ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Θορυβημένος ο Στ. Γεωργόπουλος από την πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα έκφραση, άρχισε την εκστρατεία αποκατάστασης για την άσχημη εικόνα που έχουν οι δημότες σχετικά με την διαχείριση καθημερινών τους αναγκών από την δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με αυτή την δημοσκόπηση το 58,7% θεωρεί ανεπαρκή την δημοτική αρχή στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας.

Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος μας Στ. Γεωργόπουλος ακλουθώντας την γνώριμη πλέον τακτική του «για όλα φταίνε οι άλλοι» εξέδωσε μια ανακοίνωση (αστεία κατά την γνώμη μου) στην οποία για ακόμα μια φορά επιχειρεί να βγει λάδι.

Όταν βλέπω τέτοιες ανακοινώσεις από τον κύριο δήμαρχο, αναρωτιέμαι που έχει πάει όλος αυτός ο δεσποτισμός, αυτός ο τσαμπουκάς της εξουσίας.
Όταν απευθύνεται ο δήμαρχος στους δημότες παρουσιάζεται ως θύμα, όταν βρίσκεται στο δημαρχείο το παίζει τσάρος.

Για ακόμα μια φορά, στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο Κος Γεωργόπουλος θέλει το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει, δηλαδή, η καθαριότητα είναι το νούμερα ένα στις προτεραιότητες του, αλλά τα παρόλα αυτά ο τομέας αυτός είναι νούμερο 1 πρόβλημα για τους δημότες. Αναρωτιέμαι αν δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα για τον δήμαρχο μας, τότε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα στον δήμο μας.

Νούμερο 1 προτεραιότητα για τον Στ. Γεωργόπουλο είναι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον δήμο στην ώρα τους, και σε αυτό τον τομέα δε τα πάει καλά ο κύριος δήμαρχος.

Και στις 2 περιπτώσεις παρότι η προτεραιότητα είναι νούμερο 1, φταίνε οι άλλοι, λες και ο δήμαρχος εκτελεί εντολές, λες και διοικεί κάποιος άλλος.

Να δεχτώ ότι παρέλαβε τον δήμο με σημαντικό χρέος, αλλά δεν μπορεί να το έχει σαν άλλοθι μέχρι το τέλος της θητείας του ότι αυτό φταίει για ότι δεν γίνεται.
Ίσως λόγω του ότι ο δήμαρχος μας «εργάζονταν» σε διακοσμητικές θέσεις στο παρελθόν, όπου απλά πουλούσε το τουπέ του διοικητή, τώρα που χρειάζεται να παρουσιάσει τις διοικητικές του ικανότητες, που δεν είναι τίποτα στο πιάτο, τα παίζει, και ρίχνει τις ευθύνες, στην προηγούμενη δημοτική αρχή, στον υπουργό εσωτερικών, στην κυβέρνηση συνολικά.

Όπως έχω καταλάβει ο κύριος δήμαρχος, ήθελε να παραλάβει έναν δήμο, ακόμα και με πλεόνασμα αν ήταν δυνατό, να έχει την απόλυτη οικονομική στήριξη από το κράτος, και αυτός να κάνει τον αρχηγό. Μα έτσι δήμαρχε ο καθένας μας μπορεί να κάνει τον δήμαρχο, τον διοικητή κτλ.
Έχω αρχίσει και τον συμπαθώ τον Κο Γεωργόπουλο, έχω καταλήξει ότι στην δύση της θητείας του κατάλαβε ότι τελικά δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι δήμαρχος, ότι η διοίκηση είναι πολύ δύσκολη όταν δεν υπάρχει «υδραυλική υποβοήθηση», όταν πρέπει να αναλάβεις το απόλυτο των ευθυνών σου.

Ο άνθρωπος απλά είχε άγνοια για το πόστο που με μεγάλη επιθυμία ήθελε να κερδίσει, το φαντάζονταν κάτι πιο εξωτικό από αυτό που πραγματικά είναι.
Αυτή είναι η παγίδα κε δήμαρχε, όταν είσαι φυτευτός το έργο είναι πολύ πιο εύκολο, σε σχέση με το να κερδίσεις μόνο σου την εξουσία, διαφορετικά και οι δήμαρχοι θα ήταν φυτευτοί όπως στους δημόσιους οργανισμούς, νοσοκομεία... κτλ.