ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ!

Σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να διαμαρτυρηθούν σύννομα προχώρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου επικοινωνία 94fm. Χρησιμοποιώντας τα μεγάφωνα του δημοτικού ραδιοφώνου προχώρησαν σε δημόσια όχληση και συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου.

Η δημοτική αρχή επανέρχεται στο ζήτημα της άμεσης εξυγίανσης της δημοτικής ραδιοφωνίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε πελατειακά από τις παρελθούσες δημοτικές αρχές, οι οποίες επιβάρυναν με προσωπικό το ραδιόφωνο χωρίς να έχουν επιλύσει το ζήτημα της εισροής εσόδων.

Οι μαύρες τρύπες οι τεράστιες. Σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης Προβολής και Ενημέρωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής :
Το ραδιόφωνο δημιουργεί έξοδα που αγγίζουν σήμερα το 1.047.246 ευρώ ετησίως! για την μισθοδοσία, όταν τα έσοδά του ανέρχονται μόνο σε 50.761 ευρώ.

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταβάλλουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία επίσης κοστίζει και προσδοκούσαμε, εξαιτίας των περικοπών που υποκείμεθα, να καλυφθεί από τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης. Τα έσοδα όμως που παρουσιάζει το ραδιόφωνο είναι μηδαμινά. Αντί να παρουσιάζουν ανάκαμψη, δυστυχώς παρουσιάζουν μείωση 50% το 2009 σε σύγκριση με τα έτη 2007-2008, δυσχεραίνοντας τη συνεπή αποπληρωμή του χρέους που παραλάβαμε από την κακή διαχείριση του παρελθόντος.

Οποιαδήποτε λοιπόν καθυστέρηση στην μισθοδοσία δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, αλλά εκφράζει την αδυναμία ορισμένες φορές να καταβληθούν εγκαίρως οι δόσεις του χρέους των 845.000ευρώ των ΠΕΚ. που παραλάβαμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Βεβαίως, αναμέναμε από τους 44 εργαζόμενους να συνεργαστούν και να συμμεριστούν τη διοίκηση, συνεπικουρώντας στο δύσκολο έργο της εξυγίανσής του ραδιοφώνου. Με ποιο τρόπο; Προτείνοντας λύσεις για να γίνει το προϊόν του ανταγωνιστικό, έτσι ώστε να υπάρξει προσέλκυση διαφημίσεων και συνεπώς έσοδα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε στείρα αντιπαράθεση μέσω συκοφαντιών και ψευδών ειδήσεων.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη σήμερα καθώς τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις του Δήμου έχουν μειωθεί κατά 20% λόγω της οικονομικής κρίσης και προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα να καλύψουμε τους μισθούς όλου του προσωπικού. Ο δήμαρχος Ηρακλείου μάλιστα είχε προτείνει στο παρελθόν να αναλάβουν τις μετοχές του ραδιοφώνου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να το λειτουργήσουν χωρίς να έχει επιβάρυνση ο δήμος και δεν το δέχθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων και πράττει τα δέοντα προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε να βγει το δημοτικό ραδιόφωνο από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.