ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τις ενστάσεις Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκάλεσε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία οργανώνει και λειτουργεί το ε-γκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων και ήδη συνεργάζεται με αρκετούς δήμους της Αθήνας. Η σύμβαση θα αφορούσε την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών στο Δήμο, άνευ ανταλλάγματος για το Δήμο. Ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, αρχικά τόνισε πως υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών στο συγκεκριμένο τομέα καθώς υπάρχουν μεγάλα κέρδη από την εφαρμογή των προγραμμάτων.

Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να καταθέσουν προσφορές όλοι οι διαγωνισμοί. “Συμφωνώ με το αντικείμενο, αλλά, επειδή υπάρχουν ανταγωνίστριες εταιρείες, μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα” είπε ο κ. Μαστοράκος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης, που έθεσε ζήτημα νομιμότητας. “Δεν μπορείτε να υπογράψετε σύμβαση. Πρέπει να κάνετε πρόσκληση ενδιαφέροντος... Συμφωνώ με την ανακύκλωση, διαφωνώ με τη διαδικασία,” δήλωσε.

Ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, αρχικά ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία έχει  την κατάλληλη τεχνογνωσία και δραστηριοποιείται στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως η προσφορά που έχει καταθέσει είναι πολύ καλή. Ωστόσο, έπειτα και από τις αντιδράσεις των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, η  λήψη απόφασης αναβλήθηκε προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα το θέμα.

Τελικά, η Διοίκηση έφερε ξανά το θέμα προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, το οποίο και έδωσε κατά πλειοψηφία την έγκρισή του στην υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία.

Από το www.xtypos.gr