ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου -Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη, λιγότερο από δύο μήνες μετά την ίδρυση του, τιμήθηκε από τους πολίτες με την εκπροσώπηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τους ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι της ψήφου τους, υπερασπίζο-ντας τις ανάγκες των αδύναμων, των πολλών. Υψώνοντας τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των αποκλεισμένων από τα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επιμείναμε αποφασιστικά και αταλάντευτα στην ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και της ζωής μας, με προγραμματικές θέσεις, αρχές και δράσεις ουσίας, σε πείσμα της γενικευμένης απολίτικης και παραπολιτικής αντιπαράθεσης.
Τοποθετηθήκαμε με σαφήνεια και ξεκάθαρες θέσεις και για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Για το Μνημόνιο και τις πολιτικές ισοπέδωσης των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό. Για τον Καλλικράτη και την υπονόμευση της τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί.

Οι δύο διεκδικητές του β’ γύρου επιμένουν στην εκκωφαντική σιωπή για τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης. Εμμένουν σε γενικόλογες εκθέσεις ιδεών και σε διαχειριστικές αντιλήψεις που συσκοτίζουν τα διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα και τις συγκρούσεις γύρω από αυτά και βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας αντιλήψεων, αρχών και θέσεων.

Οι πολίτες του Ηρακλείου διαθέτουν νου, κριτική σκέψη και άποψη και θα επιλέξουν οι ίδιοι τι θα πράξουν την επόμενη Κυριακή. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι, παρά το γεγονός οτι το ληστρικό πλειοψηφικό σύστημα θα πριμοδοτήσει με το 60% των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο το συνδυασμό που θα πλειοψηφήσει την επόμενη Κυριακή, η θετική ψήφος και η έγκριση των δημοτών εκφράστηκε στις 7 του Νοέμβρη και για καθένα από τους δύο δεν υπερβαίνει το 23%.

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου -  Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη συνεχίζει σταθερά και αποφασιστικά μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα.
Από σήμερα και κάθε μέρα μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις γειτονιές και στους δρόμους των αγώνων και των διεκδικήσεων, με την παρουσία και τη δράση μας θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας σαν δημότες και σαν πολίτες αυτής της χώρας. Θα αντισταθούμε στις πολιτικές που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Θα φτιάξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης  απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση.

Από σήμερα και κάθε μέρα ανατρέπουμε το σκηνικό. Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας