ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης «Όραμα για το Ηράκλειο» έκανε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης κ. Σταύρος Γεωργόπουλος την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε εν μέσω βροχής με αγιασμό του εκλογικού κέντρου για να πάρει στη συνέχεια το λόγο ο κ. Γεωργόπουλος που ξεκίνησε την ομιλία του βάλλοντας κατά του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Πάνω από το Δήμο και τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής είναι η πατρίδα και κάποιες αναλλοίωτες αρχές που δεν εξαργυρώνονται και δεν εκποιούνται. Αυτές τις αρχές θα  υποστηρίξουμε στην προεκλογική περίοδο” είπε και κάλεσε τους συνυποψηφίους του  να δηλώσουν καθαρά, μέσα από δημόσιο διάλογο, αν αποδέχονται ή όχι το Μνημόνιο και να μην κρύβονται. Σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση ο Δήμαρχος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του αναφέροντας μάλιστα ότι όλες οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις φέρνουν μπροστά στην πρόθεση ψήφου την παράταξη. “Υπάρχει όμως μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων και πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτούς” συμπλήρωσε.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αποτέλεσε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης αυτήν την τετραετία και της πορείας όλων, σχεδόν, των θεμάτων του Δήμου. Στον οικονομικό τομέα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή πέτυχε να  μειώσει τις υποχρεώσεις του Δήμου κατά 5 εκ. ευρώ, αύξησε το ταμειακό  υπόλοιπο του Δήμου και τα εισπραχθέντα έσοδα από το 2007 έως και το 2009. “Επιδιώξαμε την οικονομική εξυγίανση των δημοτικών επιχειρήσεων που ηταν καταχρεωμένες δεν είχαν ούτε ασφαλιστική ούτε φορολογική ενημερότητα και το πετύχαμε....μεταφέραμε 234 στο Δήμο κατοχυρώνοντας τους” είπε για τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Περνώντας στην καθημερινότητα των πολιτών μίλησε για τα 2 ΚΕΠ που διαθέτει πλέον ο Δήμος, όταν το 2007 δεν υπήρχε κανένα, τη σύσταση γραφείου καθημερινότητας του πολίτη, τη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από την πλευρά του Δήμου, την ανάπλαση πλατειών, αθλητικών γηπέδων και άλλων κοινόχρηστων χώρων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης απορριμμάτων, μεταξύ άλλων.

Για το επίπεδο της καθαριότητας είπε πως, αν και  είναι καλύτερο από τότε ανέλαβε ο ίδιος τη διοίκηση, δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό το γεγονός το απέδωσε  στην έλλειψη προσωπικού και εδώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει η διοίκηση για ενίσχυση μόνιμου προσωπικού και οι οποίες έχουν κολλήσει στο ΑΣΕΠ.  Ακολούθως κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την αντιπολίτευση που δεν δέχθηκε την πρόταση του για πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας προσωρινά μέχρι να προσληφθούν οι μόνιμοι. 

Ο Δήμαρχος μίλησε, επίσης, για τις αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν σε διάφορες περιοχές και δρόμους (όπως στις Πλαπούτα και Ωραιοπούλου), την παρέμβαση στο ρέμα Κατσαούνη, τις εργασίες που έγιναν στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού.  Υπογράμμισε ακόμα τις κινήσεις που έγιναν για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών όπως την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ειδικών ομάδων και την παροχή ειδών στους απόρους μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Από την ομιλία του δεν έλλειψαν για μια ακόμα φορά τα καρφιά προς αυτούς που αποχώρησαν από το συνδυασμό. “Αυτοί που δεν έχουν δει ποτέ τους αεροπλάνο ήθελαν να κάνουν τους πιλότους” ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του αν και τους απηύθυνε κάλεσμα, έστω και τώρα, να δώσουν τα χέρια και να κατέβουν ενωμένοι στις εκλογές.

Προς το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, αποκάλυψαν τα σχέδια της διοίκησης για τη δημιουργία ενυδρείου (!), πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, πισίνας και πίστας scateboard στο Ο.Τ. 216 (στην οδό Πευκών).
   
Ρίψη αυγών
Η ομιλία του κ. Γεωργόπουλου διακόπηκε στο ξεκίνημα της από τη ρίψη αυγών που πέταξαν άγνωστοι δίπλα στην εξέδρα που μιλούσε ο Δήμαρχος προκαλώντας την οργή των πολιτών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. “Αυτό είναι το ήθος και η συμπεριφορά εκείνων που διεκδικούν τη Δημοτική Αρχή στο Ηράκλειο. Ο καθένας ό,τι έχει ρίχνει. Εμείς ρίχνουμε έργα και πολιτισμό και αυτοί ρίχνουν κότες” ήταν το σχόλιο του Δημάρχου.  

Τα ονόματα των υποψηφίων
Στο τέλος ο κ. Γεωργόπουλος ανάγνωσε τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού. Ανάμεσα τους βρίσκουμε τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, Μίλτο Βαφειαδάκη, Δημήτρη Παπουτσή, Δημήτρη Τσαπραζλή, Γιάννη Γκίκα και Νίκη Σαρηγιαννίδου. Επίσης, υποψήφιος είναι και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναίκου, κ. Τάκης Λουκανίδης.

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων είναι:
Θανάσης Αθανασόπουλος, Δήμητρα Αναγνωστοπούλου Μούτση, Μίλτος Βαφειαδάκης, Τόνια Βοζίκη, Γιάννα Βούτσα, Νίκος Βωβός, Γιάννης Γκίκας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, Παρασκευή Γοργόσογλου-Ιωάννου, Αθηνά Γρηγορίου, Αναστάσιος Δαμιανίδης, Άντζελα Δημητρούλη, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Φώτης Ζαρμακούπης, Πέτρος Ζέρβας, Απόστολος Ζώτος, Σοφία Λάτσινου, Γιάννης Λύκος, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Κυριάκος Μακρής, Γιώργος Μάνδαλος,  Μαρία – Ιουστίνη (Μάιρα) Μαραγκού, Λιάνα Ματιάτου-Καρατζά, Στέλιος Μαυράκης, Τάκης Λουκανίδης, Γεωργία Ξανθάκη,  Πέτρος Ξενόπουλος, Στάθης Ορτουλίδης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Παπουτσής, Δημήτρης Πράνταλος, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Νίκος Σταθόπουλος, Δημήτρης Τσαπραζλής, Πέτρος Φράγκος, Μιχαηλ Χελιώτης, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, Παναγιώτης Ψαρρέας.

Στήριξη από Παπαθεμελή

Μετά τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προς τον κ.  Γεωργόπουλο, και ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής και η “Δημοκρατική Αναγέννηση” τάσσονται επίσημα στο πλευρό του, όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής.

«Η στήριξη αυτή μας δίνει δύναμη γιατί ερμηνεύεται ως αναγνώριση του πολύτιμου έργου που έχουμε υλοποιήσει για τους δημότες αλλά και ως ώθηση για τη συνέχιση της ανθρωποκεντρικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία» επισημαίνει ο Δήμαρχος προσθέτοντας ότι «το χρίσμα το παίρνουμε από τον ίδιο το λαό».

Από το www.xtypos.gr