειμένων κυρίως των 2 τελευταίων τετραετιών, που είχε αφήσει την διοίκηση του δήμου στον αυτόματο πιλότο, με αποτέλεσμα οι αντιδήμαρχοι, και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων να κάνουν ότι τους γουστάρει χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο Γ. Μαστοράκος την τετραετία του Γεωργόπουλου έκανε ίσως το μεγαλύτερο λάθος ακόμα και από τότε που ήταν δήμαρχος. Η ανεπαρκής έως βελούδινη αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, το ελεύθερο πεδίο που άφησε στο Στ. Γεωργόπουλο, το ότι δεν αντέδρασε στα αποδεδειγμένα ψεύδη που του καταλόγιζε ο Γεωργόπουλος για το χρέος που παρέλαβε, είναι μερικά highlights που δημιουργούν απορίες αλλά και καταγράφονται με αρνητικό πρόσημο για την στάση του πρώην δημάρχου στα πέτρινα χρόνια της διοίκησης του Γεωργόπουλου.

 Ίσως ο Μαστοράκος να θεωρούσε ότι η πρωτόγνωρη διοίκηση του Γεωργόπουλου για την πόλη μας θα το έχριζε αυτομάτως Μεσσία, και οι Ηρακλειώτες θα έκαναν υπομονή μέχρι της εκλογές του Νοεμβρίου για να τον επανεκλέξουν.
Τα δεδομένα όμως άλλαξαν στην πολιτική σκηνή του Ηρακλείου, οι επιλογές αυξήθηκαν και ο κομματικός χώρος του Γ. Μαστοράκου διχάστηκε σε τέτοιο βαθμό που φαντάζει απίθανο να βρεθεί σημείο συνεννόησης ώστε να συσπειρωθεί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Δεν θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου θα είναι τυπική στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ από το ποια πρόσωπα θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο που θα προτείνει στο εκλογικό σώμα.

Αν στο ψηφοδέλτιο υπάρχει έστω και ένα από τα πρόσωπα του παρελθόντος τότε φίλε Γιώργο, δε σε βλέπω να κάνεις και πολλά πράγματα, όπως επίσης μη κάνεις το λάθος και συμπεριλάβεις ευεργετημένους που ο κόσμος τους έχει καταχωρήσει στην συνείδηση του ως λαμόγια και ας εμφανίζονται σαν καινούργια πρόσωπα.

Αν ο Μαστοράκος αποφάσιζε να κάνει πλήρη ανανέωση του ψηφοδελτίου του στις εκλογές του 2000, σήμερα θα ήταν ακόμα δήμαρχος. Δεν ξέρω για πιο λόγο δε το έκανε ακόμα και το 2006, αλλά επιτρέψτε μου να εκτιμήσω ότι και στις εκλογές του 2010 δεν πρόκειται να δούμε θεαματικές αλλαγές στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

45 σχόλια:

 1. ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ΓΟΥΡΝΑΔΕΣ ΚΑΤΙ ΑΓΓΕΛΙΝΑΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΡΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:TO ISOZYGIO HTAN UETIKO ALLA AYTH H MANIA NA EPIMENEI ENV MPOREI NA PAEI SE MEGALYTERA PRAGMATA, BRVMAEI. GIATI ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ? ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΤΟ ΠΟΝΑΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ. ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝΟΙΞΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΓΛΥΦΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ: Ο Γ.Γ. ΠΑΛΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γυριστε την ιστορια αρκετα χρονια πισω και βλεπε Γρηγοριαδης......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ (Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ) ΠΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ -ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΑ;

  ΕΞΩ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.
  (που ελεγε και ΜΑΛΒΙΝΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανανέωση στο ψηφοδέλτιο κάνεις και προωθείς φρέσκα πρόσωπα όταν είσαι στα ¨πάνω¨ σου, όταν είσαι πολιτικά ισχυρός (δηλαδή για τον Μαστοράκο μέχρι το 2002 το πολύ).
  Όταν είσαι τελειωμένος, με την πλάτη στον τοίχο και έχουν φύγει όλοι από κοντά σου, η τυχόν εισαγωγή νέων προσώπων δίπλα στους παλιούς, οι οποιοι λόγω προσωπικών μηχανισμών έχουν ισχυρό προβάδισμα στην σταυροδοσία, αυτό δεν λέγεται ανανέωση αλλά παρωδία ...

  Δυστυχώς αν δεν κάνεις κάποια πράγματα στην ώρα τους δεν μπορείς να τα κάνεις ποτέ... Κι αν προσπαθήσεις να τα κάνεις ετεροχρονισμένα το αποτέλεσμα θα είναι φαρσοκωμωδία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Μαστοράκος είχε πολλά αρνητικά στοιχεία. Με την πονηριά - ή με την ικανότητά του ως πολιτικός, όπως θέλετε πείτε το - κατάφερε να τα καλύψει στα μάτια του κόσμου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τσιμεντοποιήθηκε το Ηράκλειο, πολλά πράγματα πήγαν πίσω, έργα που μπορούσαν να γίνουν δεν έγιναν. Σίγουρα είχε κάνει και κάποια θετικά, αλλά αυτό δε σώζει την κατάσταση.

  Ακόμα και αυτό το πολιτικό παιχνίδι να εκμεταλεύεται τη φθορά του Γεωργόπουλου προκειμένου να ξεχαστεί η δική του μπορεί να δείχνει για κάποιους πολιτική ικανότητα, αλλά σαν πολίτες πρέπει να αξιολογούμε την ουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν και δεν ψηφισα ποτε μα ποτε Μαστορακο και σια....Γουσταρω τους επικριτες του!
  Αν τους βγαλεις την κουρτινα του 'ανωνυμου' θα διακρινεις 'συμετοχους' και 'συνεργατες'του στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ !
  Δηλαδη ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΜΠΑΜΠΑΛΟΥΣ!!!!!!!
  ΤΥΧΑΙΟ?
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

  ΟΥΕ ΥΜΙΝ .....κ.λ.π....κ.λ.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Doulepsa otan htan Dimarxos o k.Mastorakos sto D.Hrakleiou, me diafores sumbaseis.Tin teleutaia fora gia 6 mhnes hmoun aplirotos,kai fysika anasfalistos opws ema8a argotera....oloi ta idia skata einai!!!!!!!!Onomazomai Serefoglou 8anasis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ston Anwnumo stis 08 Αυγούστου 2010 11:47 μ.μ.

  Gia sou re vlAKEPiti!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ston Anwnumo stis 08 Αυγούστου 2010 11:47 μ.μ.

  Αν και δεν ψηφισα ποτε μα ποτε Γεωργόπυλο και σια....Γουσταρω τους επικριτες του!
  Αν τους βγαλεις την κουρτινα του 'ανωνυμου' θα διακρινεις 'συμετοχους' και 'συνεργατες'του στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ !
  Δηλαδη τους Βλακεπέους !!!!!!!
  ΤΥΧΑΙΟ?
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ .....κ.λ.π....κ.λ.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΛΑΚΕΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ,ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. TA TELEYTAIA 4 XRONIA NA DEITE TI VIZAGMA EPESE APO TOYS SYN AYTO GEORGOPOYLEOYS, POY TORA EINAI ME TO VLASSOPOYLO. KAI ME ONOMATA AN THELETE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΠΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ,ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ" ??
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ... ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΠΕΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ας μην ξεχνάμε και εκείνη τη συγκινητική ομιλία του μαστ για τις αλάνες και τον παλιό καλό καιρό που την είχε αντιγράψει από διάφορα μπλογκς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αγαπητε φιλε μην ξεχναμε οτι ο Μαστορακος ειναι καλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ..........ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.(ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΤΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.)
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΛΕΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΜΙΑ 25ΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ 2006.ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ. ΜΕΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΙ ΑΦΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΙΜΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Σιωπη ολοι...οι βλακεπεοι θα κυβερνησουν το Ηρακλειο!!!βρε θα φατε ντοματια που θα ειναι ολη δικη σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ?
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

  Εσυ ετοιμαζε βαλιτσες προς το παρον και ασε τον Δημο Ηρακλειου και σσχολησου με τον Δημο Κορυδαλου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. to apo poious kai to giati 8a to ma8eis argotera elpizw na mhn einai polu arga!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ανανεωση τωρα με υδραυλικους και τραπεζικους που μεχρι το 2007 τον βριζαν και τωρα τον γλυφουν . οσο για τους αλλους λετε Αγγελινας - Παπουτσης - Γουρνας - Ιγγλεση και σια να μην ειναι . απλως θελει ο Γ.Μ. να παρει εκδικηση για το 2006 . τωρα θα τον μαθουμε μονιμα παρτακιας και εκδικητικος ηταν τωρα λες να εκανε θεραπεια . δεν νομιζω . δεν ειναι αρρωστια να περναει με φαρμακα . καλος πολιτικος αλλα για ρωτηστε τον ο Βλασσοπουλος πως και με ποιανου τις πλατες εκανε παραταξη . Ο Βλαντης γιατι πηγε απο εκει . Ο Γεωργοπουλος γιατι αλλονιζει . Ο κουρτουλης γιατι κανει τον μαγκα . Ο Μπαμπαλος γιατι εφυγε το 2004 .

  Αντε καλο ταξιδι στο καλο ολοι σας .

  το 2010 στις εκλογες να δουμε την αποχη και τον τροπο που θα μας πλησιασουν .


  Οι επαγγελματιες του ηρακλειου πετρες δεν εχουν να τους ριξουν .

  οι υπαλληλοι του δημου δεν ξερουν εκτος απο το να γλυφουν να κανουν την δουλεια τους .

  Αντε σας βαρεθηκα .

  κοπροσκυλα λαμογια και βρομομυαλοι του δημοσιου αντε πνιγηται στην θαλασσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ. ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ: ΤΗΝ κ. ΧΑΙΝΗ, ΤΗΝ κ. ΚΑΨΑΛΗ, ΤΗΝ κ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ, ΤΟΝ κ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ 12.08.2010 ΩΡΑ 02.01 ΜΜ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ? Η ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ? Ναυτικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. 12 Αυγούστου 2010 7:24 π.μ.

  ΑΠΑΝΤΩ . ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥς ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ .
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΞΟΦΛΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ .
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΧΑΣΑ Η ΠΡΙΓΚΙΠΑΣΣΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ , ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ή ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΑΡΜΑ .


  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑΥΤΙΚΕ ΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΤΟΝ κ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ;

  Αυτοι που λεγαν 16 χρονια φτανει πια και τωρα τον γλυφουν . αααααααααααα ξεχασα 16 χρονια ηταν για το κατεστημενο . παιδια σε ενα δημαρχοκεντρικο δημο στο κατεστημενο ειναι αρχηγος ο δημαρχος . αντε κοροιδα και φτασαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΦΙΛΕ ΤΗΣ 12.08.2010-02.01 ΜΜ.ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ. Ναυτικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα Παπουτσής... Θα έλεγα πλέον ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξαναΰπάρξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ερώτηση πολλαπλών επιλογών:

  Πως ονομάζεται πολιτικά αυτός που φώναζε ¨16 χρόνια είναι πολλά¨, που εν συνεχεία αποχωρεί από την παράταξη Μπάμπαλου όταν ο τελευταίος αποφάσισε το 2006 στον Β΄ γύρο να στηρίξει Μαστοράκο και λίγο πιο μετά εντάσσεται ... (που ????) .... μα στην παράταξη Μαστοράκου ?

  α) τυχοδιώκτης
  β) πολιτικός αρριβίστας
  γ)Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος)
  δ)απολιτίκ
  ε) όλα τα παραπάνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Τατουλης ???
  Ταταρογλου ??
  και παρα πολλοι αλλοι πορτογυριστρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ποτε μα ποτε ο μπαμπαλος δεν εδωσε δημοσια υποστηριξη στον Β γυρο για μαστορακο.
  δημοσια ειπε στα μελη του να ψηφησουν κατα συνειδηση..και οφ δη ρεκορντ ,ελεγε σε ολους να ψηφησουν γεωργοπουλο,διοτι αν το ειχαν πραξει ,ο γεωργοπουλος ακομα θα ηθελε να ειναι χαλιφης στην θεση του χαλιφη..και τελικα εγινε βεζυρης,στο θεατρο σκιων,στην παραταξη που του απομεινε...για αυτο και λακισαν καποιοι απο τον μπαμπαλο..να λεμε τις αληθειες ολοκληρες και οχι οπως μας βολευει ,δηλαδη μισες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Μάλλον δεν είσαι καθόλου ενημερωμένος ή απλώς σπεκουλάρεις...
  Να σου θυμίσω ότι εξεδόθη δημόσια Ανακοίνωση από την παράταξη Μπάμπαλου, η οποία ήταν απολύτως σαφής ως προς το περιεχόμενο, κατανοητή από τον οποιοδήποτε ως προς το ποιον από τους δύο επιλέγει και η οποία μοιράστηκε σε όλο το Ηράκλειο και δημοσιεύτηκε στον Τύπο (ανάτρεξε στις τοπικές εφημερίδες της εποχής να την βρεις) και ότι παραβρέθηκε ο ίδιος με πολυπληθές κλιμάκιο της παράταξής του (πάνω από 20 - 25 άτομα) σε εκδήλωση του Μαστοράκου.

  Άν είναι έτσι όπως τα λες, μπορείς να μου πεις εσύ από που πήρε 1.600 παραπάνω ψήφους την δεύτερη Κυριακή ο Μαστοράκος και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία κατέρρεε κυριολεκτικά ???
  Από τον Βλαντή, από τον Λυκούρα ή από τον Γρηγοριάδη μήπως ??

  Μήπως θυμάσαι πόσες παραπάνω ψήφους είχε πάρει την δεύτερη Κυριακή ο Μαστοράκος το 2002 ??
  Να σου θυμίσω εγώ : μόλις 400...
  Σου λένε κάτι όλα αυτά ? ? ?

  Για να λέμε λοιπόν τις αλήθεις ολόκληρες, όπως λες, πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά δύο προϋποθέσεις: α) να τις ξέρουμε και β) να μην είμαστε εμπαθείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Και τα 'χαρτακια'με μαυρο φοντο
  ΜΠΑΜΠΑΛΕ-ΠΡΟΔΟΤΗ?
  Ποιος τα πεταξε στο Ηρακλειο?
  ΤΥΧΑΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Καθόλου τυχαίο...
  Αλλά γιατί κάτι μου λέει ότι ξέρεις πολύ καλά ποιος τα πέταξε ... ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ρωτα τους 'κουμπαρους'1
  """ Αυτους που την 'εκαναν'απο 2006-2010 2
  ΤΥΧΑΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ναι ναι ρωτησε τους ..γιατι την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια απο τον Μπαμπαλο ,και ρωτησε τον Μπαμπαλο ποσα λαμογια εχει μαζεψει ,απο αυτα που εδιωξε ο Μαστορακος .
  Ζουρου
  Πανουτσο κλπ.
  και το μεγαλυτερο λαμογιο ,τον τριανταφυλιδη,με τα εικονικα τιμολογια .που ειχε στηση την μεγαλυτερη κομπινα στο ραδιοφωνο,με το διαφημιστικο ,ο οποιος να εξηγηση με τι λεφτα εχτισε 2 πολυκατοικιες ,μια στον περισο και την αλλη στο περιστερι..απο τον μισθο του ???
  ρε δεν μας παρατατε ,εκτος και αν αγωνιζεσθε και εσεις για καλυτερες μιζες ,με τον μπαμπαλο.πειτε το τουλαχιστον,για να μην ξαναασχοληθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Μονο ενας 'αγωνιστης' υπαρχει στον Μπαμπαλο ο ενας ο μοναδικος ο επαναστατης εργατης του μοχθου ο προλεταριος του ηρακλειου ο Τσε γκεβαρα και αυτος ειναι ο κυριος ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ Βεβαιως!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. υπαρχει και βιντεο παιδια που τα δειχνει ολα . μην τσακωνεσται δεν αξιξει . με αυτα που γινονται στην τοπικη του πασοκ μην δουμε παλι τον ακατανομαστο δημαρχο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. ΤΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΡΓΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΣΤ ; ΟΤΑΝ ΤΟ 2004 ΕΤΡΕΧΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Μ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΠΟ ΠΡ ΛΟΦΟΥ ΕΩΣ ΑΝΤΥΠΑ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ (ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ), ΟΥΤΕ ΦΙΞ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΟΥΤΕ.... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ( ΣΗΜΙΤΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ) , ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ; ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ -ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ- ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ; Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΘΥΜΗΖΕΙ ... ΕΞΟΔΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ . ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ; ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ; ΜΑ Ο ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ : ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ = ΚΙΝΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Άντε ρε με το ΛΟΥΣΤΡΟ που θα του πλέξουμε και εγκώμιο! Κατέστρεψε το Ηράκλειο η αγύρτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

  ΟΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή