Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Κολυμβητηρίου της Λ. Ηρακλείου δίνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος δρομολογώντας την υπαγωγή του υπόγειου χώρου, επί της Λ. Ηρακλείου 400 στο νέο νόμο Ν. 3843-2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται η επιβολή προστίμων που επιβληθήκανε στο Δήμο λόγω λαθών που διέπραξε η διοίκηση προ του 2007.

Αναλυτικότερα, το Δεκέμβριο του 1996 επί δημαρχίας Γιώργου Μαστοράκου και επί προεδρίας της ΔΕΤΕΗΑ, Νίκου Μπάμπαλου διαπράχθηκε παράνομη αλλαγή χρήσης του χώρου που βρίσκεται επί της Λ. Ηρακλείου 400 και Χρυσανθέμων καθώς έγινε μετατροπή από υπόγειο χώρο στάθμευσης σε κολυμβητήριο.


Με την ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων του Σταύρου Γεωργόπουλου το 2007 ξεκίνησαν οι καταγγελίες για την παράνομη αυτή μετατροπή, καταγγελίες που οδήγησαν στην παρέμβαση εισαγγελέα, αφενός λόγω ακαταλληλότητας και έλλειψης επαρκών όρων ασφάλειας για τους αθλούμενους, έτσι υποχρεωθήκαμε από την εισαγγελική παραγγελία να σφραγίσουμε το κολυμβητήριο και αφετέρου επιβλήθηκε από την πολεοδομία πρόστιμο για όλα αυτά τα χρόνια ύψους 156.864,96 ευρώ και για κάθε χρόνο που δεν επιστρέφει στη νόμιμη χρήση 6.000 ευρώ.


Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και ο Ν. Μπάμπαλος, που παρανόμως προέβη σε αλλαγή χρήσης, με αποτέλεσμα σήμερα να πλήττεται οικονομικά ο Δήμος μας, μας κληρονόμησαν το πρόβλημα αυτό. Ο δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος ασκώντας αποτελεσματική πολιτική που στόχο έχει να εξορθολογήσει τα οικονομικά και να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων, προχωρά στην νομιμοποίηση του χώρου του κολυμβητηρίου με βάση το νέο νόμο για τους ημιυπαίθριους χώρους, μια εύστοχη κίνηση με την οποία επιστρέφουν παράλληλα στο δήμο μας όσα πρόστιμα κλήθηκε να πληρώσει για πολεοδομικές ατασθαλίες.


Από το www.dimarxe.gr