ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι προεκλογικές ομιλίες με την ομιλία του Στ. Γεωργόπουλου και την ομιλία του Νώντα Σπυρόπουλου που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.
Ο Στ. Γεωργόπουλος στην συγκέντρωση του είχε μέσο όρο ηλικίας 70-75 χρονών, μάλιστα είχαν τοποθετηθεί και πτυσσόμενα καθίσματα για να αποφύγουν οι παρευρισκόμενοι την ορθοστασία.  Η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική με δεδομένο ότι ο νυν δήμαρχος έχει στην διάθεση του έναν μηχανισμό μέσω δήμου τον οποίο τον δουλεύει τους τελευταίους 2 μήνες, από τότε που εγκαταστάθηκε η σύζυγος του στο γραφείο δημάρχου.

Από την άλλη πλευρά της πλατείας γίνονταν η ομιλία του Νώντα Σπυρόπουλου στην Πεύκων η οποία και αυτή δεν είχε μάλλον τον κόσμο που θα περίμεναν. Και σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιήθηκε μηχανισμός με την βοήθεια του κεντρικού ΠΑΣΟΚ αλλά τελικά οι δημότες όπως έδειξαν τα πράγματα δεν ανταποκρίθηκαν.

Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα.
Τελικά οι προεκλογικές συγκεντρώσεις γίνονται για εκείνους που δεν είναι παρόντες.
Για να βγουν μερικές φωτογραφίες από συγκεκριμένες γωνίες που θα φαίνεται ότι υπήρχε κόσμος, για να βγουν την επόμενη μέρα δελτία τύπου που θα μιλάνε για 1000 άτομα ενώ με το ζόρι μπορεί να ήταν 300, με λίγα λόγια για επικοινωνιακούς λόγους που δεν έχουν καμία σημασία και νόημα. Φανταστείτε όμως, ότι σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι στην προσπάθεια να πείσουν τους αφελής δημότες με ψεύτικα νούμερα, κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους, πείθονται και οι ίδιοι, αλλά πρέπει να τους πω, ότι μόνο οι ίδιοι πείθονται γιατί ο κόσμος είναι εδώ και καιρό υποψιασμένος από τέτοιες αστειότητες πονηρές μεν καθώς βασίζονται στην ψυχολογία της μάζας, σε μια μερίδα κόσμου που χωρίς να το γνωρίζει παρασύρεται από τον «πρώτο».

Αύριο 12 ώρες είναι αυτές που οι Ηρακλειώτες θα επιλέξουν τον δήμαρχο και την ομάδα του για τα επόμενα 3μιση χρόνια. Η επιλογή κάποιων μπορεί να είναι αποκλειστικά στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης, κάποιοι θα επιλέξουν ανάλογα με τα ιδεολογικά τους κριτήρια, κάποιοι δε θα ψηφίσουν καθόλου, μη ξεχνάμε ότι αύριο ψηφίζουμε για την πόλη μας, για την καθημερινότητα μας, για την γειτονιά μας, η απαξίωση που εκφράζεται προς την κεντρική εξουσία με την αποχή και το άκυρο μπορεί να είναι ένας τρόπος αντίδρασης, αλλά εδώ μιλάμε για τον δήμο μας, για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, υποψηφίους που τους συναντάς και θα τους βλέπεις στην πλατεία και μετά τις εκλογές.

Αύριο λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και όσο ολοκληρώνονται οι καταμετρήσεις στα εκλογικά τμήματα, το blog θα σας μεταφέρει άμεσα τα αποτελέσματα των εκλογών.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και τις παρατάξεις.