ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΡΟΣ 2ο

Επανέρχομαι στο θέμα που αφορά την καθαριότητα, διότι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο δεν πίστευα αυτά που έβλεπα και που άκουγα.

Καταρχήν το θέμα με την αγορά εξοπλισμού αφορούσε την περίοδο που υπεύθυνος για την καθαριότητα ήταν ο Δ. Παπουτσής, ο οποίος δε μίλησε καθόλου για το θέμα, αντιθέτως ο νυν αντιδήμαρχος καθαριότητας Κος Παπαδημητρίου καλά διαβασμένος, πήρε το θέμα επάνω του και ανέλαβε σαν παλικάρι να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν όχι μόνο να χαρακτηρίσει τις καταγγελίες ψευδείς αλλά να βγει και από πάνω!

Μπορεί ο Κος Παπαδημητρίου να είχε διαβάσει καλά το μάθημα του, αλλά όταν αποφασίστηκαν όλα αυτά που καταγγέλθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που ήταν?
Γιατί ο πλέον αρμόδιος Κος Παπουτσής δεν πήρε τον λόγο να απαντήσει?

Ή μας θεωρείτε τόσο βλάκες κύριοι της δημοτικής αρχής ή έχετε υπερτιμήσει τον εαυτό σας.

Αυτή η κίνηση και μόνο, βρωμάει, δηλαδή Κε Παπαδημητρίου αν υπάρξει καταλογισμός για την αγορά των οχημάτων θα αναλάβετε την ευθύνη εσείς?

Προφανώς όχι, τότε τον κινέζο θα κάνετε, και θα δείχνετε τον προκάτοχο σας, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που κάνατε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
Εφόσον Κε Παπαδημητρίου ήσασταν τόσο διαβασμένος, γιατί δεν φέρατε και τα στοιχεία από την γνωμάτευση για την αναγκαιότητα και επιλογή της αγοράς του συγκεκριμένου εξοπλισμού, τις προσφορές από τον μειοδοτικό διαγωνισμό?

Θέλουμε στοιχεία κύριοι, και αυτά με επιφύλαξη θα τα εξετάσουμε γιατί μας έχετε αποδείξει ότι δε διστάζετε και τα στοιχεία που καταθέτετε να τα παραποιείτε ανάλογα με το πώς σας βολεύουν.

Τελικά τα 3 IVECO από τα 4 που αγοράστηκαν είναι ακινητοποιημένα ή όχι και για πιο λόγο?
Είναι συμβατά με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η υπηρεσία?

Το σάρωθρο παρουσιάζει επανειλημμένα βλάβες με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο μπελάς παρά χρήσιμο για την υπηρεσία?

Μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα χρωστάει ο δήμος σε συνεργεία από τις βλάβες που παρουσιάζει ο εξοπλισμός στην καθαριότητα? Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι τα χρήματα που κοστίζουν οι βλάβες και η συντήρηση τον χρόνο, με τα ίδια χρήματα ο δήμος θα μπορούσε να αγοράσει καινούργιο απορριμματοφόρο.

Κε Παπαδημητρίου κόφτε το υφάκι γιατί είσαστε για το γωνιακό καφέ με τα donuts στην Ωραιοπούλου. Αλλά όταν κάποιος σαν και εσάς μπορεί να εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και να είναι παράλληλα δημοτικός σύμβουλος και κανένας να μη του λέει τίποτα, λογικό είναι να έχει πάρει ψηλά τον αμανέ.

Δε θα αναλωθώ άλλο με τον Κο Παπαδημητρίου γιατί το σημαντικό είναι να καταλάβουν οι δημότες την πραγματική κατάσταση.

Η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να έχει 100-120 εργαζόμενους αυτό όμως σύμφωνα με ποια στοιχεία? Τα στοιχεία του εκλογικού σώματος ή με τα πραγματικά στοιχεία των κατοίκων του δήμου μας. Το εκλογικό σώμα στο δήμο μας είναι περίπου 35.000 ενώ οι κάτοικοι φτάνουν τους 120.000!

Όπως καταλαβαίνεται η διαφορά είναι τεράστια και τα 100-120 άτομα που προβλέπονται για την υπηρεσία καθαριότητας είναι αστείος αριθμός προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες 120.000 κατοίκων. Η αναλογία είναι ένας εργαζόμενος για 1000 κατοίκους!
Αυτή την στιγμή στην καθαριότητα απασχολούνται 60 εργαζόμενοι (αναλογικά 1 εργαζόμενος για 2000 κατοίκους), υπάρχουν 36 εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί από την καθαριότητα και απασχολούνται σε διάφορες άλλες θέσεις στον δήμο.

Μένουν εδώ και χρόνια αμετακίνητοι και καταλαμβάνουν την μόνιμη θέση στον ενώ απασχολούνται σε άλλο πόστο στο δήμο, με αποτέλεσμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του προσωπικού τομέα της καθαριότητας  προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με συμβάσεις 6μηνες και 8μηνες.

Φυσικά καμία δημοτική αρχή δεν έχει βάλει τάξη σε αυτό το θέμα και ο νευραλγικός τομέας της καθαριότητας ο οποίος υστερεί έτσι και αλλιώς από προσωπικό αναγκάζεται να λειτουργεί με όμηρους εργαζόμενους συμβασιούχους που προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους αλλά χωρίς να έχουν μια μόνιμη σχέση εργασίας.

Στο γραφείο του Δημάρχου μας υπάρχουν 6-7 εργαζόμενοι ίσως και παραπάνω που κάνουν δουλειά για τον δήμαρχο, όταν σε εσάς τους δημότες αναλογεί 1 εργαζόμενος της καθαριότητας για άλλους 999.

Για να έρθουμε τώρα στον εξοπλισμό και να κρίνουμε την διοικητική μέριμνα της σημερινής δημοτικής αρχής που βγήκε από τα ρούχα της όταν θίχτηκε το θέμα της καθαριότητας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Από τα 12 απορριμματοφόρα που διαθέτει ο δήμος μας μόνο τα 4 είναι διαθέσιμα!
Αυτό σημαίνει ότι τα 4 οχήματα δουλεύουν ασταμάτητα περίπου 15 ώρες την ημέρα κάνουν 150 χιλιόμετρα την ημέρα μεταφέροντας κάθε φορά σε τρία δρομολόγια 10 τόνους φορτίο.

Φαντάζεστε πόσο καταπονούνται και πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσουν βλάβες μέχρι και να ακινητοποιηθούν.

Όλη η αποκομιδή των σκουπιδιών βασίζεται εδώ και καιρό στα 4 αυτά οχήματα από τα 12 τα οποία άλλα είναι σε συνεργία, κάποια από αυτά τα τελευταία 2 χρόνια, άλλα ακινητοποιημένα χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επισκευή τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν έχουν καμία υποστήριξη από την διοίκηση σε ότι αφορά εξοπλισμό, το δυναμικό της υπηρεσίας δεν είναι ανάλογο των αναγκών για τον δήμο μας, και το μόνο που κάνει η δημοτική αρχή είναι να τους κατηγορεί και να τους χρεώνει αδιαφορία, ασυνειδησία κτλ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες αν αναλογιστούμε τις συνθήκες και τον εξοπλισμό που έχουν στην διάθεση τους, και αν το Ηράκλειο δεν έχει γίνει ένα από τα πιο βρώμικα προάστια της Αττικής το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.

Οι κύριοι που από τα γραφεία τους κάνουν τους καμπόσους, ο δήμαρχος που γαβγίζει στα δημοτικά συμβούλια και όλοι όσοι στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους για να καλύψουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητα τους να διοικήσουν, σε 34 μέρες οι Ηρακλειώτες θα τους στείλουν σπίτια τους.

Το μήνυμα σας το έχουν στείλει ήδη Κε Γεωργόπουλε αλλά σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο γκαρίζοντας λέγατε «Τι είναι αυτά που λέτε, είναι το Ηράκλειο Βρώμικο?»




Η δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε από την το www.ekfrasi.net