ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο», κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, καλεί όλους τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών μαζί να καταδικάσουν το Μνημόνιο και να συμπαρασταθούν στους “χειμαζόμενους πολίτες που πλήττονται από τα δυσμενή και αντι κοινωνικά μέτρα που λαμβάνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης” , όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου της παράταξης "Όραμα για το Ηράκλειο".

«Η τοπική αυτοδιοίκηση επειδή βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, διαπιστώνει ευκολότερα στις οικογένειες της τοπικής μας κοινωνίας τον αντίκτυπο τόσο της ύφεσης όσο και των αντικοινωνικών μέτρων που λαμβάνονται. Δυστυχώς φαινόμενα όπως η ανεργία, η μετανάστευση νέων, κυρίως επιστημόνων, η φτώχια και η διαταραχή της κοινωνικής συνοχής λαμβάνουν τρομακτικές διαστάσεις.

Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι νέοι παύουν να ελπίζουν, οι γονείς με δυσκολία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών τους, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που μόχθησαν και μας μεγάλωσαν απαξιώνονται καθημερινά με την περικοπή συντάξεων και κοινωνικών παροχών, με αποκορύφωμα να θεωρούνται πολυτέλεια βασικές παροχές προς εκείνους που τώρα τις έχουν ανάγκη.

Επειδή χάνουμε σταδιακά την ταυτότητά μας, ξεχνάμε τη συμπόνια, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη και μετατρεπόμαστε σε μηχανές που υπολογίζουν την αξία μιας ζωής με αριθμούς, καλούμε όλους όσοι διεκδικούν σήμερα τη θέση του Δημάρχου στην αυτοδιοίκηση, να λάβουν και επίσημα ενώπιον της τοπικής μας κοινωνίας θέση απέναντι σε μια πραγματικότητα που έχει γονατίσει και έχει στερήσει το χαμόγελο από τους μη έχοντες συμπολίτες μας.

Μια πραγματικότητα που μπορεί να τροποποιηθεί εφόσον δεν στέκουμε άπραγοι, δεχόμενοι μοιρολατρικά το πεπρωμένο μας. Επικαλούμενοι την ανθρώπινη ιδιότητα  εκείνων που υπόσχονται ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Ηράκλειο, ένα Ηράκλειο που αξίζουμε όλοι μας, καλούμε όλους να τοποθετηθούν δημόσια για το Μνημόνιο σε μια από κοινού συνέντευξη Τύπου» διαμηνύει ο κ. Γεωργόπουλος

Από το www.xtypos.gr