ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 19 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τόσο 19 εργαζόμενοι πρώην δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Ηρακλείου, όσο και οι οικογένειές τους, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και του θολού καθεστώτος που ακολούθησε τη διάλυση των περισσότερων δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας. Έτσι, παρ΄ όλο που το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε τη μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο (είχαν προσληφθεί με προγράμματα του ΟΑΕΔ και για χρόνια εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες) και μάλιστα εκδόθηκε και σχετικό ΦΕΚ, το Ελεγκτικό Συνέδριο εμφανίζεται αρνητικό σ’ αυτό ενδεχόμενο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2010!

Η γραφειοκρατική διάσταση του θέματος έχει να κάνει με το γεγονός πως σε άλλες, παρόμοιες, περιπτώσεις μεταφοράς εργαζομένων δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει μία ενιαία γραμμή από την πολιτεία για τα θέματα που προκύπτουν με τη διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων.

Το «μάρμαρο» όμως το πληρώνουν τελικά αυτοί που έχουν την μικρότερη ευθύνη, με αποτέλεσμα ήδη αρκετοί από τους εργαζόμενους, αλλά και μέλη των οικογενειών τους (αντιπροσωπεία στη φωτογραφία) να αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, πέρα βέβαια από την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, με δεδομένο ότι είναι απλήρωτοι για 10 μήνες.

Παρεμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο όλα δείχνουν πως χρειάζεται κεντρική απόφαση προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα αυτό που ταλανίζει 19 οικογένειες.

Από το www.zonews.gr