ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΒΙΔ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Στον Επικοινωνία 94fm και την εκπομπή των Δημοτικών Διαπλοκών, το μαγκαζίνο της τοπικής αυτοδιοίκησης που μεταδίδεται καθημερινά στις 09.00, παραχώρησε συνέντευξη ο γραμματέας της «ΑΚΕΠ Ηράκλειο Επόμενη Μέρα» Ανδρέας Δαβίδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:
«Αυτές οι εκλογές είχαν ένα αποτέλεσμα πρωτοφανές για το Ηράκλειο. Συνήθως ξέραμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα αφού βλέπαμε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, γνωρίζαμε και το αποτέλεσμα και για τις δημοτικές. Έτσι κύλησαν από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι πολίτες του Ηρακλείου έδωσαν απάντηση. Αποφάσισαν οριστικά και αμετάκλητα να γυρίσουμε σελίδα. Τα δοκιμασμένα και αποτυχημένα σχήματα που διοίκησαν το δήμο τα τελευταία χρόνια, που είχαν πίσω τους κομματικούς μηχανισμούς και δεν προσέφεραν τίποτα ουσιαστικό στο δήμο. Ήρθε η ώρα άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες – ορισμένες φορές- πολιτικές αντιλήψεις να συζητάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τα προβλήματα της πόλης και να συμφωνούμε… Είχαμε το κουράγιο και τα κότσια να σε θέματα αυτοδιοικητικά να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα μας και τους πολιτικούς μας χώρους και να πούμε εδώ στο Ηράκλειο προηγούνται τα προβλήματα τα δικά μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
«Έχουμε βάλει κάποιους στόχους. Πρωταρχικός στόχος είναι η πόλη να είναι καθαρή. Το Ηράκλειο που οραματιζόμαστε εμείς είναι ένα Ηράκλειο φιλικό προς τους πεζούς, με σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι πολλά τα ζητήματα για τα οποία πρέπει να μπούμε σε συζήτηση με τους πολίτες, δεν θα κάνουμε κάτι μόνοι μας. Να λύσουμε προβλήματα που είναι χρόνια. Να απεγκλωβιστεί από τα αυτοκίνητα η κεντρική πλατεία,  αντί να εγκλωβιστεί με υπόγεια γκαράζ, γενικά στο κυκλοφοριακό θα παρουσιάσουμε ένα σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την πόλη. Αυτός ο σχεδιασμός θα είναι συνάρτηση των γύρω δήμων. Οποιαδήποτε κίνηση κάνεις πρέπει να έρχεσαι σε επικοινωνία για να μπορούν να βρίσκονται διέξοδοι για τα την κίνηση. Εμείς ήμαστε κάθετα αντίθετοι στην λογική της στεγανοποίησης γιατί αν και ο δήμαρχος της Μεταμόρφωσης αποφασίσει στεγανοποίηση να δω πως θα βγεις στην Εθνική Οδό! 

«Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο στην πολιτική, υπάρχει και το γκρίζο. Ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας εξ αρχής ότι για ζητήματα που οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη δεν πρόκειται να δώσουμε τίποτα σε ιδιώτες. Ούτε η καθαριότητα θα πάει σε ιδιώτες ούτε οτιδήποτε αφορά την ανταποδοτικότητα των τελών. Όμως αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να περάσει ένας υπόγειος δρόμος κάτω από την πλατεία, από την  Μελίνας Μερκούρη μέχρι τη Μαρίνου Αντύπα τότε θα απευθυνθούμε στους ιδιώτες. Θα πάμε στην αυτοχρηματοδότηση και στη συγχρηματοδότηση, δεν έχουμε ταμπού και δεν έχουμε δόγματα εμείς κοιτάμε αυτό που είναι καλό για την πόλη. »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδώσουμε στους πολίτες τα χρήματα που δίνουν στο δήμο μέσω της ΔΕΗ. Αυτά τα ανταποδοτικά τέλη, πρέπει κάποια στιγμή να ανταποδώσουν. Πρέπει καταρχήν να δούμε τι θα βρούμε στο δήμο. Μην φανταστείτε ότι πρόκειται να πούμε ότι βρήκαμε καμένη γη. Όποιοι φταίνε θα το πούμε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν απαλλάσσει εμάς από την ευθύνη του τι θα κάνουμε. Όσον αφορά το κοινωνικό παντοπωλείο, θα ψάξουμε καταρχάς να δούμε πως έγινε. Διαβάζουμε ότι έχουν γίνει καταγγελίες ότι κάποιοι παίρνουν τρόφιμα και τα πάνε αλλού… Κοινωνικό παντοπωλείο delivery δεν υπάρχει.

Για να γίνει κοινωνικό παντοπωλείο πρέπει καταρχήν να δουλέψει λογιστικά να έχει κάποια αποθήκη, και κάθε πακέτο να πηγαίνει με υπογραφή σε μια λίστα ανθρώπων. .. Αν ο καθένας ανοίγει την πόρτα και βουτάει ένα σακουλάκι και το πάει στον ψηφοφόρο του δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι άμεση ανάγκη, είναι προτεραιότητα, και πρέπει να δουλέψει σωστά με διαφάνεια, και έτσι θα δουλέψει.»

Ακούστε την συνέντευξη:

 

Από το www.94fm.gr