ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 60% ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

4000 ψήφους παραπάνω από τον πρώτο γύρο πήρε η “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” που στηρίχτηκε από ψηφοφόρους και στελέχη άλλων συνδυασμών ενώ η διείσδυση του κ. Σπυρόπουλου στις άλλες παρατάξεις ήταν πολύ μικρή.
 Ο Παντελής Βλασσόπουλος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής μετά τη πανηγυρική επικράτηση του συνδυασμού “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο συνδυασμός του κ. Βλασσόπουλου συγκέντρωσε το 58,73% των ψήφων έναντι μόλις 41,27% που πήρε ο συνδυασμός “Ηράκλειο-Η Πόλη μας” του κ. Νώντα Σπυρόπουλου. Από τα νούμερα των ψήφων βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο κ. Βλασσόπουλος στηρίχτηκε από τους περισσότερους ψηφοφόρους των άλλων συνδυασμών που πήγαν να ψηφίσουν καθώς πήρε 4100 ψήφους παραπάνω από το δεύτερο γύρο (από 4369 έφτασε τους 8488) ενώ ο κ. Σπυρόπουλος πήρε περίπου μόνο 1500 ψήφους περισσότερους (από 4.475 έφτασε τους 5965).

Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί οι περισσότεροι συνδυασμοί να άφησαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά υπήρξαν στελέχη παρατάξεων που στήριξαν τον κ. Βλασσόπουλο, ιδιαίτερα από το συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Γεωργόπουλου ο οποίος ήταν ο μόνος που έδωσε φανερά γραμμή για το δεύτερο γύρο ζητώντας ψήφο καταδίκης της ΑΚΕΠ λόγω της παρουσίας των στελεχών που είχαν αποχωρήσει από το συνδυασμό “Όραμα για το Ηράκλειο”. Από μια πρώτη ανάγνωση βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο κ. Βλασσόπουλος πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων του “Οράματος”, ένα μεγάλο ποσοστό του ψήφων του κ. Μπάμπαλου (με ένα κομμάτι να πηγαίνει και στον κ. Σπυρόπουλο) και ίσως ένα μικρό κομμάτι από τους αριστερούς συνδυασμούς. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης στελεχών του κ. Μπάμπαλου από κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ώστε να στηριχτεί η υποψηφιότητα Σπυρόπουλου αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, κάτι που φάνηκε και στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλεφθεί το μεγάλο ποσοστό της αποχής που ξεπέρασε το 50%, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων (φτάνοντας σχεδόν το 10% επί των ανθρώπων που προσήλθαν να ψηφίσουν), κάτι που δείχνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Δίκτυο Πολιτών” είτε δεν προσήλθε στις κάλπες είτε απέφυγε να ψηφίσει κάποιον από τους δύο μονομάχους στο δεύτερο γύρο.     

Παντελής Βλασσόπουλος: “Η κοινωνία του Ηρακλειου βάζει μπροστά τα παιδιά της”
Τη βραδιά των εκλογών το τοπίο στο Ηράκλειο είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς και αυτό οδήγησε πολύ κόσμο έξω από το εκλογικό κέντρο της “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” στην οδό Νεότητος με τη διάθεση όλων να είναι εορταστική. Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής που παρατηρήθηκε ήταν το γεγονός πως έκλεισε η οδός Νεότητος στη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου.

Όταν οριστικοποιήθηκε το θριαμβευτικό αποτέλεσμα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος μίλησε ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό κέντρο τονίζοντας τα εξής: “Σήμερα το Ηράκλειο γυρίζει σελίδα. Η κοινωνία των πολιτών του Ηρακλείου είπε όχι σε ό,τι μας χωρίζει και επιβράβευσε ό,τι μας ενώνει. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους υπερψήφισαν την πρόταση μας. Συγχαίρω όλους του νέους Δημοτικούς Συμβούλους. Από 1η Ιανουαρίου δουλεύουμε όλοι μαζί για το Ηράκλειο της επόμενης ημέρας. Ευελπιστώ στη δημιουργική παρουσία του κ. Σπυρόπουλου, του κ. Μπάμπαλου, του κ. Γεωργόπουλου, του κ. Λυκούρα και της κας Κατσινοπούλου.

Η Κυριακή των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου είναι μια ημέρα σημαδιακή γιατί η κοινωνία του Ηρακλείου βγάζει μπροστά τα παιδιά της. Είναι μια ημέρα σημαντική γιατί η κοινωνία των πολιτών παίρνει στα χέρια της το παρόν και το μέλλον της καθημερινότητας της. Σας υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων. Η πιο μεγάλη ώρα είναι αυτή που ξεκινάμε. Σας ευχαριστούμε”.

Μετά το τέλος της ομιλίας του άρχισε το πάρτι με τους φίλους της παράταξης  να το ρίχνουν στο χορό έξω από το εκλογικό κέντρο, ενώ ο νέος Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης κ. Γιώργος Βλαντής και οι συνεργάτες τους έγιναν αποδέκτες συγχαρητηρίων και επευφημίων του κόσμου.  

Νώντας Σπυρόπουλος: “Θα είμαι παρών και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο”
Βαρύ ήταν το κλίμα λίγα μέτρα πιο δίπλα στο στρατόπεδο του έτερου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, κ. Νώντα Σπυρόπουλου. Στο επιτελείο του υπήρχε η προσδοκία πως θα πηγαίναμε το βράδυ της Κυριακής σε ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο συνδυασμών, κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε. Και παρά τη προσωπική δυναμική που ανέπτυξε ο κ. Σπυρόπουλος στις 50 ημέρες που έκανε προεκλογική εκστρατεία τελικά φαίνεται να πλήρωσε το γεγονός ότι εμφανίστηκε καθυστερημένα στο πολιτικό σκηνικό της πόλης με αμφιλεγόμενες διαδικασίες ενώ φαίνεται ότι τελικά δεν κατάφερε να συσπειρώσει το σύνολο των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.

Πάντως ο ίδιος σε δήλωση του στο Χ-τύπο δήλωσε “παρών” στην επόμενη μέρα του Δήμου: “...Θεωρώ ότι η αποτυχία μας τη δεύτερη Κυριακή είναι αποτέλεσμα ενός χάσματος που υπήρξε στη δημοκρατική παράταξη. Εγώ θεωρούσα ότι η εντολή που είχα πάρει ήταν να κλείσω αυτό το χάσμα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το κάνω. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Παντελή Βλασσόπουλο και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το Ηράκλειο.

Έχω ενστάσεις για το πόσο θα μπορέσει αυτή η ανομοιογενής παράταξη να μπορέσει να επεξεργαστεί πολιτικές που να βρίσκουν σύμφωνες τις διαφορετικές ομάδες που υπάρχουν εκεί μέσα...εγώ θα συνεχίσω την παράταξη μου. Το οφείλω σε όλα τα νέα παιδιά που έχω βάλει. Πιστεύω ότι πράγματι υπήρξε εκλογή παραγόντων και όχι της κοινωνίας, κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Δεν είμαι πικραμένος.

Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και από το το πολιτικό πλαίσιο διαφάνειας, αξιοκρατίας που είχα βάλει και έγινε αποδεκτό από την παράταξή μου. Μέσα από εκεί διαπαιδαγωγήθηκαν και οι Δημοτικοί μου Σύμβουλοι και σε αυτό το πλαίσιο της πολιτικής που έχω βάλει θα συνεχίσω να επεξεργάζομαι λύσεις και προτάσεις και θα έχω μια πολύ καλή και θετική ενέργεια την οποία θα καταθέτω κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαι παρών και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα είμαι κοντά σε όλα τα καυτά θέματα που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος...θέλω τέλος να πω στους εργαζόμενους του Δήμου ότι θα είμαι κοντά τους με στόχο την αξιοκρατία και τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις.”  

Από το www.xtypos.gr

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το www.zonews.gr 








  

















Από το www.zonews.gr