ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την ίδρυση του το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη, τιμήθηκε από τους πολίτες με την εκπροσώπηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιμείναμε αποφασιστικά και αταλάντευτα στην ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και της ζωής μας, με προγραμματικές θέσεις, αρχές και δράσεις ουσίας, σε πείσμα της γενικευμένης απολίτικης και παραπολιτικής αντιπαράθεσης.

Η ψήφος στο Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου εκφράζει την οργή της κοινωνίας που στενάζει από το Μνημόνιο και την κατάλυση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Είναι ψήφος καταδίκης της υπονόμευσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη.

Είναι ψήφος αντίστασης αλλά ταυτόχρονα ψήφος ελπίδας και αγωνιστικής διεκδίκησης για ένα άλλο μέλλον που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και των αδύναμων.
Θέλω από την καρδιά μου να συγχαρώ όλες και όλους που συναποτελούμε το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου - Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη, για τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα, την αυταπάρνηση και τη δημοκρατική συμμετοχική λειτουργία που μοιραστήκαμε και εμπεδώσαμε σαν θεμελιώδη συστατικά της δημοτικής μας κίνησης.

Στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε από σήμερα και κάθε μέρα μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις γειτονιές και στους δρόμους των αγώνων και των διεκδικήσεων, μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα. 

Με την παρουσία και τη δράση μας θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας σαν δημότες και σαν πολίτες αυτής της χώρας. Θα αντισταθούμε στις πολιτικές που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Θα φτιάξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης  απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση.
Για να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας.