ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, που χαρακτηρίστηκε από τον όγκο και τον παλμό της, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος απεύθυνε την κεντρική προεκλογική ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος στον κ. Μπάμπαλο όταν αυτός ανέβηκε στο βήμα ήταν ενθουσιώδης και θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα με επευφημίες, συνθήματα, καπνογόνα και πανό. “Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν την πολύ μεγάλη συγκέντρωση, για αυτήν την πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές βγήκατε από τα σπίτια σας και ήρθατε να μας ακούσετε, να μας δώσετε κουράγιο. Η αποψινή παρουσία σας δείχνει ότι είμαστε αποφασισμένοι εσείς και εμείς τον αγώνα να βγάλουμε το Δήμο από τα αδιέξοδα σημερινή εκδήλωση” είπε ο κ. Μπάμπαλος ξεκινώντας την ομιλία του.

“Την Κυριακή συνεχίζουμε τον αγώνα μας και το σύνθημα μας είναι πάμε μπροστά να αλλάξουμε το Ηράκλειο. Πάμε μπροστά μαζί να αλλάξουμε το Δήμο. Απόψε το Ηράκλειο αλλάζει πορεία” συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος που ακολούθως πρόσθεσε πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι  το διακύβευμα των εκλογών: “αφορά την πόλη και τη γειτονιά τους. Αφορά τους ίδιους και την καθημερινότητά τους. Απόψε δημόσια ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς αυτές οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές γιατί τα κόμματα και οι πολιτικοί ούτε θα έρθουν στη γειτονιά μας να μας ακούσουν, ούτε θα έρθουν να μιλήσουν μαζί μας, ούτε θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα. Αυτήν την Κυριακή οι πολίτες δεν ψηφίζουν για να καταγραφούν κομματικές δυνάμεις αλλά με βάση το έρηο, το ήθος και τις ιδέες του καθένα από εμάς, την πορεία και την εμπειρία του, την πίστη του στο θεσμό της αυτοδιοίοκησης. Είμαστε μια δημοτική παράταξη ακομμάτιστη, ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική, η μοναδική παράταξη της πόλης μας που δεν έχει χρίσμα, ούτε και τη στήριξη κανένος κόμματος. Γιατί εμείς το χρίσμα το πήραμε από τους πολίτες του Ηράκλειου”

“Δεν είναι ώρα για πολιτικά παιχνίδια στο Ηράκλειο”
Ο κ. Μπάμπαλος τόνισε πως σήμερα το Ηράκλειο είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να σταθεί στα πόδια του, να αναβαθμίσει την εικόνα του και να γίνει πιο ανθρώπινο και φιλικό για τους κατοίκους του. “Να γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε το περιθώριο λάθους. Στις 7 Νομεβρίου ψηφίζουμε για το Ηράκλειο και εμάς τους ίδιους” συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια είπε πως χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου και “σίγουρα δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, για άπειρους και αρχάριους, Δεν είναι ώρα για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της πόλης. Δεν είναι ώρα να αποφασίσουν κάποιοι για το Ηράκλειο χωρίς τους Ηρακλειώτες”, όπως σημείωσε.



“Πρώτα ο πολίτης” ήταν το σύνθημα που έδωσε ο κ. Μπάμπαλος δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας της παράταξης. “Βγήκαμε στις  γειτονιές, σας ακούσαμε, φέραμε τα προβλήματά σας στο Δημοτικό Συμβούλιο...μας είδατε, μας ξαναείδατε αλλά το κυριότερο θα μας βλέπετε και την επόμενη μέρα” είπε εν μέσω χειροκροτημάτων και πρόσθεσε: “Είμαστε πιστοί στο σύνθημα μας: Είτε μένουμε πίσω στην κακή διαχείριση τη στασιμότητα και τους κομματικούς μηχανισμούς είτε πηγαίνουμε μπροστά. Αυτή είναι η αλλαγή που φέρνουμε...θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο, να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του Δήμου και όχι κομματικός πελάτης”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή κατηγορώντας την πως ποτέ δεν θέλησε να βοηθήσει την πόλη: “Ποτέ δεν άνοιξε τις πόρτες του Δήμου στους δημότες. Δεν απελευθέρωσε τις δημιουργικές δυνάμεις των εργαζομένων στο Δήμο. Ποτέ δεν στόχευσε στις ανάγκες των δημοτών. Πάντα πορευόταν στη λογική του φαίνεσθαι, της εικόνας....στα 4 χρόνια της αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι κάναμε προτάσεις στον κύριο Δήμαρχο για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων (κυκλοφοριακό, Λ. Ηρακλείου, Φιξ) έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν αξιοποιήσε τις προτάσεις μας χάνοντας την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ευρύτερη δημοτική συναίνεση στην πόλη”.
Ο κ. Μπάμπαλος συνέχισε την επίθεση στη διοίκηση τονίζοντας πως ήξερε μόνο να μοιράζει υποσχέσεις και λόγια, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν “επιλογή της” γιατί ήθελε τους πολίτες “εξαρτημένους από την εξουσία της”.

“Αυτά τελειώνουν την Κυριακή με τη δική σας ψήφο...εμείς πάμε σε άλλες λογικές και συμπεριφορές. Θέλουμε ο Δήμαρχος να είναι υποχρεωμένος στον πολίτη και όχι ο πολίτης υποχρεωμένος στον Δήμαρχο...Η ψήφος όλων μας στις 7 Νοεμβρίου είναι ψήφος ευθύνης. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε να θα συνεχίσει ο Δήμος την κατηφόρα ή αν θα μπει φρένο.” ήταν το μήνυμα του.
Από τα βέλη του όμως δεν ξέφυγαν και άλλες παρατάξεις που διεκδικούν τη δημοτική αρχή:  “Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος από την ίδια πλευρά (σ.σ. του Δημάρχου) που έχει βολευτεί με το να κρύβεται πίσω από τη σιωπή, από την ανυπαρξία του πολιτικού λόγου και των ξεκάθαρων δεσμεύσεων ξεχνώντας πως μέχρι πριν από λίγο οι ίδιοι υπέγραφαν και υπερασπίζονταν αυτήν την πολιτική και μάλιστα από καίριες θέσεις διοίκησης...επέλεξαν να κρυφτούν και να παραιτηθούν αντί να πουν όχι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και πρέπει να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα ποιοι στήριξαν και ποιοι επέβαλαν το σημερινό Δήμαρχο στην πόλη.....

Εμείς γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα. Δεν περιμένουμε κανέναν να μας τα πεί τώρα. Δεν είμαστε ούτε χθεσινοί ούτε ξαφνικοί επισκέπτες στην πόλη...γνωρίζουμε που πονάει η πόλη και θέλουμε να την αλλάξουμε με νέους και άφθαρτους ανθρώπους”

 

“Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Δήμο”
Αναφερόμενος στις προκλήσεις του “Καλλικράτη” και της επόμενης δύσκολης μέρας, ο κ. Μπάμπαλος είπε πως η παράταξη είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, πολλή δουλειά και εξορθολογισμό των δαπανών. “Δεσμεύομαι σήμερα απέναντι σας ότι είμαι έτοιμος να συγκρουστώ και να διεκδικήσω όσα αξίζουν η πόλη και οι άνθρωποι της..απέναντι σε προειρημένες αποφάσεις με σκληρή χρήση της πλειοψηφίας εμείς επιλέγουμε αποφάσεις αυξημένης πλειοψηφίας σε ένα δημοκρατικό Δημοτικό Συμβούλιο επιδιώκοντας ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε την πόλη, απέναντι στη μίζερη και στείρα πολιτική επιλέγουμε την αξιοποίηση των θεσμών του Καλλικράτη για συμμετοχικό προϋπολογισμό, επιτροπές γειτονιάς, συμπαραστάτη του δημότη.”

Στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο για την επόμενη μέρα, αν εκλεγεί στη διοίκηση του Δήμου: “Στηρίζουμε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο, προβαίνουμε όμως στην κοστολόγηση κάθε δραστηριότητα και διεκδικούμε τη χρηματοδότησή τους για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας ούτε ένα ευρώ. Τις πρώτες ημέρες διοίκησης του Δήμου δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε καίρια βήματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Πρώτον καταργούμε τις αποζημιώσεις Προέδρων και Αντιπροέδρων Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, δίνουμε ένα γερό χτύπημα στον επαγγελματισμό της πολιτικής... Δεύτερον βάζουμε τέρμα στη αδιαφάνεια και τη συναλλαγή. Όλες οι υπογραφές του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων στο διαδίκτυο γιατί δεν μπορούμε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές να αναθέτουμε σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους μας έργα με απευθείας ανάθεση. Δεν μας τιμά, δεν μας ταιριάζει. Τρίτον πρέπει να αξιοποιήσουμε την αρχή της λογοδοσίας ξεκινώντας από τον Δήμαρχο και φτάνοντας μέχρι και τον τελευταίο, αλφαβητικά, εργαζόμενο και τέταρτον προωθούμε και υλοποιούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για το περιβάλλον...τα μέτρα αυτά δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ.

Χρειάζεται μόνο απόφαση και πολιτική βούληση και εδώ είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και την σπατάλη.”
  

“Αλλάζουμε το Ηράκλειο με ένα ψηφοδέλτιο νίκης και δουλειάς”
“Γυρίζουμε σελίδα στις 7 Νοεμβρίου και ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης και τα δημοτικά πράγματα. Γυρίζουμε σελίδα στο καθεστώς που θέλει το δημότη εξαρτημένο από το ρουσφέτι. Γυρίζουμε σελίδα στο καθεστώς συμβάσεων και προσλήψεων για φίλους και γνωστούς. Γυρίζουμε σελίδα στο καθεστώς αυθαιρεσίας, στις δουλειές του ποδαριού στην έλειψη σχεδιασμού. Γυρίζουμε σελίδα στον σπάταλο Δήμο.

Γυρίζουμε σελίδα στα προνόμια των ημετέρων αλλά και των συγγενών μας. Πάμε μπροστά, πάμε δυνατά σε καθαρές ρήξεις με το χτες να ανατρέψουμε το παλιό και το φθαρμένο....τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Η παράταξη μας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα με ένα ψηφοδέλτιο νίκης και δουλειάς” είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπάμπαλος. Ακολούθως κάλεσε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης στην εξέδρα και όλοι μαζί χαιρέτησαν τον κόσμο  που τους αποθέωσε και πάλι ποδοσφαιρικά με... καπνογόνα και συνθήματα. 



Από το www.xtypos.gr