ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ

Ο Δήμαρχος μας Στ. Γεωργόπουλος έγινε για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής σε ένα αντεργατικό περιστατικό με θύματα τους 47 εργαζόμενους που εργάζονται αυτή την εποχή στον δήμο καθώς μεγάλος αριθμός του προσωπικού βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές.

Είχαμε γράψει και παλαιότερα, ότι ο κλιματισμός δεν λειτουργεί στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στον 2ο και 3ο όροφο. Το κτίριο είναι γυάλινο τα παράθυρα δεν ανοίγουν με αποτέλεσμα από μια ώρα και μετά οι χώροι να γίνονται ακατάλληλοι για να παραμείνει άνθρωπος, πόσο μάλλον να εργαστεί.

Χθες οι 47 εργαζόμενοι συνυπέγραψαν μια επιστολή που τοιχοκόλλησαν στους χώρους του δημαρχείου, με σκοπό να ενημερώσουν τους δημότες ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στις θέσεις τους καθώς οι θερμοκρασία μετά τις 11 το πρωί φτάνει τους 40 βαθμούς. Μετά τις 11 λοιπόν, οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τα πόστα τους και παρέμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί το ωράριο τους στα 2 καφέ που βρίσκονται στο δημαρχείο.

Να θυμίσω σε όσους δεν γνωρίζουν ότι είναι το 3ο καλοκαίρι που οι 2 όροφοι του δημαρχείου δεν έχουν κλιματισμό. Ο Δήμαρχος μας βρήκε την ευκαιρία να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ, να πουλήσει εξουσία στους εργαζόμενους του δήμου.

Ενώ ο Στ. Γεωργόπουλος είναι εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες και στους εργαζόμενους, που σε 3 χρόνια θητείας δεν έχει καταφέρει να αποκατασταθεί η βλάβη στο κεντρικό σύστημα κλιματισμού στο δημαρχείο, κατέφυγε σε μία θρασύτατη κίνηση, να μαζέψει τις κάρτες των εργαζομένων, προφανώς για να προχωρήσει σε διαδικασίες σε βάρος των εργαζομένων.

Λόγω του ότι οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια, κλιμάκιο εκπροσωπώντας τους 47 εργαζόμενους βρέθηκε το μεσημέρι με τον Γεωργόπουλο, από ότι μάθαμε στην συνάντηση ο Δήμαρχος είπε ότι από εβδομάδα θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να λύσει το πρόβλημα.

Από εβδομάδα Κε Γεωργόπουλε δεν θα έχει καύσωνα…

Το θράσος του απίστευτου τύπου που έχει αναλάβει την τύχη του δήμου τα τελευταία 3μιση χρόνια είναι απίστευτο, οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι κε Γεωργόπουλε, έχετε μετατρέψει τις συνθήκες στο δημαρχείο Νταχάου, οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και οφείλει η διοίκηση του δήμου να τους εξασφαλίζει συνθήκες ανθρώπινες και λειτουργικές.

Προτείνω οι εργαζόμενοι να στείλουν (αν δε το έχουν κάνει) την επιστολή τους στην επιθεώρηση εργασίας, και στην περιφέρεια.

Προτείνω στους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει αυτή η κτηνωδία του δημάρχου χωρίς συνέπειες για τον ίδιον και την απάνθρωπη συμπεριφορά του.

Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος να επιτρέπει τέτοιες συνθήκες για τους συνεργάτες του, και όταν εκείνοι αντιδρούν να τους τρομοκρατεί με το να μαζεύει τις κάρτες τους, δήθεν ότι θα πράξει τα νόμιμα για να τους τιμωρήσει.

Κε Γεωργόπουλε, αν νομίζεις ότι τέτοια περιστατικά θα παραμένουν «εντός των τοιχών» δηλαδή εντός του δημαρχείου, νομίζεις λάθος.

Από την αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου ο Στ. Γεωργόπουλος, η συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους ήταν και παραμένει εχθρική, εκμεταλλευόμενος την ανασφάλεια και τον φόβο των εργαζομένων, παραμένει θρασύς και δε διστάζει ακόμα και μετά την δίμηνη ποινή παύσης από τον περιφερειάρχη, μετά από τις δημοσκοπήσεις στις οποίες το 80% των Ηρακλειωτών έχουν αρνητική γνώμη για την διοίκηση του Γεωργόπουλου, να υποβαθμίζει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον δήμο.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι Κε Γεωργόπουλε θα είναι στον δήμο και μετά τον Νοέμβριο του 2010, εσείς μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα είσαστε παρελθόν από την διοίκηση του δήμου και σίγουρα ανεπιθύμητος στους, προς το παρών, τρομαγμένους εργαζόμενους, και περισσότερο ανεπιθύμητος στους δημότες Ηρακλείου που έχουν μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που σας έδωσαν την ευκαιρία να γίνεται από το πουθενά δήμαρχος της πόλης.