ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ" ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης του Ηρακλείου, με βροχή “προσκλήσεων” σε δημόσιο διάλογο από υποψήφιους Δημάρχους.

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή θετικά στην ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, διατυπώνοντας   ταυτόχρονα την ευχή να μην πρόκειται για απλό επικοινωνιακό τέχνασμα ενόψει των προσεχών εκλογών.

Μετά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις, ανταπαντήσεις ή και σιωπές από  υποψήφιους Δημάρχους και παρατάξεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Οι δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις έχουν και διεύθυνση και τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση. Επομένως, η εμμονή στον δήθεν διάλογο δια μέσω του τύπου, είτε έντυπου είτε ηλεκτρονικού, είναι πλέον εξόφθαλμο επικοινωνιακό παιχνιδάκι και μάλιστα κακού γούστου.

2. Σε ότι αφορά στη σημερινή γραπτή πρόσκληση του Δημάρχου για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι κινείται στα ίδια πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων. Πολύ περισσότερο που  αρκεί να ορίσει τον χρόνο και τον τόπο συνεδρίασης της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία δε λειτουργεί (και της οποίας τη σύγκλιση έχει ο ίδιος την ευθύνη ) ώστε να οριστικοποιηθεί κάθε λεπτομέρεια.

3. Με δεδομένο ότι ήδη έχουν προσκληθεί όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηρακλείου τόσο στη δημόσια τηλεόραση (ΕΤ1) την προσεχή Τετάρτη, όσο και στον ραδιοσταθμό Επικοινωνία 940FM την προσεχή Παρασκευή, προσκλήσεις που το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου έχει αμέσως  αποδεχτεί, ας πάψουν τα τεχνάσματα, η παραπληροφόρηση και η προσβολή τελικά της νοημοσύνης των πολιτών.