ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...

Για ακόμα μια φορά ο Στ. Γεωργόπουλος ξεχειλίζει θράσος, αυτή την φορά απέναντι στους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.

Στους εργαζόμενους έχουν γίνει περικοπές, παρότι δεν είναι σαφές ότι προβλέπεται από τις διατάξεις, αφενός γιατί σύμφωνα με τον προηγούμενο κώδικα δήμων και κοινοτήτων αλλά και με τον Καλλικράτη τα δημοτικά ραδιόφωνα εξαιρούνται από κανονισμούς που ισχύουν για τις δημοτικές επιχειρήσεις. Αφετέρου κανένας από τους εργαζόμενους του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 δεν έχει σύμβαση ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά συμβάσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΕΡ, που δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο.

Το επίδομα άδειας των εργαζόμενων διαμορφώθηκε στα 250 ευρώ, από τα οποία πληρώθηκαν τα 100 ευρώ!
Από τον μισθό του Ιουλίου πήραν έναντι 300 ευρώ!

Και βέβαια κάποιος αδαής θα αναρωτιέται…
Γιατί δεν έδωσαν τα 150 ευρώ για να εξοφλήσουν το επίδομα, και να έδιναν 150 ευρώ έναντι για τον μήνα Ιούλιο?

Αυτά είναι τα παράδοξα της δημοτικής αρχής, που με την πρώτη ευκαιρία πρωτοτυπεί.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, οι εργαζόμενοι οι οποίοι με 400 ευρώ έπρεπε να βρουν τρόπο να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές και να πληρώσουν και τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, ήρθαν αντιμέτωποι με τις δηλώσεις του Γεωργόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την πώληση του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.

Ο κ. Γεωργόπουλος, αρχικά, είπε πως η Ραδιοφωνία έχει κοστίσει στο Δήμο 5 εκ. ευρώ από τότε που ανέλαβε η νυν Διοίκηση. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, αλλά και οι υποχρεώσεις του παρελθόντος, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος. “Το προϊόν που παράγεται δεν είναι αυτό που πρέπει,” είπε ο κ. Γεωργόπουλος, που ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει προτείνει στους εργαζόμενους να πάρουν εκείνοι τις μετοχές και να λειτουργήσουν το μέσο, μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Ο Στ. Γεωργόπουλος και η κόρη του μέχρι σήμερα έχουν κοστίσει στον δήμο μας 330.000 ευρώ, χωρίς τα πρόστιμα το ραδιόφωνο του δήμου κοστίζει περίπου 1 εκατ. Ευρώ τον χρόνο, που αφορούν λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία 40 εργαζομένων, που μερικοί από αυτούς απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του δήμου αλλά πληρώνονται από το ραδιόφωνο, όπως πρότινος πληρώνονταν και οι καφέδες του δήμου, κάποιες άσχετες αποδείξεις δαπανών κτλ.

Ο Στ. Γεωργόπουλος λοιπόν, μαζί με την κόρη του κοστίζουν στον δήμο όσο το 1/11 του κόστους του ραδιοφώνου!

Σε ότι αφορά το προϊόν που παράγεται δεν είναι αυτό που πρέπει, ο Κος Δήμαρχος ξεχνάει ότι με το που ανέλαβε δήμαρχος αυτομάτως ανέλαβε και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας στην οποία παρέμεινε 2 χρόνια. Για 2 χρόνια ο ίδιος ο δήμαρχος χτύπαγε το ντέφι και γίνονταν στο ραδιόφωνο ότι πρόσταζε, το μόνο που κατάφερε  ήταν να φέρει έναν ραδιοφωνικό μεσαίωνα στο δημοτικό ραδιόφωνο και συνθήκες ΥΕΝΕΔ.

Ένα άλλο που δεν γνωρίζει ο Κος Δήμαρχος είναι ότι το ραδιόφωνο δεν είναι χωράφι.
Δεν παράγει ντομάτες, αγγουράκια, στο ραδιόφωνο πουλάς «αέρα», και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο οι οποίοι θα στελεχώσουν το διαφημιστικό τμήμα για να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγει να φέρει διαφήμιση, εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ κακή εικόνα για το μέσο που θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα.
Μπορεί το ραδιόφωνο να απαξιωμένο από μεριάς εγκαταστάσεων, αλλά ο κόσμος που το ακούει δεν γνωρίζει τι συμβαίνει διοικητικά και τι τεχνικό εξοπλισμό διαθέτει.

Ένα άλλο που σημαντικό που διαφεύγει από τον Στ. Γεωργόπουλο είναι ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου είναι δημοτική επιχείρηση και όχι Ανώνυμη Εταιρία.
Αυτό περί μετοχών δεν ισχύει, ίσως να έχει στο μυαλό του άλλη πατέντα την οποία όμως δεν την έχει μελετήσει καλά γιατί γενικότερα ενδεχόμενο πώλησης ή παραχώρησης μέρος του προγράμματος με μορφή πώλησης δεν ισχύει.

Η συχνότητα του Επικοινωνία παραχωρήθηκε από το κράτος βάσει ΦΕΚ και είναι υπό την προστασία του δήμου που αναλαμβάνει την διαχείριση του.

Εδώ και μερικούς μήνες όπως είχα αναφέρει ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός έχει γίνει περισσότερος προσιτός στους ακροατές του ραδιοφώνου, και υπάρχει αρκετός κόσμος που τον ακούει και τον παρακολουθεί. Επειδή όμως οι αιρετοί μας δεν ασχολούνται με το ραδιόφωνο και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, περιμένοντας, μόνο, να δουν την παραγωγή σε ζαρζαβατικά για να θεωρήσουν ότι κάτι παράγεται… στο ραδιόφωνο, είναι λογικό να μην έχουν καμία επίγνωση της πραγματικότητας.

Από την άλλη ο Στ. Γεωργόπουλος, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει καμία τύχη στις ερχόμενες εκλογές, γιατί κόπτεται τόσο με το ραδιόφωνο?

Μη ξεχνάμε ότι το να πάρει κάποιος άδεια για να λειτουργήσει ραδιοφωνικό σταθμό στα FM χρειάζεται να διαθέσει πολλά χρήματα, πόσο μάλλον όταν δεν δίνονται πλέον άδειες.
Ο μόνος τρόπος είναι να αγοράσει μια συχνότητα από κάποιον άλλο κάτι που έχει υπερδιπλάσιο κόστος λόγω της περίπτωσης.

Μιλάμε για πολλά λεφτά που σημαίνει ότι αφήνουν μεγάλα περιθώρια δώρου για αυτόν που θα μεσολαβήσει για ένα τέτοιο deal.

Ακόμα και όσοι δεν είναι υπέρ της ύπαρξης του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94, ας αναλογιστούν την αξία του γιατί είναι τεράστια για τον δήμο μας, και αντί να τα βάζουν με την ύπαρξη του ας πιέσουν τους αιρετούς να αξιοποιήσουν ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο όπως είναι η αδειοδοτημένη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού.