ΘΡΑΣΟΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ...

Μία ακόμα έκπληξη μας επιφύλαξε ο Στ. Γεωργόπουλος στην ανακοίνωση σχετικά με το κυκλοφοριακό, που ουσιαστικά ήταν έκφραση απορίας στην ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης του Ν. Μπάμπαλου «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη».

Ο Στ. Γεωργόπουλος παρουσιάζεται θιγμένος από την «λασπολογία» της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», αφήνει αιχμές στο παρελθόν του επικεφαλή της παράταξης Ν. Μπάμπαλου, και αντί να αναφερθεί σε αυτά που του καταγγέλλει η ανακοίνωση προσπαθεί να παραπλανήσει για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη, με πιο χαρακτηριστικό σημείο:

«…είχε ο τελευταίος το βήμα να εκφράσει εκτενώς τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι όμως που δεν έκανε, εκτός και εάν η στείρα άρνησή του σε μια πρόταση θεωρείται εναλλακτική πρόταση…»

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, και αν είναι διαφορετικά ας μας διορθώσει κάποιος, όσες φορές υπήρξε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κάθε φορά αναβάλλονταν. Από την άλλη οι αποφάσεις είχαν «κλειδώσει» σύμφωνα με την περίφημη κυκλοφοριακή μελέτη, και οποιαδήποτε παρέμβαση ή πρόταση γίνονταν στις ανακοινώσεις από τους δημοτικούς συμβούλους, ήταν μάταιες και χωρίς να τις λαμβάνει κανένας υπόψη.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», μπορεί να ήταν σκληρή αλλά δεν περιείχε ανακρίβειες ή λασπολογία στο πρόσωπο του δημάρχου, όπως επικαλείται στην δική του ανακοίνωση ο Στ. Γεωργόπουλος, στην οποία έχει απομονώσει συγκεκριμένες φράσεις προκειμένου να δικαιολογήσει την «λασπολογία» από μεριάς Ν. Μπάμπαλου.

Εμείς απομονώσαμε μερικές παραγράφους τις οποίες μπορείτε να κρίνεται αν περιγράφουν την πραγματικότητα ή όχι (στο τέλος της ανάρτησης θα υπάρχει ολόκληρη η ανακοίνωση):

«Είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει δαπανήσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια σε μελέτες, που δεν ανταποκρίνονται όμως σε ένα ευρύτερο και συνολικό σχεδιασμό για την πόλη του Ηρακλείου.»

«Οι μελέτες που έγιναν δεν έχουν βασικές κατευθύνσεις, που να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις για την απαγόρευση, ή τη δυσκολία της υπερτοπικής κυκλοφορίας, αφού συσσωρεύει κυκλοφοριακά φορτία σε περιοχές αμιγούς κατοικίας και μάλιστα σε περιοχές που δ ε ν είχαν προβλήματα! (πχ. Αγία Τριάδα, πλατεία Μανδηλαρά κλπ).»

«Το δε σημαντικότερο που αφορά την επίλυση σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων, όπως αυτό του κέντρου του Ηρακλείου, δεν τολμά...να το αγγίξει, ούτε να πάρει πρωτοβουλίες, φοβούμενος το πολιτικό κόστος!»

«Είναι απολύτως σαφές πλέον, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά, τελούν υπό μία σύγχυση λόγω του βεβαρημένου πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και της απαξίωσης των κατοίκων της, που απογοητευμένοι παρακολουθούν μια ανίκανη δημοτική αρχή να μην μπορεί να κάνει ακόμα και... τα αυτονόητα, για τη λειτουργία και την εμφάνιση της πόλης του Ηρακλείου!»


Ο Στ. Γεωργόπουλος αγνοεί την πρόσφατη δημοσκόπηση της τοπικής εφημερίδας «Έκφραση», αγνοεί τους δημότες που έχουν απηυδήσει από τις αποφάσεις και την λειτουργία του δήμου μας τα τελευταία 3μίση χρόνια, αγνοεί τους πάντες και τα πάντα, προσπαθώντας στις τελευταίες μέρες που του απομένουν να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των δημοτών, με τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που όσοι κατοικούν στο Ηράκλειο γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι άτοπες, άκαιρες, δυσλειτουργικές, για τους κατοίκους των περιοχών που απευθύνονται.


Το θράσος του Στ. Γεωργόπουλου είναι ατελείωτο, ακόμα και πριν το τέλος του, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γίνει περισσότερο αντιπαθής και εχθρικός στην πόλη μας.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει έργα όπως οδοποιίας, ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων κτλ, αλλά δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποια εννοεί.

Ακόμα και η ανάπλαση της πλατείας θεάτρου στην Ευτυχίας, τον έφερε αντιμέτωπο με ομάδα δημοτών, που ήθελε να προστατεύσει τον κοινόχρηστο χώρο από την τσιμεντοποίηση και άλλες φαεινές ιδέες του δημάρχου.

Για έργα οδοποιίας δεν το συζητάμε, τον δεύτερο χρόνο που ήταν δήμαρχος ο Στ. Γεωργόπουλος, άφηνε χαρτάκια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη για την αναστάτωση που θα προκαλούσαν τα έργα οδοποιίας τα οποία δεν έγιναν ποτέ.
Ίσως ο δήμαρχος στα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων να εννοεί την αψίδα του Ηρακλείου και το Big Ben, ή το κάρο στην κεντρική πλατεία, ή το σιντριβάνι με τις ξασπρισμένες πέτρες στην είσοδο του δημαρχείου.

Περιμένουμε ακόμα τον απολογισμό για το έργο του, κάτι το οποίο μάλλον το φιλάει προεκλογικά, και ίσως να μην τον κάνει ποτέ αν αποφασίσει να μην κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», που έκανε τον δήμαρχο να βγει από τα ρούχα του:
Δυστυχώς η πόλη μας βιώνει μέσα στο καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν από το τέλος της θητείας του κ Γεωργόπουλου, τις συνέπειες μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής, που αφορά τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και προσωπικά του Δημάρχου, στις γειτονιές και στην περιφέρεια της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει δαπανήσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια σε μελέτες, που δ ε ν ανταποκρίνονται όμως σε ένα ευρύτερο και συνολικό σχεδιασμό για την πόλη του Ηρακλείου.
Οι μελέτες που έγιναν δ ε ν έχουν βασικές κατευθύνσεις, που να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις για την απαγόρευση, ή τη δυσκολία της υπερτοπικής κυκλοφορίας, αφού συσσωρεύει κυκλοφοριακά φορτία σε περιοχές αμιγούς κατοικίας και μάλιστα σε περιοχές που δ ε ν είχαν προβλήματα! (πχ. Αγία Τριάδα, πλατεία Μανδηλαρά κλπ). Δεν λύνουν προβλήματα, αλλά μεταφέρουν αυτά, τα "φορτώνουν" από τη μια γειτονιά στην άλλη, χωρίς σαφές αιτιολογικό που να υπηρετεί ένα γενικότερο σχεδιασμό.

Το δε σημαντικότερο που αφορά την επίλυση σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων, όπως αυτό του κέντρου του Ηρακλείου, δ ε ν τολμά...να το αγγίξει, ούτε να πάρει πρωτοβουλίες, φοβούμενος το πολιτικό κόστος!

Είναι απολύτως σαφές πλέον, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά, τελούν υπό μία σύγχυση λόγω του βεβαρημένου πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και της απαξίωσης των κατοίκων της, που απογοητευμένοι παρακολουθούν μια ανίκανη δημοτική αρχή να μην μπορεί να κάνει ακόμα και...τα αυτονόητα, για τη λειτουργία και την εμφάνιση της πόλης του Ηρακλείου!

Κύριε Δήμαρχε,
η μοναδική προσφορά σας στον ηρακλειώτικο λαό στους λίγους αυτούς μήνες διαχείρισης που σας απέμειναν, είναι να μ η ν πάρετε άλλες αποσπασματικές και αυθαίρετες αποφάσεις και πρωτοβουλίες - ερήμην μάλιστα και του Δημοτικού Συμβουλίου - που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, ενώ σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές οδηγών με την πρόκληση ατυχημάτων ( πχ. κολωνάκια στην Κουντουριώτου - Ηρακλείου για...τοποθέτηση αγάλματος;) για τα οποία σας καθιστούμε προκαταβολικά και προσωπικά υπεύθυνο!

Σας καλούμε να ανακαλέσετε όλες τις αποσπασματικές παρεμβάσεις στην κυκλοφορία της πόλης και να επαναφέρετε τα πράγματα στην πρότερη κατάσταση, μέχρι να αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή, που μετά από εξαντλητικό διάλογο και διαβούλευση ουσίας με το λαό και τους κατοίκους των γειτονιών του Ηρακλείου, θα υλοποιήσει ένα ευρύτερο, λειτουργικότερο και συνολικότερο σχεδιασμό, με στόχο μια μελέτη και εφαρμογή ευρύτερης αποδοχής για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και λειτουργικότερη αυτοκίνηση εντός και περιφερειακώς της
πόλης.

Η παράταξή μας "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη", προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει στους δημότες του Ηρακλείου και δεσμεύεται ως νέα δημοτική αρχή, να επιλύσει άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός του 2011, βάζοντας το θέμα αυτό, καθώς και της εμφάνισης και λειτουργικής εικόνας της πόλης, ως πρώτη και ύψιστη προτεραιότητά της, όταν θα αναλάβει την διαχείριση και τις ευθύνες της Πόλης μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.