ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης και οι οποίες έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν κολωνάκια μεταξύ της οδού Κουντουριώτου και της Λ. Ηρακλείου (στο ύψος της οδού Γαλήνης) ενώ έγινε και διαμόρφωση του κόμβου στη διασταύρωση των οδών Νεότητος, Κουντουριώτου και της Λεωφόρου Ηρακλείου (μπροστά από το Πολύκεντρο).

Ο συγκοινωνιολόγος του Δήμου, κ. Ευάγγελος Ματσούκης εξήγησε στο Χτύπο πως και οι δύο αυτές παρεμβάσεις έγιναν στοχεύουν στη μείωση και καλύτερη διοχέτευση της κίνησης σε αυτό το σημείο που αποτελεί πέρασμα για πολλούς οδηγούς (ηρακλειώτες και μη).

Σχετικά με το κολωνάκια στο οδόστρωμα, το www.xtypos.gr ρώτησε τον καθηγητή αν έπρεπε να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απάντησή του ήταν πως πρόκειται για "κλείσιμο νησίδων" και επέκταση πεζοδρομίων και όχι για κλείσιμο δρόμου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως μας ενημέρωσε ο συγκοινωνιολόγος, εντάσσεται στο έργο ανάπλασης του οδοστρώματος της Λ. Ηρακλείου που σχεδιάζει να εκτελέσει η Νομαρχία Αθηνών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μελέτη για αντιδρόμηση των οδών Φιλοθέης και Παπαϊωάννου
Παράλληλα ο κ. Ματσούκης αποκάλυψε στο www.xtypos.gr πως προωθείται, με γοργούς ρυθμούς, η πρόταση αντιδρόμησης των οδών Φιλοθέης και Παπαϊώνανου σε συνενόηση με το Δήμο Νέας Ιωνίας καθώς και οι δύο δρόμοι είναι διαδημοτικοί.

Ήδη η ερευνητική ομάδα του Δήμου έχει κάνει τη σχετική μελέτη την οποία θα υποβάλλει και στο Δήμο Νέας Ιωνίας με στόχο να ληφθούν άμεσα αποφάσεις στα δύο Δημοτικά Συμβούλια.

Από το www.xtypos.gr