ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, έχει τις δικές της προκλήσεις, όμως πάντοτε το βασικό ερώτημα είναι, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει… Το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου, βρίσκεται στο συνδυασμό της αποτελεσματικότητας στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου και της στοχευμένης και συνετής διαχείρισης των οικονομικών με τη συναίνεση και αποδοχή των πολιτών. Η σημερινή πρόκληση μετά από μια χαμένη τετραετία σε πολλά επίπεδα, είναι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο Δήμο και μια αποτελεσματική δημοτική διοίκηση, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του Δημότη προς το Δήμο.
Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί για να αλλάξει με ένα άγγιγμα όλα τα “κακώς κείμενα” που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων. Ο μόνος δρόμος, είναι αυτός της συλλογικής προσπάθειας και αυτό το στόχο υπηρετεί η παράταξη μας “ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”. Αλλά αυτό, όταν το λέμε, πρέπει και να το εννοούμε πλήρως.

Πρέπει να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε αλαζονικές συμπεριφορές, ευκαιριακές διαδρομές και προσωπικές στρατηγικές. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε με τις πράξεις μας, μια άλλη αυτοδιοικητική αντίληψη για την Πόλη, που θα πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και να την υπηρετούμε με το ήθος μας και τη συμπεριφορά μας. Γνωρίζω φίλες και φίλοι,
ότι κουραστήκατε από τα λάθη και τις πολιτικές, από τα πολλά και μεγάλα λόγια και τις συνεχείς υποσχέσεις, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Ότι περιμένετε μια πολιτική που θα εξισορροπεί την ελπίδα για το μέλλον, με το ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα για το σήμερα. Γι’ αυτό είμαστε, ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ! Για να αναπτύξουμε δράσεις, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κατεβάσουμε απ’ το ράφι ξεχασμένα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους ενεργούς Πολίτες του Ηρακλείου ανεξάρτητα από το πού ανήκουν και πού πιστεύουν, για να υλοποιήσουμε μαζί σχέδια που θα ανοίγουν καινούργιες προοπτικές για την Πόλη μας. Για να αναδείξει το Ηράκλειο, ένα νέο σύγχρονο και ανθρώπινο πρόσωπο. Για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, την εγκατάλειψη και την αναποτελεσματικότητα. Για να δούμε το Ηράκλειο, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ! Αυτή την περίοδο οι συνεργάτες μου και εγώ, επεξεργαζόμαστε και ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα, τις δράσεις και τις θέσεις μας προκειμένου να σας το παρουσιάσουμε το Σεπτέμβριο, για να οργανώσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο -χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς - για να κάνουμε το Ηράκλειο ένα προάστιο με ποιότητα ζωής και κυρίως με ανθρώπινο πρόσωπο, ένα Δήμο με προοπτικές, χωρίς εξαρτήσεις και οποιαδήποτε είδους συμφέροντα. Η δημοτική παράταξη “ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” είναι εδώ, για να σας πει, ότι τα μεγάλα λόγια τέλειωσαν…

Ξεκινάμε δουλειά! Δουλειά για να παράξουμε έργο, που αποδίδει οφέλη για κάθε δημότη. Δουλειά που αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μας, την ιστορία της, τα γεωφυσικά πλεονεκτήματα κα την παράδοση της. Σε αυτή την εκλογική μάχη, σας θέλουμε όλους και όλες κοντά μας! Δεν αγωνιζόμαστε σ’ αυτές τις εκλογές ενάντια στις άλλες παρατάξεις, τα στελέχη των οποίων τιμούμε και θεωρούμε συναγωνιστές μας και όχι ανταγωνιστές, που μας ενώνουν τα προβλήματα του Ηρακλείου.

Διαφωνούμε όμως ως προς τις προσωπικές στρατηγικές, τις παλαιοκομματικές πρακτικές, την προσέγγιση και την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στις ευκαιριακές συνεργασίες και συμμαχίες καθώς και την έλλειψη διορατικότητας που πλήρωσε ο λαός του Ηρακλείου, πολύ ακριβά την τελευταία τετραετία.

Γνώμονας των ενεργειών μας θα είναι μόνο το συμφέρον της Πόλης μας και των συνδημοτών μας, για την επίλυση όσο γίνεται περισσοτέρων προβλημάτων, με συστηματική δουλειά και στροφή στην καθημερινότητα με αποτελέσματα, με ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (Δήμου-Εργαζομένων - Δημοτών) με αυστηρό έλεγχο και δίκαιη κρίση. Όσο με αφορά προσωπικά, σαν υποψήφιος δήμαρχος αυτής της πόλης, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να δουλέψω, για να είμαι καλύτερος και πιο χρήσιμος. Θέλω να γνωρίζετε πως πιστεύω σε μια νέα σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης.

Χωρίς διαχωρισμούς. Δεν στηρίχθηκα ποτέ σε μηχανισμούς, ποτέ σε ομάδες. Συνομιλητής αλλά και κριτής μου, είναι η ίδια η κοινωνία. Όλοι εσείς, οι συνδημότες και συνδημότισσές μου. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη Χώρα μας και την Πόλη μας. Γνωρίζω ότι όλοι και όλες σας, αγωνίζεστε ο καθένας προσωπικά κάτω από αντίξοες συνθήκες, να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους σας. Για αυτό, εμένα με ενδιαφέρει, πάνω από όλα, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ. Αυτή θα προσπαθήσω να τιμήσω εγώ και οι συνεργάτες μου. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον, πάντα με τη δική σας αγάπη, τη δική σας έγκριση και τη δική σας εμπιστοσύνη, αν με επιλέξετε και με εκλέξετε Δήμαρχο της πόλης μας, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέσα από την αγάπη σας ελπίζω να κερδίσω δύναμη, γνώση, κουράγιο και στόχους, για να πάμε το Ηράκλειο μας μπροστά όπως του αξίζει! Στις δημοκρατίες, η κοινωνία είναι αυτή που αναθέτει ρόλους και αποστολές. Εάν με εμπιστευθείτε, δεσμεύομαι δημόσια να μην σας απογοητεύσω και να φανώ, όσο γίνεται άξιος της εμπιστοσύνης σας! Τώρα έχετε τη λύση. Μια λύση υπευθυνότητας, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας.

Το δικό σας βάρος, είναι αυτό της επιλογής. Το δικό μου, αυτό της ανταπόκρισης, της ευθύνης για την εντολή σας να διαχειριστώ μαζί με τους συνεργάτες μου, τα προβλήματα και τις προοπτικές αυτής της Πόλης. Προχωράμε μπροστά με καθαρές αποφάσεις, τολμηρές πολιτικές, αποφασιστικές πράξεις. Τα δεδομένα να είστε βέβαιοι, ότι έχουν αλλάξει! Προχωράμε μαζί από το Σεπτέμβριο, για τη μεγάλη νίκη! Με πίστη, κινητοποίηση και συμμετοχή όλων μας!

Νίκος Μπάμπαλος Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής