ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ευχαριστώ από καρδιάς τους πολίτες του Ηρακλείου που την 7η Νοεμβρίου στήριξαν τον δημοτικό συνδυασμό «Όραμα για το Ηράκλειο» και έδειξαν εμπιστοσύνη στο έργο μας. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας και της προεκλογικής περιόδου επιμείναμε αποφασιστικά, με ήθος και εντιμότητα, στην ανάδειξη του πολύπλευρου έργου που προσφέραμε και στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που είχαν οδηγήσει σε μαρασμό την πόλη και τους πολίτες.


Βούλησή μας ήταν με προγραμματικές θέσεις και δράσεις ουσίας να προχωρήσουμε με την ίδια δυναμική, αντιπαρερχόμενοι βερμπαλιστικές τοποθετήσεις και προγραμματικές θέσεις που οικειοποιούνταν και σφετερίζονταν το δικό μας έργο.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καθαρή συνείδηση ότι παραμείναμε συνεπείς στις αρχές μας και ότι προσφέραμε σημαντικό έργο, το οποίο, κατά κοινή ομολογία, δεν παρήχθη σε τόσο μεγάλο εύρος σε καμία άλλη παρελθούσα τετραετία. Σημειωτέον πως σε 4 χρόνια, μόνο, Διοίκησης κατορθώσαμε και κάναμε την υπέρβαση, επιτυγχάνοντας 8πλασιο έργο συγκριτικά με τον ισολογισμό του Δήμου. Μάλιστα, αν και παραλάβαμε οικονομική κρίση, δημοτική και εθνική, θεωρήσαμε καθήκον μας να χαράξουμε κατεξοχήν ανθρωποκεντρική και αναπτυξιακή πολιτική, με στόχο οι πολίτες του Ηρακλείου να αισθανθούν ασφαλείς και μαζί να συνεχίσουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο που υποσχεθήκαμε σε όλους εσάς. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, διαπιστώνω πως η πλειοψηφία των πολιτών του Ηρακλείου δεν ήθελε να δει ούτε την προσπάθεια που καταβάλλαμε ούτε το έργο που παράγαμε, ούτε τις αρχές που πρεσβεύουμε.

Δεν κρύβω βέβαια την έκπληξή μου από τα εκλογικά αποτελέσματα. Παρόλο που ήταν αναμενόμενη η αποχή και η απαξίωση των πολιτών για την πολιτική, δεν περίμενα οι πολίτες του Ηρακλείου να εμπιστευτούν με την ψήφο τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από ανεντιμότητα, απειρία, έλλειψη πολιτικής επιχειρηματολογίας και διοικητικής ικανότητας. Πιστεύω πως ο χαμένος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σίγουρα δεν είναι το «Όραμα για το Ηράκλειο», αλλά οι πολίτες του Ηρακλείου, οι οποίοι καταδικάζουν το Ηράκλειο ξανά σε μια καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, στην οποία θα πρυτανεύουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, η λασπολογία και η εσωστρέφεια.

Στοιχεία τα οποία ξεχώρισαν ήδη κατά την προεκλογική περίοδο σε ομάδα «ομοϊδεατών» που στερούνται επιχειρημάτων και ήθους, κατευθύνοντας την κοινή γνώμη υπογείως και με αθλιότητες που δημοσίευαν. Παρόλο που σέβομαι την λαϊκή εντολή, εύχομαι να μην μετανιώσει ο ηρακλειώτικος λαός για την επιλογή του. Εύχομαι να μην διαπιστώσει τα λάθη των επιλογών του και να μην αντιληφθεί ότι χειραγωγήθηκε από ικανούς επικοινωνιολόγους. Εύχομαι πραγματικά να διαψευστώ για το καλό της πόλης μας.

Δυστυχώς όμως η πορεία της πόλης μας είναι προδιαγεγραμμένη, εφόσον οι πολίτες κάνουν το λάθος και στις 14 Νοεμβρίου εμπιστευτούν ανθρώπους που λειτούργησαν εξαρχής διασπαστικά. Έστω και αυτή τη στιγμή οφείλουν οι δημότες να αφυπνιστούν και να αποδοκιμάσουν με τη ψήφο τους αποστάτες, οι οποίοι σπίλωσαν με ανυπόστατα ψεύδη την υπόληψη και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μόνο έργο παρήγαγαν για την πόλη του Ηρακλείου..

Αποστάτες οι οποίοι λειτούργησαν με εσωστρέφεια, παρόλο που ουδέποτε διαφώνησαν με την πολιτική μας, όταν είχαν τη δυνατότητα αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντ’ αυτού επέλεξαν χάριν της ματαιοδοξίας τους να επικαλούνται προφάσεις για να υλοποιήσουν το αρχικό τους σχέδιο και να δικαιολογήσουν τις ανέντιμες πράξεις τους, οι οποίες αφορούσαν την αποδόμηση αξιόλογων ανθρώπων που ηγούνταν ενός δυνατού συνδυασμού. Λυπάμαι που άνθρωποι με τους οποίους συνορκιστήκαμε και τους εμπιστευτήκαμε αξιώματα, δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη μας και μας πολέμησαν υπογείως. Λυπάμαι που οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι δεν θα τιμήσουν και την εμπιστοσύνη του λαού του Ηρακλείου και θα αποδειχτούν ανεπαρκείς. 

Επειδή διακυβεύεται το μέλλον του Ηρακλείου, το μέλλον όλων εμάς που κατοικούμε στην πόλη αυτή και έχουμε μοχθήσει για να πρωταγωνιστεί η πόλη μας, με την ανακοίνωση αυτή σκοπό έχουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, ώστε να καταλήξουν στις καλύτερες δυνατές επιλογές. Για το λόγο αυτό προτείνω στους πολίτες να αποδοκιμάσουν τους συκοφάντες, να αποθαρρύνουν την λασπολογία και τις υπόγειες διαδρομές. Προτείνω να μην εμπιστευτούν ανθρώπους που, την ίδια στιγμή που επικαλούνταν συνεργασία και ομοψυχία, αποδομούσαν για προσωπικούς λόγους μια παράταξη που μετά από πολλές δεκαετίες κέρδισε τον Δήμο Ηρακλείου.

Στους πολίτες εκείνους που ψήφισαν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας και πίστεψαν στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό έργο στην πόλη του Ηρακλείου δηλώνουμε πως εμείς ακόμη και από την θέση της αντιπολίτευσης δεν θα εγκαταλείψουμε το Ηράκλειο στα χέρια εκείνων που προσεταιρίστηκαν για ίδιο συμφέρον το έργο που παράγαμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πλάι στον πολίτη που μας έχει ανάγκη, όπως άλλωστε το πράξαμε μέχρι και σήμερα, με ήθος και συνέπεια. Θα εξακολουθήσουμε να αποτελούμε εργάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης προτάσσοντας το γενικό συμφέρον έναντι των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Συμφερόντων που τελικά είχαν προδιαγράψει την πορεία για εμάς χωρίς εμάς.

Οι ψηφοφόροι μας έχουν και γνώση και κρίση και γνωρίζουν τι θα πράξουν.