ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΑΡΕΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με δανεικά κινδυνεύουν να περάσουν (για μια ακόμα χρονιά) την περίοδο των εορτών πολλοί συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα. Μέχρι και το ξεκίνημα της εβδομάδας ο Δήμος χρώσταγε μισθούς μηνών στους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο, στους (πολύπαθους) εκπαιδευτικούς της ΚΕΚΟΙΠΗΑ και στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της καθαριότητας, μεταξύ άλλων.


Η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να πληρώσει μισθούς των συμβασιούχων με τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 350.038,91 η έγκριση των όρων του οποίου από το Δημοτικό Συμβούλιο εξελίχθηκε σε σίριαλ. Η διοίκηση έφερε το θέμα για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση. Ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε στην Περιφέρεια γιατί ελήφθη με 12 θετικές ψήφους ενώ απαιτούνται 14 (η απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή).

Έτσι το θέμα ξαναήρθε στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου όπου και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία παρόντων των κ.κ. Κουτρούλη, Παντερή και Λυκούρα και με τον επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκο Μπάμπαλο να δείχνει ανοχή με την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν μισθοί απλήρωτων συμβασιούχων (όπως στον Επικοινωνία).
Η νέα ακύρωση της απόφασης από την Περιφέρεια οδήγησε τη διοίκηση να ξαναφέρει (για τρίτη φορά) το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου αλλά η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε.

Από το www.xtypos.gr