ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πλήρης διαφάνεια αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική άσκηση μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής. Στη λογική αυτή ο πρώτος που πρέπει να παραδειγματίσει είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος με δική του πρωτοβουλία πρότεινε, όπου και υπήρξε ομοφωνία από το Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι επικεφαλής παρατάξεων να καταθέσουν τα πόθεν έσχες και τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβάλλει τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο ίδιος βεβαίως το έπραξε πρώτος όπως επίσης και ο κος Γιώργος Μαστοράκος. Ωστόσο, περιμένουμε και ελπίζουμε να ανταποκριθούν όλοι οι επικεφαλής ενόψει των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών. Θα πρέπει όλοι να τιμήσουμε τη διαφάνεια και να πράξουμε το αυτονόητο. Είναι λογικό όλοι να δημοσιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα έσοδά τους, ώστε να έχουν γνώση οι πολίτες.

Δεν πρέπει να περιορίζονται τα πολιτικά πρόσωπα σε κριτικές χωρίς περιεχόμενο. Τέτοιες στάσεις μάλιστα εγείρουν υποψίες και αυτό γιατί όποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει, δημοσιοποιεί! Επισημαίνεται ότι ο φάκελος του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου με τα φορολογικά έγγραφα των τελευταίων 10 ετών, από τα οποία εκτός των άλλων προκύπτει ότι δε συμμετέχει σε καμία off shore εταιρεία ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική εταιρεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πολίτη.

Ο δήμαρχος δεν φοβάται να είναι ειλικρινής και διαφανής απέναντι στον Έλληνα πολίτη διότι αφενός είναι τυπικός απέναντι στο Νόμο, αφετέρου επιτελεί σημαντικό έργο, προς όφελος όλων των πολιτών.