ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πρόβλημα στον καθαρισμό του 7ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου εντοπίζουν γονείς των παιδιών, σύμφωνα με επιστολή τους προς τον Δήμο. Όπως σημειώνει σχετικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «αγαπητοί κύριοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας. Συγκεκριμένα με το θέμα της καθαριότητας.

Κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 6/10/2010 στο σχολείο μας, όπου παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, εκφράστηκαν παράπονα για τον ελλιπή καθαρισμό του χώρου. Φέτος, ειδικά, η καθαρίστρια ήταν υποχρεωμένη να καθαρίζει με σκέτο νερό γιατί δεν είχε ούτε καν τα στοιχειώδη καθαριστικά. Αναλάβαμε, ως σύλλογος, να πληρώνουμε ιδιωτική καθαρίστρια για να κάνει τη δουλειά η οποία θα έπρεπε να μας παρέχεται δωρεάν. Όλη τη χρόνια γινόταν το ίδιο. Οι ίδιοι οι γονείς πλήρωναν για ιδιωτική καθαρίστρια για να είναι οι τουαλέτες, τουλάχιστον, καθαρές. Αν νομίζετε ότι κάτι μπορεί να γίνει για το θέμα μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε».

Ένας από τους γονιούς είναι και ο Μάκης Αργυρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη». Όπως σημειώνει «οι γονείς των παιδιών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής που βρίσκεται επί της οδού Καζαντζάκη, είμαστε αγανακτισμένοι. Τα 3-4 τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την καθαριότητα του σχολείου. Πρώτον γιατί σε ένα σχολείο περίπου 200 παιδιών όπου συστεγάζεται και το ειδικό Σχολείο και όπου λειτουργεί και ολοήμερο υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια η οποία πιάνει δουλειά μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.
Δεν καθαρίζεται δηλαδή το σχολείο καθόλου από τις 8 π.μ. έως και τις 16:00 μ.μ. Δεύτερον η καθαριότητα που γίνεται είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Πριν περίπου 2 χρόνια, αρκετά κρούσματα ουρολοίμωξης χτύπησαν το σχολείο μας. Είτε γιατί τα παιδιά κολλούσαν τη νόσο από τις πολύ βρώμικες τουαλέτες, είτε γιατί τα παιδιά δεν τολμούσαν να πάνε καθόλου σε αυτές έτσι ώστε η νόσος να αυτοδημιουργείται στον οργανισμό των παιδιών.
Οι γονείς ενημερώσαμε και το διευθυντή του σχολείου και τη σχολική επιτροπή. Κάποιος γονέας μάλιστα ανέφερε ότι έχει ενημερώσει και τον ίδιο το Δήμαρχο, προσωπικά. Έγιναν αβέβαια κάποιες τυπικές παρατηρήσεις στη καθαρίστρια, οι οποίες ήταν εντελώς άκαρπες. Τα πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει το ίδιο σοβαρό.

Οι γονείς ζητούσαμε τη απομάκρυνση της καθαρίστριας και την αντικατάσταση της. Ποτέ όμως δεν έγινε ενέργεια παρόλο που εργάζεται με συμβάσεις έργου και κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο εφόσον δεν κάνει τη δουλειά της όπως θα έπρεπε και έτσι μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας. Γιατί άραγε δεν έγινε κάποια ενέργεια;

Τη χρονιά που μας πέρασε αποφασίσαμε να βρούμε έτσι μόνο μας. Προσλάβαμε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού έτσι ώστε να καθαρίζονται καθημερινά οι τουαλέτες του σχολείου.
Πληρώναμε το συνεργείο με δικά μας χρήματα για κάτι το οποίο έπρεπε να παρέχεται στα παιδιά μας δωρεάν. Και μάλιστα για κάτι που έχει άμεση σχέση με την υγεία των παιδιών μας.
Φέτος το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα σοβαρότερο. Στο σχολείο δεν υπαρχουν καθόλου καθαριστικά, σαπούνι και χαρτί τουαλέτας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο προμηθευτής είναι απλήρωτος και συνεπώς δεν προμηθεύει το σχολείο με τα παραπάνω υλικά. Έτσι λοιπόν ο καθαρισμός ο οποίος υποτίθεται ότι γίνεται, γίνεται μόνο με σκέτο νερό.

Σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης, εμείς, οι γονείς, συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτό που κάποιοι άλλοι υποχρεώνονται να παρέχουν.
Μετά από απόφαση που πήραμε στη γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων στις 6/10/10 στείλαμε έγγραφη αίτηση στο Δήμο, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων! Απαιτούμε επιτέλους να ασχοληθούν με την υγεία των παιδιών μας!».

Από το www.zonews.gr