ΣΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...

Η μεγάλη αποχή που σημειώθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και που ήταν μήνυμα των δημοτών προς πάσα κατεύθυνση, δε βλέπω να έγινε αντιληπτή.
Ως συνήθως οι παρατάξεις που δεν εκλέγονται πέφτουν σε «χειμερία νάρκη» περιμένοντας να κυλίσει ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η κατάσταση στον δήμο μας είναι φρικτή και τα προβλήματα είναι πρωτόγνωρα τόσο σε ότι αφορά τις υπηρεσίες και τον τεχνικό εξοπλισμό τους, όσο και τους απλήρωτους εργαζόμενους που πολλοί από αυτούς είναι επιφυλακτικοί αν θα πληρωθούν το κουτσουρεμένο δώρο Χριστουγέννων.

Το μήνυμα της αποχής δεν ήταν μόνο για τα δύο μεγάλα κόμματα, εκείνοι που απείχαν θα μπορούσαν να συμμετείχαν και να επέλεγαν τους τέσσερις από τους έξι υποψηφίους, αλλά δε το έκαναν, και δε το έκαναν γιατί δεν θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο, γιατί δεν βρίσκουν κάτι το διαφορετικό, διότι δεν πείθονται από την τακτική να τους κτυπάνε την πόρτα κάποιες παρατάξεις λίγο πριν τις εκλογές.

Δεν χρειάζονται γραφεία για να βγάλει μια παράταξη μία ανακοίνωση, μπορεί να το κάνει και από έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεν χρειάζεται να περιμένουν να φτάσει στο ΑΜΗΝ η κατάσταση (όπως να μην υπάρχουν καύσιμα για τα απορριμματοφόρα) διότι και τότε θα είναι αργά, δεν χρειάζεται να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να στείλει μια παράταξη μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο και οπού αλλού μπορεί.

Η απόχη λοιπόν δεν ήταν και δε θα είναι στοχευμένη, κακώς πανηγύριζαν κυρίως οι αριστερές πτέρυγες που ο κόσμος επέλεξε να μην ψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Το ότι δεν κατάφεραν να απορροφήσουν παρά ένα μικρό ποσοστό το οποίο δεν πρόκειται να το ξαναδούν αν στα προβλήματα είναι απόντες, κατά την διάρκεια της τετραετίας είναι άφαντοι και η μόνη τους «δράση – παρέμβαση» περιορίζεται στα δημοτικά συμβούλια, τότε κύριοι και κυρίες το μόνο που θα πετύχετε είναι να διευρύνεται την αποχή.

Φροντίστε λοιπόν αντί να αισθάνεστε ικανοποιημένοι, να δείτε πως με την δράση σας και την ενεργή σας παρουσία στα κοινά της πόλης μας θα καταφέρετε να δώσετε στο 45% που απείχε, την εναλλακτική πρόταση ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να μη το επαναλάβει.