300 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ... ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Το θέμα με τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες το θεωρούμε «μεγάλο ψάρι» από τότε που ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος.

Θα κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν για να μάθουν όσοι φίλοι δεν γνωρίζουν σημαντικά κομμάτια του πάζλ.

Με το που έγινε δήμαρχος ο Στ. Γεωργόπουλος αναλαμβάνει παράλληλα και πρόεδρος της ραδιοφωνίας του Επικοινωνία 94FM. Μέχρι τότε η ραδιοφωνία είχε την διαχείριση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες έφερναν έσοδα στα ταμεία της επιχείρησης της τάξης των 400.000-500.000 ευρώ, με αυτά τα έσοδα το ραδιόφωνο είχε το περιθώριο να λειτουργεί εκτός ανταγωνισμού και περισσότερο με κοινωνικά και εναλλακτικά κριτήρια σε σχέση με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο.

Ο Στ. Γεωργόπουλος τότε είχε 2 στόχους ο πρώτος ήταν να απολύσει τον υπεύθυνο διαφημιστή που γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο και να μεταφέρει τις διαφημιστικές πινακίδες αορίστως στον δήμο, με αυτή την ενέργεια όμως θα έπαιρνε  και ένα σημαντικό έσοδο από το ραδιόφωνο το οποίο στην συνέχεια εσκεμμένα παρέβλεπε και παρουσίαζε την επιχείρηση ότι δεν φέρνει έσοδα και κοστίζει ακριβά στον δήμο Ηράκλειου, κάτι όμως που ήταν προμελετημένο και εφαρμοσμένο από τον ίδιο με σκοπό την απαξίωση του.

Από τότε που η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων μεταφέρθηκαν στον δήμο ουσιαστικά στο πουθενά η ραδιοφωνία βρίσκεται να εμφανίζει -400.000 ευρώ έσοδα από τα μισθώματα οι εισπράξεις τα 3μιση τελευταία χρόνια είναι μηδέν γιατί δεν υπάρχει κανένας που να έχει αναλάβει την διαχείριση τους μέχρι σήμερα!

Παρόλα αυτά οι διαφημιστικές πινακίδες μια χαρά λειτουργούν και ανανεώνονται με καινούργιες διαφημίσεις και παραμένουν στην θέση τους, πλην καμιά 30αρια που όπως φάνηκε για τα μάτια του κόσμου στα τέλη Αυγούστου αποξηλώθηκαν από συνεργία του δήμου.

Σήμερα είδα ότι στην Ν. Ιωνία αφαιρέθηκαν 300 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες μέσα σε έναν χρόνο και μάλιστα όχι όλες από συνεργία του δήμου αλλά και από τις ίδιες τις διαφημιστικές εταιρίες, ακόμα και από ταράτσες κτιρίων!

Εμείς στο Ηράκλειο έχουμε πρόβλημα με την γραφειοκρατία, με τον εξοπλισμό που δεν είναι επαρκής για να αποξηλωθούν οι παράνομες πινακίδες.

Και το λέω για ακόμα μια φορά…
Αν δεν μπορείτε να τις αφαιρέσετε Κε Δήμαρχε σκεπάστε τες με μαύρες σακούλες.
Πλάκα θα έχει να δούμε σε αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες να διαφημίζεται ο Γεωργόπουλος…

Και τότε θα λέμε
Τυχαίο?... δε νομίζω!