ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ή ΖΟΥΜΕ Σ' ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ?

Υπάρχει τελικά τοπική αυτοδιοίκηση ή ζούμε σ’ ένα θέατρο σκιών;

Τραγελαφική πλέον μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Οι πολίτες του Δήμου βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια, την αηδία και την απογοήτευση στις καθημερινές συναλλαγές τους με την Δημοτική Αρχή.

Κι ένας καραγκιόζης δήμαρχος, αφού ξύπνησε λίγο απότομα από τον λήθαργο της εξουσίας που νόμιζε ότι θα ‘ χε για πάντα, τρέχει να προλάβει να πείσει τους δημότες ότι θα τα καταφέρει την επόμενη 4ετία. Ρίχνει τις ευθύνες αλλού, απειλεί κι εκβιάζει, συνεχίζει να παραμυθιάζει (τουλάχιστον έτσι νομίζει) και ελπίζει.

Όμως οι δημότες του Ηρακλείου δεν ξεχνούν και δεν πρέπει να ξεχάσουν τον χειρότερο εφιάλτη που πέρασε από την πόλη μας. Αυτό δεν ήταν όραμα για το Ηράκλειο, ήταν εφιάλτης. Τέτοιο θέατρο σκιών να διοικεί τον δήμο δεν πρέπει να έχει ξαναδεί η επικράτεια. Άλλωστε την ανικανότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής μαρτυρούν οι τόσες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι συνεχείς και έντονες αναφορές παραπόνων των δημοτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και οι αποδοκιμασίες που ακούγονται έντονα και ξεκάθαρα όπου εμφανίζεται ο Δήμαρχος και ο θίασος του. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την σημερινή Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τους κ.κ τίποτα (δηλαδή Παπαδημητρίου, Τσαπρασζλή, Αϊβατζίδου και Παπουτσή).

Τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα κυρίες και κύριοι;
Σε ποιο τομέα έχετε να επιδείξετε αξιόλογο έργο; Στις ανύπαρκτες τεχνικές υπηρεσίες κε Παπαδημητρίου;

Μήπως στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου κε Παπουτσή, σε μια πόλη που βρωμά και οι κάτοικοι έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους;
Ίσως στα σχολεία (άφαντε κε Αντιδήμαρχε) ή μήπως καλύτερα στον αθλητισμό κ.κ Τσαπρασζλή, και Αϊβατζίδου.

Μήπως καταφέρατε να εξυγιάνετε τα οικονομικά του Δήμου;
Αλήθεια πως είναι δυνατόν να τα έχετε κάνει παντού μαντάρα και αν μην έχετε την ευθιξία («τσίπα» την λένε αλλιώς) να εξαφανιστείτε μόνοι σας από τοπική πολιτική σκηνή. Μην ανησυχείτε όμως, θα το κάνουν οι δημότες του Ηρακλείου.
Συνειδητοποιήστε το κύριοι, ότι το πολύ σε 3 μήνες θα αποτελείται τη χειρότερη ανάμνηση των δημοτών του Ηρακλείου. Δεν σας σώζει κανένα έργο βιτρίνας της τελευταίας στιγμής, καμία ανέξοδη υπόσχεση, όσες πλατείες κι αν μετονομάσετε, όσους βουλευτές ή αρχηγούς παρατάξεων κι αν φέρετε.

Κύριοι της αξιωματικής και όχι μόνο Αντιπολίτευσης του Δήμου. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι αποτελείται τους «ηθικούς αυτουργούς» της σημερινής κατάστασης. Μην αφήσετε τις μικροπολιτικές σας φιλοδοξίες να δώσουν δικαίωμα σε αντίστοιχους θιάσους να ελπίζουν γιατί όσο είναι διαιρεμένη η τοπική κοινωνία, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Το Ηράκλειο για να αντεπεξέλθει, μετά το αποτυχημένο πείραμα του Γεωργόπουλου, θέλει μια ισχυρή ομάδα με ικανά στελέχη ξεκάθαρο όραμα, προτεραιότητες, στάδια υλοποίησης και έλεγχο και όχι επαγγελματίες (συνήθως ανίκανους) πολιτικούς. Όχι άλλα πειράματα, στηριγμένα σε ανίκανα στελέχη που επιδιώκουν την κοινωνική τους προβολή ή την οικονομική τους «τακτοποίηση». Όραμα, πίστη, διαφάνεια και σκληρή δουλειά για να σωθεί το Ηράκλειο.
Οι επιλογές, το στοίχημα και οι ευθύνες δικές σας και των δημοτών για να μην ξαναζήσουμε τέτοιο εφιάλτη!

Σχόλιο συνδημότη μας.