ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Ο Κ. ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ”



Η ασταμάτητη βροχή δεν εμπόδισε τον κόσμο να παραβρεθεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Μπάμπαλο.Το απόγευμα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου η οδός Πράσινου Λόφου γέμισε από ομπρέλες και ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποδέχθηκε τον κόσμο μέσα στη βροχή, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους.

Ο Ν. Μπάμπαλος με το σύνθημα Ηράκλειο πόλη να ζεις, προσκάλεσε όλους να σταθούν στο πλάι του στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για το καλό της πόλης, στα λάθη και τις παραλείψεις που πήγαν το Ηράκλειο πίσω και στις διαφορές του συνδυασμού που ηγείται από τους υπόλοιπους.

Η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου στη συγκέντρωση είναι η ακόλουθη:
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες,
Είμαι πολύ βαθιά συγκινημένος απόψε
που βρίσκομαι μπροστά σας,
μπροστά σε φίλους και φίλες, παλιούς συμμαθητές και συμμαθήτριες, γείτονες, φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί … σε αγώνες, αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς, διεκδικητικούς με την ιδιότητα του Υποψηφίου Δημάρχου της Πόλης μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την πολύ μεγάλη παρουσία σας, απόψε, εδώ, προκειμένου να μας προσφέρετε ηθική υποστήριξη συλλογικά και προσωπικά,
στους συνεργάτες μου και σε μένα,  για να μοιραστούμε μαζί, ένα κοινό όραμα ανάπτυξης και διαχείρισης στη Διοίκηση της Πόλης μας.
Για να χαράξουμε μαζί, να σχεδιάσουμε μαζί, να βαδίσουμε μαζί, μια νέα Πορεία.
Για να αγωνισθούμε, να παλέψουμε και να βρούμε λύσεις μαζί,
για να κάνουμε το Ηράκλειο μας, μια ανθρώπινη Πόλη,

μια πόλη φιλική, με λύσεις σχεδιασμένες από τη βάση, από όλους εμάς, όλους εσάς,
με επίκεντρο πάντα τον Άνθρωπο!
Η υποψηφιότητα μου στις εκλογές τις 7 Νοεμβρίου, είναι για μένα προσωπικά, μια επιλογή ζωής.
Γιατί η πολιτική μου διαδρομή, η επαγγελματική και κοινωνική μου δράση ως σήμερα, είναι στενά δεμένη με την Πόλη μας, με τις γειτονιές της,
με τους ανθρώπους της, με Όλους εσάς, και σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει, όχι μόνο τώρα, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια της ενασχολήσης μου με τα κοινά , με τα δημοτικά πράγματα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Πάνε 5 χρόνια ακριβώς 5/10/2005, που ιδρύσαμε
μια νέα, τότε, δημοτική παράταξη.
Για την Πόλη που δουλεύουμε και δημιουργούμε.
Για την Πόλη που ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε… Και δημιουργήσαμε μια παράταξη, με σημείο αναφοράς της, την Κοινωνία.
Μια παράταξη ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, με πλατιά σύνθεση και αντιπροσωπευτική παρουσία, με στόχο να δουλεύει συλλογικά.

Να δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για ευρύτερες συνεργασίες από τους Πολίτες του Ηρακλείου, διεκδικώντας τη συμμετοχή και τη συλλογικότητα, σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής και πολιτικής δράσης.
Σήμερα ,κάνοντας ένα μικρό απολογισμό αυτών των πέντε χρόνων, μπορώ να πω ότι ναι, τα καταφέραμε καλά… !

Μείναμε όρθιοι, μείναμε ζωντανοί, παλέψαμε σκληρά. Είχαμε μια θετική παρουσία 4 χρόνια στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ασκώντας δημιουργική και εποικοδομητική αντιπολίτευση ,
και καταφέραμε με την ουσιαστική στήριξη μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, μέσα από δύσκολες συνθήκες και εμπόδια, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για να χτίσουμε ένα σύγχρονο δήμο, για να είμαστε εδώ, πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα, να αποκαταστήσουμε και τη σχέση εμπιστοσύνης του Δημότη προς το Δήμο.

Ξέρω, αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσές ότι κουραστήκατε από τα λάθη και τις πολιτικές,
από τα πολλά και μεγάλα λόγια και τις συνεχείς υποσχέσεις, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ…

Και καταλαβαίνω πολλές φορές τη δυσπιστία σας, ακόμα και την απροθυμία να συζητήσετε.
Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν άνθρωποι που εννοούν όσα λένε…
Για αυτό είμαστε ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ! Για να αναπτύξουμε δράσεις, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κατεβάσουμε απ’ το ράφι ξεχασμένα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους Ενεργούς Πολίτες του Ηρακλείου, ανεξάρτητα από του πού ανήκουν και πού πιστεύουν,

Για να υλοποιήσουμε μαζί σχέδια, που ανοίγουν καινούργιες προοπτικές για την Πόλη μας.
Για να αναδείξουμε στο Ηράκλειο, ένα νέο σύγχρονο και ανθρώπινο πρόσωπο.
Για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, την εγκατάλειψη και την αναποτελεσματικότητα.
Για να κάνουμε το Ηράκλειο ένα προάστιο με ποιότητα ζωής και κυρίως με ανθρώπινο πρόσωπο, που μπορεί να αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πόλης μας, την Ιστορία της, τα γεωφυσικά πλεονεκτήματα της, την παράδοση της.

Για να οργανώσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο- χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα-
Ένα Δήμο που μπορεί να παράγει έργο,
να αποδίδει οφέλη στο δημότη, στον κάθε πολίτη χωριστά.
Ένα Δήμο να λειτουργεί μονάχα για το συμφέρον της Πόλης μας και των συνδημοτών μας,
Για την επίλυση, όσο γίνεται , περισσότερων προβλημάτων.





Για την εξυπηρέτηση του πολίτη, που η λύση του προβλήματος του δεν θα είναι χάρη προς τον Δήμαρχο, ή τον Αντιδήμαρχο, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, αλλά υποχρέωση προς τον ΠΟΛΙΤΗ
με βασικούς άξονες που θεμελιώνονται όπως καταγράφονται και στο πρόγραμμα μας, σε 5 βασικές αρχές:
Της Συμμετοχής - της Διαβούλευσης - Της Διαφάνειας-Της Κοινωνικής Λογοδοσίας –
Της Ποιοτικής Αξιολόγησης, από το Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο αλφαβητικά εργαζόμενο.

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσές,
Η αποψινή μας συγκέντρωση σηματοδοτεί μια νέα, διαφορετική πορεία για την Πόλη μας…
Είμαστε απόψε εδώ, όχι γιατί μονάχα έχουμε το εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου,
αλλά γιατί έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες και βιώνουμε μαζί την ίδια σκληρή πραγματικότητα.

Είμαστε εδώ για να ανακτήσουμε, όσα μας στέρησε τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή,
για να κερδίσουμε όσα δεν κατάφερε εκείνη,
για να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση,
για να δηλώσουμε παρόντες, Απέναντι
σε όλους εκείνους που αποκλείουν όσους διαφωνούν και παραπλανούν όσους αναζητούν την αλήθεια.

Είμαστε όλοι εδώ, γιατί έχουμε ένα κοινό σκοπό:
Να κάνουμε την Πόλη μας πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο πολιτισμένη, πιο σύγχρονη. Μια πόλη πιο φιλική στον Πολίτη, στον κάτοικό της.

Απέναντι στην πορεία των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που οδηγούσαν την Πόλη μας χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό, εμείς στεκόμαστε με ευθύνη και υπευθυνότητα για την επίλυση των προβλημάτων με πολιτικό σχεδιασμό και ορίζοντα δεκαετίας.
Βάζουμε τέλος στην απογοήτευση των πολιτών
Βάζουμε τέλος στις χαμηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στο Δήμο μας επί σειρά ετών.
Απέναντι στην απουσία πολιτικής, στην επιλογή του πώς μας βόλευε και μας βολεύει κάθε φορά, αντιπαρατάσσουμε σχέδιο και πρόγραμμα, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.
Καθαριότητα, πράσινο, προσβάσιμα πεζοδρόμια, ελεύθεροι χώροι, φωτισμός, κυκλοφοριακό, στάθμευση είναι πρώτες προτεραιότητες
Βάζουμε οριστικά τέλος σε αλαζονικές συμπεριφορές, ευκαιριακές διαδρομές , παλαιοκομματικές πρακτικές και προσωπικές στρατηγικές.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟ


Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην αναποτελεσματικότητα, που αφορά στη διαχείριση και στη επίλυση των προβλημάτων, καθώς και στην έλλειψη διορατικότητας που πληρώνουν οι πολίτες του Ηρακλείου, πολύ ακριβά την τελευταία τετραετία.
Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουμε με τις πράξεις μας, μιαν άλλη αυτοδιοικητική αντίληψη για την Πόλη μας, που πρέπει να την αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις και να την υπηρετούμε με το ήθος μας και την συμπεριφορά μας.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Πόλης μας.
Τέρμα στα πειράματα και στα πειραματόζωα!
Το Ηράκλειο έχει ενεργούς πολίτες,
σκεπτόμενους πολίτες , ανήσυχους πολίτες, που
αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους και όχι κάποιοι
άλλοι, που αποφασίζουν μακριά από το Ηράκλειο,
για το Ηράκλειο… χωρίς το Ηράκλειο!!!

Είμαστε δύναμη ανατροπής,
είμαστε όμως και δύναμη συνένωσης,
όσων δυνάμεων θέλουν αλλαγή, μέσα από κοινούς πολιτικούς στόχους.
Γι' αυτό λέμε «όχι» στη στασιμότητα,
«όχι» στις δυνάμεις που παλεύουν να κρατήσουν το δήμο καθηλωμένο στο χθες,
«όχι» σε αυτούς που, αντί να βοηθήσουν στις αλλαγές, κρύβουν την αντίρρησή τους πίσω από καιροσκοπικές συμμαχίες, πρόσκαιρες συμπράξεις, και ατελείωτες προσωπικές ματαιοδοξίες,
«όχι» σε σωτήρες εφήμερους, περαστικούς,
που δεν γνωρίζουν την πόλη και τους πολίτες της
«όχι» σε εκείνους που θέλουν μέσα από το δήμο να λειτουργήσουν για το κόμμα τους και όχι για την πόλη μας , τη δική μας πόλη.

Απόψε κλείνουμε συμβολικά έναν κύκλο και ανοίγουμε έναν καινούργιο, για να βάλουμε τέλος σε ό,τι μας πληγώνει, σε ό,τι μας πήγε πίσω και να κοιτάξουμε μπροστά!
Στις 10/10 / του 10, ξεκινάμε μαζί αποφασιστικά από αυτό το χώρο, την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, μια νέα διαφορετική πορεία, για να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης 10ετίας. Να βγούμε από το τέλμα και το κατεστημένο, να έρθουμε σε ρήξη με το παλιό και το φθαρμένο. Για να κάνουμε το ΗΡΑΚΛΕΙΟ μια ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!
Όσο με αφορά προσωπικά, σαν υποψήφιος δήμαρχος αυτής της πόλης, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να αγωνιστώ για να είμαι καλύτερος και πιο χρήσιμος.

Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες,
με γνωρίζετε και σας γνωρίζω καλά. Τους περισσότερους από εσάς, σχεδόν όλους, με τα μικρά σας ονόματα.
Άλλωστε έχουμε συναντηθεί και ξανασυναντηθεί στη γειτονιά σας, πάνω στο πρόβλημα , μου ανοίξατε το σπίτι σας, την καρδιάς σας, και οφείλω να το πω, και θα το πω δημόσια,
ότι τώρα τις τελευταίες 20 μέρες που ξανασυναντιόμαστε στη γειτονιά, στη λαϊκή, στο καφενείο , πάλι και πάλι κανείς από εσάς δεν μου είπε «τώρα μας θυμηθήκατε»
Και απευθύνομαι σε όλους σας, στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από κομματικές ή πολιτικές επιλογές σε κεντρικό επίπεδο.

Θέλω να γνωρίζετε όλοι, πως πιστεύω σε μια νέα σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης Χωρίς διαχωρισμούς.
Δεν στηρίχθηκα ποτέ σε μηχανισμούς, ποτέ σε ομάδες. Συνομιλητής και κριτής μου, είναι η ίδια η κοινωνία των πολιτών. Όλοι εσείς, οι συνδημότες και συνδημότισσές μου.
Ξέρω ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη Χώρα μας και την Πόλη μας. Γνωρίζω ότι όλοι και όλες σας, αγωνίζεστε προσωπικά κάτω από αντίξοες συνθήκες, να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους σας, πληρώνοντας ένα τίμημα για το οποίο δεν έχετε καμιά ευθύνη.


Γι’ αυτό με νοιάζει , με ενδιαφέρει, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ, να χτίσει ένα δήμο που να υπηρετεί τον πολίτη, να τον βοηθά, να τον έχει και να τον νοιώθει συμπαραστάτη.
Αυτή τη σχέση ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να κρατήσουμε και να τιμήσουμε οι συνεργάτες μου και εγώ.
Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον, πάντα με τη δική σας έγκριση και την δική σας εμπιστοσύνη, αν με επιλέξετε Δήμαρχο της Πόλης μας στις 7 Νοεμβρίου.

Φίλες και Φίλοι,
Είμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές. Και το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Πόλη μας.
Σας καλώ όλους και όλες σας, να αγωνιστούμε για τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης μας.
Για να κάνουμε όλοι μαζί το ΗΡΑΚΛΕΙΟ μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.
Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και να ξαναδώσουμε στους πολίτες έμπνευση και προοπτική.

Είμαστε μια παράταξη με αναφορά στην Κοινωνία και στον Πολίτη, που δεν θέλει οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να αποτελούν ευκαιρία καταμέτρησης κομματικών συσχετισμών και εκλογικών ποσοστών με επιλογές προσώπων, που δεν έχουν ούτε γνώσεις, ούτε εμπειρίες, ούτε να επιδείξουν κάποιο έργο, κάποια διαδρομή σε αυτή την Πόλη.

Η διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων, δεν μπορεί να παραμένει καθηλωμένη σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών. Η κοινωνία ζητάει να κινείται προς τα εμπρός. Η σκέψη, ο λόγος μας, ιδιαίτερα οι πράξεις μας, πρέπει να βλέπουν μπροστά!
Η πολιτική χρειάζεται καθαρό λόγο, ευαισθησία και αλήθειες. Και η κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη να ακούσει αλήθειες. Είμαι βέβαιος όλοι εσείς, όλοι οι συνδημότες μας , γνωρίζουν ότι χωρίς πραγματικές τομές, αποφασίστηκες ρήξεις, τολμηρές προτάσεις
δ ε ν μπορούμε να προχωρήσουμε. Και για αυτό είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Ηρακλείου στις 7 Νοεμβρίου, θα επιλέξουν τη λύση της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας.

Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για το Ηράκλειο, ψηφίζουμε για αυτούς και αυτά, που αγαπάμε!

Ψηφίζουμε για μια ΠΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, με πολίτες που συμμετέχουν και δεν παρακολουθούν άλλους, να αποφασίζουν για αυτούς… χωρίς αυτούς.
Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για μια ικανή, δυναμική και αποτελεσματική Δημοτική Αρχή. Με άφθαρτα πρόσωπα στα κοινά , με εμπειρία, με όρεξη για δουλειά και αποτελεσματικότητα.
Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μέρα!

Από εδώ, σήμερα, παίρνουμε το μήνυμα αυτό και το μεταδίδουμε από στόμα σε στόμα, από πόρτα σε πόρτα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.
Να μην χάσουμε ούτε λεπτό!
Το Ηράκλειο χρειάζεται από τις 8 Νοεμβρίου, μια ικανή διοίκηση που να παράγει έργο, για την πόλη και τους πολίτες.
Χρειάζεται Δήμαρχο με γνώσεις και εμπειρία στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, με ήθος και αρετή. Το Ηράκλειο χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή,
που να έχει το Χρίσμα της τοπικής κοινωνίας και
όχι το χρίσμα ενός κόμματος.


Προχωράμε λοιπόν μπροστά!
Προχωράμε δυνατά!
Γιατί στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Στις 7 του Νοέμβρη με τη δική σας ψήφο, τη δική σας εμπιστοσύνη, θα είμαστε η Νέα Δημοτική Αρχή!
Γιατί στις 7 Νοέμβρη, Αποφασίζεις ΕΣΥ!
Εμπρός λοιπόν για να κάνουμε όλοι μαζί το ΗΡΑΚΛΕΙΟ “Μια πόλη να ζείς! “.
Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια!
Και οι καλύτερες νίκες, είναι οι πιο δύσκολες νίκες!
Σας ευχαριστώ όλους και όλες σας, από τα βάθη της καρδιάς μου για την πολύ μεγάλη, πρώτη συγκέντρωση, που επαναφέρει τα Δημοτικά πράγματα στην πρώτη γραμμή της ζωής της Πόλης, με ένα μεγάλο “ναι” στην παράταξη της ευθύνης!
Επιτρέψτε μου να σας ανακοινώσω ένα- ένα τα ονόματα από μικρόφωνο των συνυποψηφίων και συναγωνιστών μου, των υποψηφίων του συνδυασμού μας, για να τους δώσετε με το ζεστό σας χειροκρότημα κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν αυτό τον ωραίο αγώνα για σας… με εσάς!!!

Από το www.ekfrasi.net