ΚΛΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΕΔ

Στην κλοπή ενός παλιού ανοιχτού φορτηγού του Δήμου Ηρακλείου προχώρησαν άγνωστοί την περασμένη εβδομάδα. Το παροπλισμένο φορτηγό βρισκόταν, μαζί με ένα άλλο, στο ακίνητο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που διεκδικείται από τους Δήμους Αμαρουσίου και Ηρακλείου στον παράδρομο της Λ. Κύμης και όχι στο κανονικό γκαράζ του Δήμου το οποίο είναι από την απέναντι πλευρά δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Τα οχήματα είχαν εγκατασταθεί εκεί με απόφαση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου στο πλαίσιο της κόντρας της με τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρήση και αξιοποίηση του χώρου. 

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου όταν διαπίστωσαν την κλοπή ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να γίνει η σχετική έρευνα. Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η πόρτα εισόδου στο ακίνητο της ΚΕΔ, όπως μάθαμε, δεν βρέθηκε παραβιασμένη αλλά κλειδωμένη με λουκέτο και αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να μην μπορεί ο Δήμος Ηρακλείου να βάζει και να βγάζει οχήματα.

Και βέβαια καθώς μιλάμε για περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ηρακλείου (δηλαδή πολιτών) προκύπτουν ευθύνες για το γεγονός πως το φορτηγό βρισκόταν σε ένα χώρο που δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στην ΚΕΔ.     

Από το www.xtypos.gr