Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παραχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.


Παρουσία υποψηφίων του συνδυασμού “Όραμα για το Ηράκλειο” και εργαζομένων του Δήμου ο Δήμαρχος προχώρησε σε έναν μινι απολογισμό του έργου της τετραετίας ξεκινώντας από την κατάσταση που παρέλαβε την 1-1-2007 με έναν καταχρεωμένο Δήμο που αντιμετώπιζε κατασχέσεις από απλήρωτους προμηθευτές και την οποία αντιμετώπισε διαφυλάττοντας το κύρος του Δήμου.

Ο κ. Γεωργόπουλος είπε ακόμα πως όταν παρέλαβε τη διοίκηση δεν υπήρχαν μελέτες για εκτέλεση έργων στο Δήμο, ενώ η Δημοτική Αρχή στο διάστημα αυτό της τετραετίας πραγματοποίησε 30 μελέτες. Ακολούθως, τόνισε πως εξασφαλίστηκαν αυτή την τετραετία κονδύλια για την πραγματοποίηση έργων τόσο με κοινοτικά, όσο και με εθνικά κονδύλια από την περιφέρεια, τη Νομαρχία και το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”. “Έτσι άρχισε να προχωράει αμυδρά η ανάπτυξη του Δήμου” σημείωσε ο Δήμαρχος για να αναφερθεί έπειτα στην έλευση της μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει η διοίκηση με συνετή διαχείριση.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως το μέλλον των εργαζομένων του Δήμου είναι διασφαλισμένο όσο είναι εκείνος στα ηνία του Δήμου και επανάλαβε τη δέσμευση του πως κανείς δεν θα χάσει τη θέση του. Στη συνέχεια ανάφερε κάποιες από τις παρεμβάσεις της διοίκησης όπως την αποκατάσταση του προβλήματος με τα νερά της βροχής στην υπόγεια διάβαση, την ενίσχυση του πρασίνου στην κεντρική πλατεία την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις εισόδους της πόλης, τον εκσυγχρονισμό των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και τις επισκευές στα σχολεία.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην “ανθρωποκεντρική” πολιτική της Δημοτικής Αρχής αναφέροντας τις απαλλαγές ευπαθών κοινωνικών ομάδων από την καταβολή τελών, την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες, τις δωροεπιταγές και τα γεύματα αγάπης, μεταξύ άλλων. Μάλιστα κάλεσε δημοσιογράφους και πολίτες να συγκρίνουν αυτά που επιτέλεσε η Δημοτική Αρχή με το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006.  “Ποιος δήμος στην Ελλάδα έχει διαμορφώσει τέτοια κοινωνική πολιτική αυτή την τετραετία;” αναρωτήθηκε για να υψώσει στη συνέχεια τους τόνους κάνοντας αναφορά σε ένα... αγαπημένο προεκλογικό θέμα τους εργολάβους: “Εγώ δεν έχω εργολάβους. Άλλοι κάνουν συγκεντρώσεις που τις πληρώνουν εργολάβοι. Εμένα με πολεμούν κάποιοι εργολάβοι γιατί θέλουν να αυξήσουν το συντελεστή δόμησης κατά ένα όροφο, αλλά εγώ το Ηράκλειο δεν θα το κάνω Κυψέλη”.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως δεν ξεχνά την καταγωγή του και το γεγονός πως προέρχεται από μια πολύτεκνη οικογένεια εννέα παιδιών και ότι χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά στη ζωή του. Ακολούθως, επανέλαβε την εξαγγελία του ότι θα απαρνηθεί το μισθό του Δημάρχου, τονίζοντας πως τα εισοδήματα που διαθέτει ο ίδιος και η γυναίκα του είναι αρκετά. 

“Σε άλλους υπαγορεύουν τα κόμματα τι θα κάνουν”
Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για την αποχώρηση του κ. Παπουτσή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.  “Τα μηνύματα μας τα δίνει η κοινωνία και τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς. Όταν η κοινωνία σου περιορίζει το ηθικό και σε απογοητεύει από εκεί και πέρα κάποια δικαιολογία θα βρεις να πεις κάτι.

Εγώ δεν θα πω περισσότερα πράγματα. Την ώρα της μάχης όποιος είναι ρίψασπις, και δεν αναφέρομαι υποχρεωτικά στον κ. Παπουτσή καθώς είναι γενικότερη η τοποθέτηση μου, αποδοκιμάζεται από κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ότι νυν υπέρ πάντων ο αγώνας”.

Ο Χ-τύπος ζήτησε από τον Δήμαρχο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τα υπονοούμενα που έχει αφήσει σε  πρόσφατες δημόσιες ομιλίες του για την αποχώρηση των στελεχών της παράταξης καθώς είχε αφήσει να εννοηθεί πως κάποιοι έφυγαν επειδή δεν τους ικανοποίησε τις επιθυμίες. Τον ρωτήσαμε λοιπόν σε ποιους αναφέρεται και ποιες ήταν αυτές οι επιθυμίες.  “Aν ικανοποιείς όλες τις επιθυμίες σε μια ομάδα ανθρώπων, ξέρετε κανέναν να φεύγει; δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αυτά τα παιδιά ακόμα και σήμερα τα αγαπώ γιατί αποτέλεσαν δική μου επιλογή.

Αν η επιλογή μου ήταν καλή, ή όχι θα το κρίνει ο λαός. Αυτό που μπορώ εγώ να υποστηρίξω, είναι ότι εκείνη η περίοδος μου έδωσε ένα καλό μάθημα. Με συνέτισε σε πολύ μεγάλο βαθμό” ήταν η απάντησή του. “Στο Ηράκλειο και ειδικά στο χώρο το δικό μας δεν περισσεύει κανένας. Σε εμάς, δεν υπαγορεύει η Ρηγίλλης τι θα κάνουμε. Σε άλλους υπαγορεύουν τα κόμματα τι θα κάνουν. Εμείς κινηθήκαμε με ευχέρεια πολιτική με ελευθερία χωρίς δουλείες και κομματικές δεσμεύσεις” τόνισε ακολούθως.

Ο κ. Γεωργόπουλος είπε πως τόσο ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νώντας Σπυρόπουλος, όσο και ο έτερος υποψήφιος του χώρου κ. Νίκος Μπάμπαλος έχουν “κάποια κενά”. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εις βάρος του δεύτερου τονίζοντας πως δεν μπορεί, να αποποιηθεί πως χρεώνεται τα “14/16 της παρακμής του Δήμου” σαν μέλος της διοίκησης του κ. Μαστοράκου. Πάντως, για τον πρώην Δήμαρχο είπε πως αναγνωρίζει ότι αποτελεί μια “προσωπικότητα για το χώρο της Αυτοδιοίκησης” ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη συμμετοχή του όπως και του κ. Κουτρούλη στο ψηφοδέλτιο του κ. Σπυρόπουλου.  

Από το www.xtypos.gr