ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΑΤΙΜΙΑ

 Υπάρχουν ακόμα υποστηριχτές του Στ. Γεωργόπουλου, και καλά κάνουν, οι οποίοι όμως αναφέρονται στην τιμιότητα του, και κακά κάνουν, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Είναι δικαίωμα σας να υποστηρίζεται όποιον υποψήφιο θέλετε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να υποτιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου και να υποβαθμίζετε τους συνομιλητές σας χαρακτηρίζοντας τους «λαμόγια».

Σε ότι αφορά την τιμιότητα του νυν δημάρχου θα επανέλθω για ακόμα μια φορά στο θέμα της εξαπάτησης των Ηρακλειωτών με το γνωστό φυλλάδιο – κρεμάλα, στο οποίο είχε πλαστογραφήσει δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας (Ημερησία) προκειμένου να εμφανίσει τον δήμο Ηρακλείου στους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας. Αυτό το φυλλάδιο μοιράστηκε ως επίσημο δημοτικό έντυπο στους Ηρακλειώτες, και εμφάνιζε τον δήμο μας με χρέος 20 εκατομμύρια ευρώ χωρίς όμως το Ηράκλειο να αναφέρεται στο πραγματικό δημοσίευμα.




Γιατί το είχε κάνει αυτό τότε ο Κος Γεωργόπουλος?
Τι ήθελε να εξασφαλίσει?

Γιατί από το 2007 φρόντισε να δημιουργήσει άλλοθι για την κακή οικονομική κατάσταση που θα παρέδιδε στον επόμενο δήμαρχο?

Γιατί «αναγκάστηκε» να πλαστογραφήσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εφόσον το χρέος ήταν πραγματικό, και δε χρησιμοποίησε επίσημα στοιχεία που θα το αποδείκνυαν?

Γιατί κανένας μέχρι σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με το θέμα, αντιθέτως και από άλλες παρατάξεις είχαν και έχουν αποδεχτεί το πλαστογραφημένο χρέος σαν πραγματικό?

Γιατί δεν φρόντισε κάποιος από τους τόσους νομικούς στο δημοτικό συμβούλιο να προστατεύσει τους δημότες από την απάτη του Κου Γεωργόπουλου που πλαστογράφησε το δημοσίευμα για να χρεοκοπήσει τον δήμο?

Αν γράψω κάτι στο blog για κάποιον και μου κάνει μήνυση θα τρέχω και δε θα φτάνω γιατί θα επικαλεστεί ότι τον συκοφαντώ, και θα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είχα κάποιο δόλο για κάτι τέτοιο, θα μου ζητήσει και αποζημίωση που σίγουρα δε θα μπορέσω να την πληρώσω…

Στην περίπτωση που ο Στ. Γεωργόπουλος εξαπάτησε 100.000 Ηρακλειώτες με την ξεκάθαρη πλαστογραφία, ούτε ηθικά διώκεται, ίσα – ίσα υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν για την τιμιότητα του, ούτε πολιτικά, ούτε διοικητικά, αντίθετα κατεβαίνει και πάλι δήμαρχος στην πόλη μας, και φυσικά όσοι δεν γνωρίζουν την απάτη που είχε διαπράξει αλλά και τον λόγο για την οποία είχε πλαστογραφήσει το 2007 το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, θα θεωρούν ότι ο δήμαρχος είναι ένας σοβαρός και άμεμπτος κύριος που υπεραμύνεται της ηθικής και της τιμιότητας του, όπως συνηθίζει να κάνει.




Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτή η πλαστογραφία είχε σκοπό να δικαιολογήσει το οικονομικό χάος που θα ακολουθούσε στο δήμο μας μέχρι σήμερα, δηλαδή η βάση του δε ήταν το -4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά από μόνος του το έκανε -20 εκατομμύρια, σήμερα είναι περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ το χρέος, και αυτό που θα πει και θα λέει είναι ότι παρά την οικονομική κρίση καταφέραμε να συγκρατήσουμε το χρέος στα -10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ουσία το έφτασε στα 26 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα δηλαδή και από ότι το παρέλαβε.

Το ερώτημα είναι, που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα?
Έργα δεν έγιναν, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, και σε μόλις 4 χρόνια το χρέος του δήμου εκτοξεύτηκε αντί να περιοριστεί από την χρηστή διαχείριση που επικαλείται ο Κος Γεωργόπουλος.

Δεν διακρίνω καμία τιμιότητα, καμία διαφάνεια στα δεδομένα που μας αφήνει και περισσότερο θεωρώ αφέλεια κάποιος να προσπαθεί να αποδείξει ότι ο νυν δήμαρχος ήταν πάνω από όλα τίμιος.

Αν ήταν τίμιος δε θα ήταν πλαστογράφος, και δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε εμπαθής, μόνος του τύπωσε το φυλλάδιο, μόνος του επικαλείται το χρέος που ο ίδιος επινόησε και πλαστογράφησε.

Απορώ ακόμη πως κανένας από όλους εκείνους που υποστηρίζουν τον Γεωργόπουλου δεν αναρωτιούνται για τα στοιχεία που τους παραθέτουμε, που δεν θορυβούνται, που τα αγνοούν, που τολμούν και μιλούν για άλλους χαρακτηρίζοντας τους «λαμόγια».

Τόσο ξευτίλα επιτέλους?
Τέτοιος ξεπεσμός?

Τέτοιους ανθρώπους θέλετε να μας διοικούν?
Αν τέτοιους θέλετε, αυτούς να ψηφίσετε…

…αλλά τουλάχιστο σκεφτείτε μήπως τα λαμόγια είσαστε οι ίδιοι.