ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ?... ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ?

Ήδη μαθαίνω ότι στελέχη της νέας δημοτικής αρχής όπου βρεθούν και όπου σταθούν μιλάνε για τα χρέη, για τις δυσκολίες για το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Κύριοι, ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα και ότι υπήρχαν τεράστια χρέη και προβλήματα στον δήμο ήταν γνωστά πριν από τις εκλογές, ίσως το μέγεθος και ο όγκος των προβλημάτων να διαφέρει, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται κανένας να εμφανίζεται προβληματισμένος κατόπιν εορτής για θέματα που ήταν γνωστά.

Αν κάποιοι δυσκολεύονται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πριν καλά – καλά αναλάβουν ας το δηλώσουν.

Το χειρότερο στην διαχείριση και την ανάληψη μια ευθύνης είναι να ξεκινάς με μιζέρια και γκολ από τα αποδυτήρια όπως λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.

Δεν ψήφισαν οι Ηρακλειώτες δημοτική αρχή που θα τους πει απλά ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και τα χρέη πολλά, ψήφισαν και επέλεξαν την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη ακριβώς για τον λόγο ότι ήθελαν κάτι νέο, ελπίζοντας στην όρεξη και την διάθεση για να μπει μια τάξη στα οικονομικά και τα διαχειριστικά προβλήματα που έχει ο δήμος μας τα τελευταία 15 χρόνια.

Η λογική του χαμένου πριν ακόμα κάποιος αναλάβει είναι μια λογική που δεν χωράει και δεν υπάρχουν περιθώρια για τον δήμο μας από κανέναν να την σκέφτεται.

Η λογική του ότι μας εξέλεξε ο κόσμος για να πετύχουμε μια δύσκολη αποστολή και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά είναι μονόδρομο, πόσο μάλλον για μία νέα δημοτική αρχή και μια νέα παράταξη που αυτή η πρόκληση και ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος της τετραετίας θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών στο όνομα της.

Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους πως μπήκαν σε αυτή την διαδικασία να εκτεθούν για δημοτικοί σύμβουλοι, και να εμφανίζονται σήμερα αλαφιασμένοι βλέποντας τα προβλήματα, που επαναλαμβάνω ήταν γνωστά και πριν τις εκλογές, που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι κύριοι είχαν το περιθώριο να σκεφτούν, στο ενδεχόμενο εκλογής τους, ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ?

Και να μην υπήρχαν τα τεράστια ομολογουμένως προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο μας μετά την απαράδεκτη 4ετία Γεωργόπουλου, λόγω της απειρίας των περισσότερων σε διοικητικές θέσεις πάλι θα υπήρχαν δυσκολίες.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, εκτός να κάποιοι θεωρούν ότι η εκλογή του δημοτικού συμβούλου είναι μόνο το χρίσμα και δεν διακατέχεται από καμία ευθύνη ή άγχος, πολύ φοβάμαι ότι είναι αρκετοί αυτοί που εκτέθηκαν στα διάφορα ψηφοδέλτια που δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης.
Αφήστε λοιπόν τους προβληματισμούς για την χαοτική κατάσταση που θα παραλάβετε, όσοι δεν γνωρίζατε ας ρωτάγατε, και φροντίστε να φανείτε συνεπείς σε αυτό που οι δημότες του Ηρακλείου σας εμπιστεύτηκαν.