ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Είδαμε το δελτίο τύπου του δήμου που αναφέρονταν στην αποξήλωση μερικών υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων.

Το ερώτημα μας είναι, πως έγινε η επιλογή για τις συγκεκριμένες, γιατί δεν πήγε το κλιμάκιο του δήμου στην λεωφόρο Κύμης για να κάνει και ντόρο, που γίνεται το έλα να δεις από παράνομες, μη καταγεγραμμένες, διαφημιστικές πινακίδες.

Από την άλλη στο δελτίο τύπου διαβάσαμε το παρακάτω:
«… αιτούμενος τη συμβολή τους υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης για την αποξήλωση ή την παραχώρηση ειδικού συνεργείου δεδομένου ότι ο Δήμος δεν διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα μέσα.»

Μα καλά ο δήμος δεν έχει την ΔΕΤΕΗΑ?
Στο Μαρούσι η αντίστοιχη ΔΕΤΕΗΑ έκανε ολόκληρη πεζογέφυρα επί της Κηφισίας, και η δική μας δεν έχει τα μέσα ούτε να γκρεμίσει μερικές διαφημιστικές πινακίδες?

Κάποτε η ΔΕΤΕΗΑ έχτιζε σπίτια και τώρα δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό?
Ας το προσπεράσουμε αυτό, και να έρθουμε στο φλέγων ζήτημα της αποξήλωσης.
Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες που δεν είναι καταγεγραμμένες, και οι οποίες είναι εκείνες που σκανδαλίζουν αφού όχι μόνο παραμένουν στις θέσεις τους αλλά ανανεώνονται με καινούργιες καταχωρήσεις. Αυτές εδώ και καιρό χαρακτηρίζονται αμαρτωλές και έχουν ακουστεί πολλά.

Είμαστε πολύ κοντά στο να φτάσουμε στην πηγή και να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία που θα κάνουν τις φήμες πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά το τι γίνεται με τις διαφημιστικές πινακίδες, κάντε μια σύγκριση με τον δήμο Πεύκης, ο οποίος είναι στο άλλο άκρο από το Ηράκλειο που αποτελεί τον παράδεισο των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, αυτή η σύγκριση ίσως σας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το θέμα με τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στον δήμο μας είναι πολύ χαλαρό σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους, ακόμα πιο περίεργη κάνει αυτή την χαλαρότητα το ότι ενώ ο δήμος μας δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 3μιση χρόνια οι διαφημιστικές πινακίδες και κατά συνέπεια οι διαφημιστικές εταιρίες απολαμβάνουν την ανοχή της δημοτικής αρχής που δεν αντιδρούσε μέχρι τη
Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Αυγούστου.

Μη ξεχνάμε ότι τα λεφτά που παίζονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι πολλά και προσωπικά θεωρώ απίθανο το ότι δεν έχει εισπράξει ο δήμος μας έστω μια προκαταβολή για τα μισθώματα.
Επίσης να θυμίσω, ότι όταν ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος δήμαρχος μια από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να καταγγείλει σύμβαση διαφημιστή στο ραδιόφωνο ο οποίος διαχειρίζονταν τα μισθώματα από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, δήθεν γιατί είχε ο δήμαρχος αποδείξεις για παρατυπίες από μεριάς του διαφημιστή, ο οποίος παρόλα αυτά έφερνε στον δήμο περίπου 500.000 ευρώ τον χρόνο.

Αφού ο Στ. Γεωργόπουλος έβγαλε από την μέση τον διαφημιστή, μετέφερε αόριστα τις διαφημιστικές πινακίδες στον δήμο, χωρίς να υπάρχει κανένας υπεύθυνος για την διαχείριση τους. Από τότε δεν υπάρχει κανένα έσοδο, έστω και πολύ μικρότερο από εκείνο των 500.000 ευρώ που εισέπραττε ο δήμος.

Με λίγα λόγια μιλάμε για μια πολύ ύποπτη υπόθεση που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Το θέμα αυτό για μας δεν έχει τελειώσει και ασχολούμαστε σχολαστικά μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει.