ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Ένα αίτημα όλων όσων ζούμε στο Ηράκλειο έγινε πραγματικότητα, με την κατασκευή της πρώτης διάβασης πεζών στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ. Ένα αίτημα που διεκδικήσαμε όλοι μαζί για χρόνια μέσα από την «Επιτροπή κατοίκων για την Κεντρική Πλατεία» και αναδείξαμε συμβολικά με την κινητοποίηση μας ως «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου» πριν δύο εβδομάδες.

Η ευκολία με την οποία ξαφνικά σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές, το Ηράκλειο γεμίζει με διαβάσεις πεζών, είναι άλλη μια απόδειξη του ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ και της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ του Δημάρχου και της παράταξής του, τα τέσσερα αυτά χρόνια, απέναντι στους κατοίκους αυτής της πόλης και τις ανάγκες τους. Υποτιμά τη νοημοσύνη μας!

Κάθε κινητοποίηση  που καταλήγει σε λύση ενός πάγιου προβλήματος είναι μια νίκη, έστω και μικρή. Δεν πιστέψαμε φυσικά πως άλλαξαν όλα επειδή φτιάχτηκε μια διάβαση πεζών. Είμαστε όμως σίγουροι, ότι όσο η νοοτροπία που μας θέλει θεατές και η αντίληψη ότι πολίτης σημαίνει απλά μια ψήφος κάθε τέσσερα χρόνια θα ανατρέπεται στην πράξη, τόσο δυναμικότερα θα μπαίνουν οι ανάγκες μας στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της πόλης.