ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Την προτομή του διακεκριμένου Έλληνα αγιογράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου, παρουσίασε, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος παρουσία του Αρχιεσπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, εκλεκτών ακαδημαϊκών, απογόνων του τιμώμενου αλλά και πολυάριθμων δημοτών που αγκάλιασαν άλλη μία ευγενή πρωτοβουλία της νυν δημοτικής Αρχής.

Σε μία όμορφη, συνάμα διδακτική και γεμάτη μηνύματα εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι τίμησαν με την φυσική και πνευματική τους παρουσία τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Σταύρος Γεωργόπουλος, χαιρέτισε τους πολίτες, αναφέρθηκε και εξήρε το έργο του Φ. Κόντογλου, ίσως, σημαντικότερου εκπροσώπου της «Γενιάς του Τριάντα» ενώ απένειμε τιμητικές πλακέτες στους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία του Στ. Γεωργόπουλου ενώ με την σειρά του υπογράμμισε τη συμβολή του Φ. Κόντογλου στην τέχνη της αγιογραφίας.

Η εκδήλωση περατώθηκε με μουσικά ακούσματα και χορούς από τη Μικρά Ασία και τη Λέσβο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:




Το παραπάνω είναι το ένα σκέλος του τι συνέβη, σύμφωνα με το www.dimarxe.gr που παρέλειψε να αναφέρει την παρουσία των απλήρωτων εργαζομένων της ραδιοφωνίας στην όμορφη και συνάμα διδακτική και γεμάτη μηνύματα εκδήλωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενο.

Αν επισπευτείτε την συγκεκριμένη σελίδα θα δείτε διαφήμιση του Στ. Γεωργόπουλου ενώ συχνά πυκνά φιλοξενούνται θέματα που αφορούν τον δήμαρχο Ηρακλείου.
Αν κρίνουμε από το κείμενο έχουμε και εδώ μια αντικειμενική πηγή ενημέρωσης βασισμένη προφανώς σε οικονομική συναλλαγή η οποία γίνεται σε βάρος της αντικειμενικότητας.

Σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση που δεν «φαίνονται» στο κείμενο, όπως δεν εμφανίζονται οι ίδιες εικόνες στο video.