ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Το νομαρχιακό έργο ανάπλασης της πλατείας Θεάτρου επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής εν μέσω καταγγελιών από κατοίκους αλλά και τη νεοσύστατη δημοτική κίνηση “Νέα Πορεία” για την πορεία υλοποίησής του.


Η βασική ένσταση των κατοίκων αφορά τη διαμόρφωση του χώρου μπροστά από την παιδική χαρά καθώς έχει επιστρωθεί μπετόν και από πάνω πλάκες, ενώ στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκαθαριζόταν (έπειτα από αίτημα κατοίκων) ότι θα έμπαιναν πλάκες χωρίς μπετόν. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο επικεφαλής της “Νέας Πορείας”, κ. Κυριάκος Κουτρούλης ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατήγγειλαν πως ο Δήμος έχει στείλει έγγραφο στη Νομαρχία με το οποίο ζητάει να υλοποιηθεί το έργο βάσει της αρχικής μελέτης αναιρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο κ. Κουτρούλης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ανακληθεί το έγγραφο.

Ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υλοποιηθεί  πλήρως και εξέφρασε την άγνοια του για το στρώσιμο με μπετόν μπροστά από την παιδική χαρά. Διευκρίνισε, όμως, πως θα γίνει επαφή με τη Νομαρχία ώστε να γίνει το έργο όπως είχε αποφασιστεί από το Σώμα. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για να γίνει από το Δήμο φυτοτεχνική μελέτη στην πλατεία Θεάτρου. Πρόκειται για την ενίσχυση της φύτευσης στα πρανή της πλατείας, ένα έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος με δικά του μέσα.    

Ανακοίνωση της “Νέας Πορείας”
Σχετικά με το έργο στην πλατεία Θεάτρου η “Νέα Πορεία”, μετά από αυτοψία που έκαναν στελέχη της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη μη υλοποίηση της απόφασης του Σώματος. “…Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και δικαίως και εμείς καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για θεσμική εκτροπή και την καλούμε άμεσα να αποκαταστήσει την νομιμότητα σύμφωνα  με την απόφαση που πήρε η ίδια. Στο ίδιο πλαίσιο την καλούμε να απομακρύνει τα αραβουργήματα από την είσοδο  της πλατείας. Το ερώτημα είναι  τέλος εάν είναι αλήθεια ότι  υπάρχει έγγραφο της Δημοτικής  αρχής προς την Νομαρχία Αθηνών που  αναιρεί ουσιαστικά την ανωτέρω  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αν ναι ποιος το υπέγραψε”  καταλήγει το έγγραφο της “Νέας Πορείας”.

Από το www.xtypos.gr