ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!

Ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος από την αρχή της θητείας του μέχρι τέλους, επικαλούνταν το δυσβάστακτο χρέος που παρέλαβε από τον Γ. Μαστοράκο (το οποίο μεταξύ μας ήταν κατασκευασμένο από τον ίδιο), τι θα αφήσει ο Στ. Γεωργόπουλος στον νέο δήμαρχο Π. Βλασσόπουλο?

Το ερώτημα ακριβώς δεν είναι τι θα αφήσει, αλλά τι θέλει να αφήσει προκειμένου να κάνει, με το καλημέρα, την διαχείριση των οφειλών και των εκκρεμοτήτων του δήμου εφιάλτη για την νέα διοίκηση.

Ο Στ. Γεωργόπουλος είναι γνωστό πλέον ότι δεν έχει πολιτική σκέψη, συνεπώς δεν μπορεί να υπολογίσει στο γεγονός ότι οι δημότες περιμένουν από την νέα δημοτική αρχή να βγάλει στην σέντρα τους υπεύθυνους για διάφορα θέματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, όπως διαφημιστικές πινακίδες, απορριμματοφόρα κ.α.

Με το να τραβάει το σχοινί ο Στ. Γεωργόπουλος θέλοντας να αφήσει ένα ρημάδι τον δήμο, τότε σίγουρα έχει βγάλει τα μάτια του με τα χέρια του!
Όσο και να προσπαθεί να πείσει ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό όσο διάστημα ήταν δήμαρχος, υπάρχουν στοιχεία που τον εκθέτουν και πολύ εύκολα θα βρεθεί υπόλογος και μάλιστα με δυσάρεστες συνέπειες για τον ίδιο.

Η επιείκεια είναι κάτι που όλοι την δικαιούνται, αρκεί να είναι ταπεινοί και συνεπείς κυρίως σε ότι αφορά το ηθικό κομμάτι μια κατάστασης.
Ο απερχόμενος δήμαρχος όχι μόνο δεν είναι ταπεινός απέναντι στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αλλά δεν είναι και συνεπείς σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες καταρχήν, στους εργαζόμενους στον δήμο, στον θεσμό που εξακολουθεί και υπηρετεί, διότι ο τελευταίος του μισθός δεν ήταν του Νοεμβρίου που έχασε τις εκλογές, θα πληρωθεί και τον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι από τον νόμο υποχρεούται ο απερχόμενος δήμαρχος να τακτοποιήσει τις  όποιες εκκρεμότητες προκειμένου να παραδώσει τον δήμο στην νέα διοίκηση.
Συνεπώς, από την μία ο Στ. Γεωργόπουλος δεν θέλει να είναι συνεπής και κύριος απέναντι στον θεσμό και στην κοινωνία του Ηρακλείου, από την άλλη θέλει να παραδώσει έναν δήμο με πραγματικό χρέος και όχι το πλασματικό που είχε ο ίδιος επινοήσει με την πλαστογραφία, με απλήρωτους εργαζόμενους, με εκκρεμότητες σε προμηθευτές και σε λειτουργικά έξοδα δημοτικών επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ, με δύο απορριμματοφόρα που από στιγμή σε στιγμή θα κλατάρουν γιατί είναι τα μοναδικά που εξυπηρετούν εδώ και μήνες τις ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων στον δήμο μας, για να μπορέσει να επιστρατεύσει επί πλέον οχήματα η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ξεχρεώσει πρώτα τα σεβαστά ποσά που οφείλει σε συνεργία και σε προμηθευτές ανταλλακτικών, και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα της κατά τ’ άλλα χρηστής διοίκησης του Στ. Γεωργόπουλου.