ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της 30ης Οκτωβρίου που αναφέρεται στη δήθεν πρεμούρα που έχει καταλάβει τη δημοτική αρχή για την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων περιέχει σειρά αναληθειών και ανακριβειών, οι οποίες πέραν των νομικών προβλημάτων που προκύπτουν για το Δήμο, δημιουργούν και ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα. Αναλυτικότερα, στο δημοσίευμα επιχειρείται να σαμποταριστεί η όποια προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα η πρόταση που υποβλήθηκε από το ΠΑΚΟΕ στις αρχές Αυγούστου αρχικά προέβλεπε 5 αναπτυξιακά προγράμματα και μετά από δίμηνο ενδελεχή έλεγχο της δημοτικής αρχής κατέληξε στη δημιουργία Ενυδρείου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, προγράμματα που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή –συμπολίτευση και αντιπολίτευση-, στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου.

Το επείγον της διαδικασίας οφείλεται στο ότι οι προτάσεις για τη δημιουργία των προαναφερομένων προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν στις αρχές του Δεκέμβρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΠΠΕΡΑ, LIFE +, και EDUCATION), προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι.
Με το δεδομένο ότι από τη λειτουργία του ενυδρείου σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εδώ και χρόνια στο Ο.Τ. 216, πέρα από τα έσοδα στο Δήμο που ανέρχονται ετησίως στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργήσει 70 νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την αγορά της περιοχής σε όλους τους τομείς. Το ίδιο θα συμβεί και με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που θα δημιουργηθεί στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, λειτουργώντας ταυτόχρονα με την παιδική χαρά που υφίσταται.

Αναφορικά με το συσχετισμό του ασυμβίβαστου του προέδρου του ΠΑΚΟΕ, κου Χριστοδουλάκη με του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, εάν διαβάσει ποιο προσεκτικά το άρθρο 43 του Καλλικράτη θα παρατηρήσει ο δημοσιογράφος του Χ-τύπου ότι αναφέρεται το άρθρο αυτό στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και όχι στους υπό εκλογή.

Τέλος, για το θέμα του κου Παπουτσή και επειδή η δήλωσή του επιδέχεται πολλών ερμηνειών, σας ενημερώνουμε ότι η απουσία του από τη Δημαρχιακή Επιτροπή οφείλεται στο ότι βρισκόταν από 12 ήμερο στα Ιωάννινα, καθώς έχει εγκατασταθεί εκεί η θυγατέρα του η οποία εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το www.zonews.gr