ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες του πέφτουν στο κενό, καθώς οι Ηρακλειώτες γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην πόλη μας.

Ίσως να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά σε προεκλογική περίοδο που εργαζόμενοι στον δήμο μας είναι απλήρωτοι και μάλιστα όχι 1 ή 2 μήνες αλλά 3 και βάλε…

Που πας ρε Γεωργόπουλε σε εκλογές με τόσο απλήρωτο προσωπικό και πόσο μάλλον βγάζοντας αυτές τις απίστευτες ανακοινώσεις για το μνημόνιο και για την συμπόνια, το φιλότιμο και την αλληλεγγύη?

Ακόμα και μετά από 4 χρόνια ο απερχόμενος δήμαρχος χρεώνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή τα προβλήματα που αφήνει, στην δική του διοίκηση ακόμα δεν έχει χρεώσει το παραμικρό, μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με τους εργαζόμενους του δήμου, έλεγε ότι είναι δίπλα τους και ότι κανένας άλλος δεν ενδιαφέρετε όσο εκείνος και αυτό θα το διαπιστώσουν στο μέλλον, αλλά προφανώς ο Κος Γεωργόπουλος έχει ξεχάσει ότι είχε τους εργαζόμενους 3 καλοκαίρια χωρίς κλιματισμό, ότι εκτός από την κάρτα τους, τους έβαζε να υπογράφουν σε διάφορα τεφτέρια, ότι ήταν εξαιρετικά εχθρικός και ανάγωγος απέναντι στο προσωπικό.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα που ο τροχός γύρισε και ο Στ. Γεωργόπουλος βρίσκεται από κάτω, γιατί ως κακός διαχειριστής δεν είχε προβλέψει αυτή την στιγμή παρότι την είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις που τον είχε τοποθετήσει το κόμμα του.

Ο για ακόμα 5 μέρες δήμαρχος μιλάει για έργα που μόνο ο ίδιος αξιολογεί γιατί κανείς άλλος δε τα βλέπει και αναρωτιέται.
Η τετραετία πήγε χαμένη και η επιβάρυνση στα οικονομικά του δήμου τεράστια και μάλιστα χωρίς κανένα όφελος για τους δημότες και την πόλη.
Ο Κος Γεωργόπουλος από το ξεκίνημα της θητείας του δημιουργούσε άλλοθι για το μηδενικό αποτέλεσμα της διοίκησης του, ένας άνθρωπος που σκλαβώνεται από τα πτυχία και τις περγαμηνές των άλλων χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξει την πραγματική τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα των «επιστημόνων».

Χορτάσαμε μελέτες, που όσες από αυτές επιχειρήθηκαν να εφαρμοστούν, κρίθηκαν άσκοπες, άκυρες, παράνομες, επικίνδυνες.
Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά σε μελέτες ενώ η υποτιθέμενη κληρονομιά από το χρέος της προηγούμενης διοίκησης ήταν τέτοια που εμφάνιζε τον δήμο μας στους δέκα πιο χρεωμένους δήμους της χώρας, σύμφωνα όμως με την πλαστογραφία σχετικού δημοσιεύματος οικονομικής εφημερίδας.

Δεν εισπράχθηκαν τεράστια ποσά από επιχειρηματίες και τις αμαρτωλές υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις στο δήμο ήταν μειωμένες κατά 30%.
Αυτή την στιγμή από τα καταστήματα της πλατείας ο δήμος δεν έχει εισπράξει για το 2009 κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ., με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να είχε εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους, προφανώς είναι θέμα προτίμησης και διακριτικής ευχέρειας του δημάρχου μας, να μη θέλει να πιέσει τους καταστηματάρχες αλλά να προτιμάει να πιέζονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους που μένουν απλήρωτοι.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματική εικόνα μιας παράνοιας που δεν βγάζεις άκρη. Αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης που απαξιώνει δημοτικές επιχειρήσεις, δημοτικές υπηρεσίες, δημιουργεί ανασφάλεια σε ανθρώπους, δημιουργεί ανέχεια, μέχρι να οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο και να μην υπάρχει καμία λύση από το λουκέτο.
Και μετά να βγάζει ο κάθε Στ. Γεωργόπουλος ανακοινώσεις συμπάθειας για τους αναξιοπαθούντες και κατά του μνημονίου, να δημιουργούνται κοινωνικά παντοπωλεία, σε λίγο θα δούμε να γίνονται και συσσίτια στην πλατεία.

Είναι θράσος από μεριάς ενός υποψηφίου να βγάζει μια ανακοίνωση ενώ ο ίδιος είναι αρωγός, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, για τις στρατιές απλήρωτων εργαζομένων στον δήμο, ο οποίος δεν φρόντισε να εισπράξει όπως όφειλε τα χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αλλά για τα μικροκομματικά του συμφέροντα προτίμησε να αγνοήσει επιδεκτικά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις να χρεώσει σε εργαζομένους απραξία για το ότι δεν έχει έσοδα η επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Το Ηράκλειο η πόλη μας, είναι ένας δήμος με κουλτούρα, μπορεί μετά το 90 να έχει φιλοξενήσει πάρα πολύ κόσμο που αποφάσισε να κατοικήσει στο προάστιο μας, αλλά αποπνέει μια αύρα που το ξεχωρίζει.
Αυτό προφανώς δε το αντιλήφθηκε ούτε πρόκειται να το καταλάβει ο Κος Γεωργόπουλος και κανένας όμοιος του, ήταν τυχερός που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη συγκυρία, και από καραμπόλα έγινε δήμαρχος.
Αυτό δε το τίμησε, αντίθετα ήθελε να το παίξει ηγεμόνας σε μία πόλη που παραμένει δημοκρατική και με ενεργούς πολίτες που αντιστέκονται σε πρακτικές τύπου Γεωργόπουλου.

Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ σκληρό για τον απερχόμενο δήμαρχο να αποχωρήσει από τον δημαρχιακό θώκο που 4 χρόνια τον είχε κυριολεκτικά οικειοποιηθεί.

Σε 5 μέρες Δήμαρχε οι Ηρακλειώτες θα σου απαντήσουν για τα μεγάλα έργα σου και την χρηστή διοίκηση σου.